Ako zvládnuť život vedľa súrodencov s rodinami?
Ahojte, ako mate nastavene pravidla, ked byvate pri sebe napr brat pri sestre s rodinami, s detmi. Mate plot s branickou. Ked sa vidite vonku, idete jedni k druhym? Ako casto? Hlavne deti to k sebe taha. Nevieme najst riesenie, aby to bolo obom stranam prijemne. Potom vznikaju problemy napriek tomu, ze sa mame radi. Ako to mate, aby sa udrzalo sukromie, ale aby sme aj boli spolu? Hladame riesenie, aby nam bolo vsetkym dobre a ale aby sa citil aj kazdy slobodne na svojom pozemku. Poradite?
@anonym_autor my sme nie surodenci, ale sme velmi dobrúi kamosi. Kvoli tomu sme aj kupovali pozemky vedla seba. BOLI SME. Kvoli detom presne sa tie vztahy totalne posrali. Ich deti by boli nonstop u nas, alebo sa cele dni ozaj nonstop stretavali. Mne to strasne vadilo. Nevedeli pochopit, ze chceme byt proste aj sami. Navyse susedia uplne ina vychova, prenasali potom tie zle navyky aj na nase deti. Cim starsie deti tym bolo viac hadok(medzi detmi, tym padom aj rodicia). Ked boli u nas snazila som sa ich ucit ako sa k sebe spravat. Ked boli u susedov dcera chodila s placom lebo suseda mama ich nechala nech si robia co chcu a ta kamiska ju sikanovala z pozicie starsej. Tak jedneho krasneho dna mi pretiekol pohar a bol koniec. Stopli sa navstevy. Potom sa to viackrat zopafovalo este, na skusku. Medzitym sa nastahovali dalsi susedia ktori sa evidentne tuez radi zbavia deti a cely den kazdy den🫣sa hraju u tychto nasich byvalych kamosov. Nase deti sa s nimi hraju uz len obcas, sami uz vidia, ze si uplne nepasuju ako kamosi a je tam proste vela rozdielov. Aj ked mi je to luto, ze to takto dopadlo, ale co narobim. Hlavne ma mrzia deti. My dospeli sme sa aj snazili to viackrat dat dokopi ale uz je to len take cez zuby. Takze to nesil aby si si to neposrala uplne. Niekomu je aj 2x do tyzdna moc.
Jednoducho tam chodiť na návštevu, keď zavolajú, rovnako ako k inej rodine/priateľom, či aj k iným sa chodí ako deti vyžadujú? Mne by to tiež nevyhovovalo, keby som viackrát do týždňa mala u seba ďalšie deti a ešte o dosť staršie ako to moje. A ja sa nečudujem, že švagriná s tým nie je spokojná má ročné dieťa, evidentne je aj tehotná keďže píšeš, že budú mať druhé, tak ma čo robiť so svojím dieťaťom, ktoré sa v tomto veku nezastaví a aj sama so sebou teraz v tých horúčavách. Trošku ohľaduplnosti by nezaškodilo.
Ak ich tvoje deti ľúbia, tak určite pochopia, že každý z nás má rozličnú potrebu, ako často chceme byť spolu a nebudú to brať ako odmietnutie. V tomto by som asi nechala iniciatívu vašej rodine, aby si oni nastavili hranice tak, ako im to vyhovuje.
@zuzitko74 sami nevedia. Preto zvazujeme co robit, lebo vlastne utrpia len moje deti. Ja tam nechodim...
Jednoducho tam chodiť na návštevu, keď zavolajú, rovnako ako k inej rodine/priateľom, či aj k iným sa chodí ako deti vyžadujú? Mne by to tiež nevyhovovalo, keby som viackrát do týždňa mala u seba ďalšie deti a ešte o dosť staršie ako to moje. A ja sa nečudujem, že švagriná s tým nie je spokojná má ročné dieťa, evidentne je aj tehotná keďže píšeš, že budú mať druhé, tak ma čo robiť so svojím dieťaťom, ktoré sa v tomto veku nezastaví a aj sama so sebou teraz v tých horúčavách. Trošku ohľaduplnosti by nezaškodilo.
@anonym_22934f nie je tehotne a dieta ma skoro 2roky..
@anonym_autor my sme nie surodenci, ale sme velmi dobrúi kamosi. Kvoli tomu sme aj kupovali pozemky vedla seba. BOLI SME. Kvoli detom presne sa tie vztahy totalne posrali. Ich deti by boli nonstop u nas, alebo sa cele dni ozaj nonstop stretavali. Mne to strasne vadilo. Nevedeli pochopit, ze chceme byt proste aj sami. Navyse susedia uplne ina vychova, prenasali potom tie zle navyky aj na nase deti. Cim starsie deti tym bolo viac hadok(medzi detmi, tym padom aj rodicia). Ked boli u nas snazila som sa ich ucit ako sa k sebe spravat. Ked boli u susedov dcera chodila s placom lebo suseda mama ich nechala nech si robia co chcu a ta kamiska ju sikanovala z pozicie starsej. Tak jedneho krasneho dna mi pretiekol pohar a bol koniec. Stopli sa navstevy. Potom sa to viackrat zopafovalo este, na skusku. Medzitym sa nastahovali dalsi susedia ktori sa evidentne tuez radi zbavia deti a cely den kazdy den🫣sa hraju u tychto nasich byvalych kamosov. Nase deti sa s nimi hraju uz len obcas, sami uz vidia, ze si uplne nepasuju ako kamosi a je tam proste vela rozdielov. Aj ked mi je to luto, ze to takto dopadlo, ale co narobim. Hlavne ma mrzia deti. My dospeli sme sa aj snazili to viackrat dat dokopi ale uz je to len take cez zuby. Takze to nesil aby si si to neposrala uplne. Niekomu je aj 2x do tyzdna moc.
@anonym_37d3b1 ok.cize to mozme skusit, ze nas maju pozyvat.. vlastnu rodinu.. a bratrancov.. ok. Aj ked mi to pride mega divne.. porozmyslame..
@anonym_autor tak tvoje deti keď tam idú nech sa vždy spýtajú čo môžu. Fakt neviem čo je na Tom také zložité .keď tvoje deti sa chcú ísť hrať k tete, tak nech slušne pridu a spýtajú sa , a ona nech im povie či môžu alebo nie. To neznamená predsa že keď ste rodina, tak môžete chodiť hore dole bez ohľadu na to či to druhej strane vyhovuje alebo nie
@sense toto sa mi paci. Dakujem. 🙂
@anonym_37d3b1 ok.cize to mozme skusit, ze nas maju pozyvat.. vlastnu rodinu.. a bratrancov.. ok. Aj ked mi to pride mega divne.. porozmyslame..
@anonym_autor divne je chodit niekam nepozvana, rodina-nerodina, a este sa divit ze to niekomu inemu v ich domove takto nevyhovuje
@anonym_autor ak príde dieťa alebo aj švagriná, stačí slušne povedať napríklad, Teraz má Miško povinnosti, dohodneme sa nabudúce, ak to bude obom stranám vyhovovať. Alebo, teraz to nie je vhodné, postupne sa chystáme do mesta, k lekárovi...Momentálne nemám priestor na chalanov a ich palacinky, chcem žehliť alebo chcem čítať knihu, podriemat si. Za mňa nič nezvyčajné. Mám svoj život a chod domácnosti, to že viem povedať nie, neznamená, že niekoho nemám rada
@anonym_autor čo je na tom divné? Keď chce moja sestra prísť k nám,tak volá dopredu.
@anonym_autor divne je chodit niekam nepozvana, rodina-nerodina, a este sa divit ze to niekomu inemu v ich domove takto nevyhovuje
@anonym_6f2a4d nechodim ja, a nie do domu, ale na dvor..
@anonym_autor čo je na tom divné? Keď chce moja sestra prísť k nám,tak volá dopredu.
@anonym_1996e4 ale tvoja sestra ta nevidi vonku na dvore.. to je uplne ine.. volala by, keby si vidite na terasy a vidi Vas tam sediet?🤦♀️😁
@anonym_autor ak príde dieťa alebo aj švagriná, stačí slušne povedať napríklad, Teraz má Miško povinnosti, dohodneme sa nabudúce, ak to bude obom stranám vyhovovať. Alebo, teraz to nie je vhodné, postupne sa chystáme do mesta, k lekárovi...Momentálne nemám priestor na chalanov a ich palacinky, chcem žehliť alebo chcem čítať knihu, podriemat si. Za mňa nič nezvyčajné. Mám svoj život a chod domácnosti, to že viem povedať nie, neznamená, že niekoho nemám rada
@anonym_313eaf oni neotravuju v dome, chcu sa hrat s bratrancom na dvore..
@anonym_1996e4 ale tvoja sestra ta nevidi vonku na dvore.. to je uplne ine.. volala by, keby si vidite na terasy a vidi Vas tam sediet?🤦♀️😁
@anonym_autor takže keď ju vidíš na terase,tak hneď utekáš za ňou? Alebo ona za tebou?
Deckám treba povedať,že budú chodiť k susedom len vtedy,keď tam budú pozvaní.
Ja nerozumiem,ako sa také veľké decká hrajú s doslova kojencom.Čo ich na tom baví,že každý deň musia otravovať.
@anonym_313eaf oni neotravuju v dome, chcu sa hrat s bratrancom na dvore..
@anonym_autor tak to korigujte. Aj na dvore treba dohliadať na deti aj keď len jedným okom.
@anonym_autor za mna to nieje divne..minimalne ak deti chcu ist,napisem svagrinej co robia (vopred!) ,ci deti mozu dobehnut.ak napise ze sa im to nehodi respektovat..my nebyvame sice s rodinou ale mame radovku,kde je kopec deti,vramci susedov sme ako doma vsade,sme spolu denne,ale vzdy aj ked chceme aby vysli na dvor napisem vopred..mozu cakat navstevu,mat nieco rozrobene,alebo len proste nemat naladu.a detom povedz ze zistis ci mozu a ak nie musia respektovat..aj ked je to rodina,nemozete prist kedykolvek a to pisem ako niekto kto ma nadstandardne vztahy v rodine,ale nedovolila by som si prist len tak..a nebavime sa teraz,ze sa musite oficialne pozyvat,ale minimalne ked vypustis svoje deti same vedla,sa opytat vopred.a mozno uvidis,ze casom z nich vypadne ,ze im to vadi viac ako si myslis..
Aj ja mam skoro dvojrocne a kebyze mam na dvore kazdu chvilu aj ine deti (aj ked rodina) tak sa zblaznim. Tiez vhcu mat urcite svoj klud, svoje sukromie. Takze by som detom vysvetlila ze chodit budu len ked ich pozvu a nie hocikedy ako ich napadne. Myslim ze svagrina len chce byt slusna a nevie ako vam povedat ze ich to proste otravuje.
Naučiť školopovinné deti napísať sestre/zakričať cez plot či môžu prísť je ťažké?
Dobre. Vidim, ze sa tu ozyvaju sebecke svagriny, ktore neprijimaju muzovu rodinu.. nepomohli ste mi. Dakujem tym normalnym komentarom, vdaka nim nieco vymyslime.. keby to boli deti Vasej sestry, bolo by to ine. Ze? Tam by nebolo treba kolkovanu ziadost... 🤦♀️🤣
@anonym_autor takže keď ju vidíš na terase,tak hneď utekáš za ňou? Alebo ona za tebou?
Deckám treba povedať,že budú chodiť k susedom len vtedy,keď tam budú pozvaní.
Ja nerozumiem,ako sa také veľké decká hrajú s doslova kojencom.Čo ich na tom baví,že každý deň musia otravovať.
@anonym_1996e4 ja tam nechodim..
Dobre. Vidim, ze sa tu ozyvaju sebecke svagriny, ktore neprijimaju muzovu rodinu.. nepomohli ste mi. Dakujem tym normalnym komentarom, vdaka nim nieco vymyslime.. keby to boli deti Vasej sestry, bolo by to ine. Ze? Tam by nebolo treba kolkovanu ziadost... 🤦♀️🤣
@anonym_autor Ale no tak, neber si to osobne. Teraz si nepriamo obvinila svoju švagrinú zo sebeckosti a neprijímania mužovej rodiny...ale prečo? Naozaj si myslíš, že tvoje deti nemá rada len preto, že dala najavo svoje hranice? Vidíš len seba a potreby svojich detí a to, že tvoja švagriná zrejme už nejaký čas, čo sa toto dialo nebola s tým v pohode, to ťa fakt netrápi? Ak máte mať dobré vzťahy, musíte sa navzájom rešpektovať, nie sa ofučať, keď nie je po tvojom. Deti majú najvyšší čas pochopiť, že vo vzťahoch existujú hranice, ktoré keď prekračujeme, tak druhému ubližujeme. Ak sa to naučia, nič nestratia, naopak, veľa tým do života získajú.
@anonym_autor dalsia autorka ktora prska lebo vacsina odpovedi nebola podla jej gusta. Autorka, problem si Ty a tvoje deti, sebecka si akurat ty ked nechapes ze je normalne ze tvoje deti nie su vitane na dvore niekoho ineho zakazdym ked si zmyslia

Autorka a co ty vlastne chces tolko riesit? Vysvetli vlastnym detom, ze dom tety nie je holubnik a nemozu tam chodit kedy chcu. Pridu len na vyslovene pozvanie. Trosku si pories vlastne deti a nevyrabaj problem tam kde nie je