Ako zvládnuť život vedľa súrodencov s rodinami?
Ahojte, ako mate nastavene pravidla, ked byvate pri sebe napr brat pri sestre s rodinami, s detmi. Mate plot s branickou. Ked sa vidite vonku, idete jedni k druhym? Ako casto? Hlavne deti to k sebe taha. Nevieme najst riesenie, aby to bolo obom stranam prijemne. Potom vznikaju problemy napriek tomu, ze sa mame radi. Ako to mate, aby sa udrzalo sukromie, ale aby sme aj boli spolu? Hladame riesenie, aby nam bolo vsetkym dobre a ale aby sa citil aj kazdy slobodne na svojom pozemku. Poradite?
Dajte si navstevne hodiny ...
Tiež mám známych brat-sestra dnes 50+ a žiadne nezhody nespomínali. Každý más svoj pozemok oplotený neprechodný. Keď bolo niečo treba podali si cez plot alebo normálne bránou hlavnou išli. Každý si žije svoj život vo svojom tempe.
@anonym_autor poznam jednych a ti maju plot bez branicky.
@domkakvet branicka je kvoli rodicom. Aby to mali od jednych k druhym blizsie..
Dajte si navstevne hodiny ...
@anonym_3730d8 akoze fakt?🤦♀️🤣
@domkakvet branicka je kvoli rodicom. Aby to mali od jednych k druhym blizsie..
@anonym_autor ak prídu na návštevu rodičia, tých pár metrov vojsť cez hlavnú bránu zvládnu, ak sú imobilný tak previezť na vozíku alebo autom z jedného dvora do druhého
nepotrebuješ skratky a bráničky ani prepadovky
@anonym_autor ved deti sa môžu spolu hrať. Raz u jedných na dvore raz u druhých... A môžete im dáke počítadlo spraviť aby sa naozaj striedali. Ak budú tvoje deti u súrodenca tak nemusíš ísť tam ale rob si svoje na dvore...
Ak sú u teba tak jedným ockom na nich dohliadnes.
@anonym_autor ved deti sa môžu spolu hrať. Raz u jedných na dvore raz u druhých... A môžete im dáke počítadlo spraviť aby sa naozaj striedali. Ak budú tvoje deti u súrodenca tak nemusíš ísť tam ale rob si svoje na dvore...
@anonym_df046a oni maju male dieta, nechodi bez rodicov k nam na dvor..
@anonym_df046a asi len vydrzat.. a aj leto je take, ze sme viac doma.. skolou sa to zmeni..
@anonym_autor ak prídu na návštevu rodičia, tých pár metrov vojsť cez hlavnú bránu zvládnu, ak sú imobilný tak previezť na vozíku alebo autom z jedného dvora do druhého
nepotrebuješ skratky a bráničky ani prepadovky
@anonym_e9d6ae branicka, minim., kym ziju rodicia, tam bude..
@anonym_df046a asi len vydrzat.. a aj leto je take, ze sme viac doma.. skolou sa to zmeni..
@anonym_autor asi áno a malé dieťa vyrastie a začne behať...
@anonym_autor joj, ako by som to privitala, keby svagrina byvali hned vedla. Deti by mali v ramci ich povinnosti a rezimu oboch rodin volno kde by sa hrali, ci u nas, ci u nich. Chlapi by si navzajom pomahali. Zavisi aj od veku deti a ci pracuju rodicia, ci je niekto na RD.
Urcite by som tam zase nechodila kazdu chvilu, kazdy chce svoje sukromie a dohodli by sme sa kto kedy ku komu pride. A deti tiez...napr.poobede kedykolvek. K nam chodi obcas nejaky kamarat deti...doobedu, na obed ho poslem domov najest sa a od 14h az do 19h sa vedia hrat dnu, von. Tak su prazdniny a vikendy.
@anonym_df046a oni maju male dieta, nechodi bez rodicov k nam na dvor..
@anonym_autor oni maju len to jedno male dieta? A vy mate ake velke deti?
Mamicka z druheho domu je na materskej? Ty si na materskej alebo uz chodis do prace?
@anonym_autor joj, ako by som to privitala, keby svagrina byvali hned vedla. Deti by mali v ramci ich povinnosti a rezimu oboch rodin volno kde by sa hrali, ci u nas, ci u nich. Chlapi by si navzajom pomahali. Zavisi aj od veku deti a ci pracuju rodicia, ci je niekto na RD.
Urcite by som tam zase nechodila kazdu chvilu, kazdy chce svoje sukromie a dohodli by sme sa kto kedy ku komu pride. A deti tiez...napr.poobede kedykolvek. K nam chodi obcas nejaky kamarat deti...doobedu, na obed ho poslem domov najest sa a od 14h az do 19h sa vedia hrat dnu, von. Tak su prazdniny a vikendy.
@euka210 ale ako sa dohodnut? Nevieme to vymysliet🙂
@anonym_autor oni maju len to jedno male dieta? A vy mate ake velke deti?
Mamicka z druheho domu je na materskej? Ty si na materskej alebo uz chodis do prace?
@anonym_932a8b nase su skolopovinne a ich ma vyse roka..
Stačí, keď zavediete jednoduché pravidlo: na návštevu sa chodí len vtedy, keď ma pozvú. Žiadne také, že vidím kohosi na dvore, tak sa mu tam nasáčkujem. Ak chcem spoločnosť, pozývam k sebe domov. Naučiť to treba najmä deti, oni niekedy majú pocit, že všade môžu ísť bez bez opýtania.
@anonym_autor to také veľké deti sa chcú hrať s ročným? A čo vlastne riešiš? Že to malé chce chodiť k vám a tebe to vadí? Alebo vadí,že tvoje deti chcú chodiť za tým malým? Ja fakt nerozumiem
Stačí, keď zavediete jednoduché pravidlo: na návštevu sa chodí len vtedy, keď ma pozvú. Žiadne také, že vidím kohosi na dvore, tak sa mu tam nasáčkujem. Ak chcem spoločnosť, pozývam k sebe domov. Naučiť to treba najmä deti, oni niekedy majú pocit, že všade môžu ísť bez bez opýtania.
@zuzitko74 ked sa rocne dozaduje mojich deti? Tesi sa z nich? Maju sa hrat cez plot?
@anonym_autor to také veľké deti sa chcú hrať s ročným? A čo vlastne riešiš? Že to malé chce chodiť k vám a tebe to vadí? Alebo vadí,že tvoje deti chcú chodiť za tým malým? Ja fakt nerozumiem
@anonym_1996e4 ano. Im vadi, ze moje chodia za ich dietatom.. ktore sa ich dozaduje. Mne nevadia, ked pridu.
@anonym_1996e4 ano. Im vadi, ze moje chodia za ich dietatom.. ktore sa ich dozaduje. Mne nevadia, ked pridu.
@anonym_autor najprv som nechápala čo komu vadí, teraz už chápem. Oni majú doma jedno dieťa, malé a proste im nevyhovuje, keď sú tam zrazu tri a treba dávať pozor ešte aj tie ďalšie. Takže ja ich chápem.
@anonym_autor byt prvorodickou a mat rocne dieta tak tiez nemam radost, ze mi domov dojdu "skolaci" od surodenca a to bez ohlasenia, kedykolvek a teraz musim okrem svojho dozerat este aj na nich. Male dieta ma svoj rezim, plus ten rezim sa casto meni, lebo dieta v tomto veku rastie rychlo.
Skus svoje deti tie 3 tyzdne do konca prazdnin nejako udrzat vo svojom dvore a navstevy si dohodnite vtedy, ked vyhovuju rocnemu babatku a jeho rodicom.
@anonym_autor daj tomu čas. Keď už ste si takto nešťastne nastavili bývanie, tak to bude z každej strany o kompromisoch. Nevymyslíš nič.
@zuzitko74 ked sa rocne dozaduje mojich deti? Tesi sa z nich? Maju sa hrat cez plot?
@anonym_autor Ročné dieťatko nemôže rozhodovať za svojich rodičov, tvoje deti by mali rešpektovať, že bez pozvania od dospelých tam nepôjdu. Ak bude malinké kvôli tomu plakať, tak už je na rodičoch, ako si ho utíšia. Alebo si malinké vypýtaj ku vám a môžu sa s ním hrať u vás, keď to jeho maminka dovolí.
@anonym_autor deti to k sebe netaha ale vase sa tahaju k nim, mat 1rdieta a doma nasyslene dalsie 2, tiez by som nebola nadsena
@anonym_autor a ich rocne dieta sa taha za vasimi skolakmi? Ci co potrebujes nastavit
Inak ja ked si predstavim muzovu sestru ze by byvala vedla nas tak ma chytaju mdloby. Ma to uplne ine nastavenie ako my, 3 deti vypusti a tie sa potlkaju, hlavne u susedov co nezamykaju branicku. Jej by sa to velice lubilo byt u nas nasackovana. Brr.
@anonym_autor jaj taaak, vy ste ti co otravuju. Snad vies skolopovinnym detom vysvetlit ze tam nebudu chodit ako do spajze. Raz do tyzdna na kavu, maximalne. Podla mna tam tvoje deti nechodia za batolatom ale behat po dome. Nech si najdu rovesnikov a neotravuju mamicku s malym deckom.
@anonym_autor máme takto pozemky s bratom. Rozdiel medzi jeho a mojím dieťaťom 10r. Moja je staršia. My sme si nedávali pravidlá. Bráničku nemáme, ja som nechcela 😆. Keď mali maličké deti dcéra večer vybehla pozrieť bábätko tak na 20min.. Ja som nechodila každý večer. Stretávame sa zväčša na narodky, meniny, občas grilujeme, občas si podáme koláče, niečo dobré navarené.. občas kecáme pri plote, občas dobehnú drobci... Ja k nim napr. nechodím, keď vidím, že majú návštevu, pokiaľ ma nezavolajú. Nikdy sme nemali nezhody kôli susedstvu. Jasné, že občas niekto niekomu dvihne tlak 😆, ale nikdy sme nemali nejaký otvorený konflikt.. Možno s bratom, ale za 3dni sme to predýchali a šlo sa ďalej. Zväčša si voláme, keď chcem ísť ku nim na kávu, aj oni mne.. Ale napr. dnes ma volala švagriná, ale nechcelo sa mi. Niekedy sa nevidíme v zime aj týžden, niekedy v lete sedíme na terase aj 3 večery. Každý si žije svoj život, svojim tempom.
@anonym_autor a tvoje sa tiež dožadujú toho ročného? Ak nie, tak nech matka svojmu jednoročnemu vysvetľuje že susedovie deti (bratanci a sesternice ) neprídu. A tvoje deti tam neposielaj/nepustaj keď to jej vadi

@anonym_autor poznam jednych a ti maju plot bez branicky.