Chceli by ste bývať v dvojdome?
Ahojte🙂, prosim, je tu niekto, kto byva(l) v dvojdome alebo v radovej zastavbe? Zaujima ma, aky mate nazor na takyto spsoob byvania, ze mate suseda priamo cez stenu z jednej strany alebo z oboch. Je take byvanie pre vas diskomfortne? Ti, ktori tak nebyvate, isli by ste do takeho byvania? Alebo uz radsej byt?
@anonym_45117c máme garáž a prenášame to cez garáž, taký problém mi to nepríde
@anonym_228356 tak to mate super, poznam radovky, kde nie je garaz medzi, tak preto som pisala toto, tam ina moznost ako cez dom nie je... nepozname ziadne konkretnosti
Kamarátka išla z bytu do radovky. A smola, z jednej strany spoločná stena s prehúlenou rodinou a z druhej strany to isté. Nadáva, že smola na susedov, doslova prefajčení susedia a smrdí jej izba od nich. Že to ani v paneláku takých nemala. Tak v tých radovkách, je to tiež o šťastí, koho máte za tou stenou. Tak ako v paneláku. Keď už tak dom samostatne stojaci, žiadne spoločné steny.
@anonym_45117c máme garáž a prenášame to cez garáž, taký problém mi to nepríde
@anonym_228356 to mate super, viem o radovkach, co takto nemaju garaz
@anonym_autor Taky mackopes. Ani byt, ani dom. Nebyvala by som tak.
@beata_k
Presne ako hovoris v strede mesta "mackopes " 😃
vsade pesi
Byvame v radovke, sme okraj, iba jedna stena so susedmi. Pohoda zatial. Predtym tam byvala starsia pani … nieco bolo pocut len, ked mala na obed navstevu. Teraz mlady par … nepocut nic. Terasy su oddelene takze pocut ale nevidiet a plot je len aby sa nepovedalo kvoli psovi, tak do polky zahrady a potom ziadne nie su … susedia sa zdravia a pobehuje medzi zahradami a nikomu to nevadi, zahrady su ca 800 m2
Kamarátka išla z bytu do radovky. A smola, z jednej strany spoločná stena s prehúlenou rodinou a z druhej strany to isté. Nadáva, že smola na susedov, doslova prefajčení susedia a smrdí jej izba od nich. Že to ani v paneláku takých nemala. Tak v tých radovkách, je to tiež o šťastí, koho máte za tou stenou. Tak ako v paneláku. Keď už tak dom samostatne stojaci, žiadne spoločné steny.
@anonym_b88527 to akože zvnútra? Alebo fajčia vonku? To si neviem predstaviť. Veď v radovke má každý dom svoj múr a medzi tými murmi je ešte izolácia.
Vyrastala som v dvojdome, posledných 9 rokov žijem v byte. Dvojdome je 100x lepší ako byt, no veľa závisí od susedov z druhej časti domu.
A dôležitá vec - kedy je daný dvojdom postavený. Kedysi neboli tie izolácie také ako teraz. Moderné domy majú tie steny od susedov odhlucnene tak, že sa netušíte, v staršom dvojdome počuješ susedov tak ako v byte.
@mima172 to vobec nemusi byt pravda, svokra ma dvojdom, nepocujeme susedov absolutne... sestra byva v radovke, starsej hadam ako cele sidlisko v BB, a tiez absolutne od susedov nic nepocut. Okrem toho ak je to starsi dom = novy kupujuci preraba takmer vzdy vsetko, odhlucnit stenu je to najmenej ak by bola tenka...
nove stavby su prave casto s tenuckymi prieckami, a byty 100%ne, necakam ze v domoch to je o mnoho lepsie, aj ked v novostavbovej radovke som teda nepobudla este dlhsie...
Nevadilo by mi tak bývať, pokiaľ by vedľa nebývala budúca svokra. Ale teda záleží aj od susedov.
@anonym_autor ako dieťa som vyrastala v dvojgeneračnom dome, dedko žil dosť aktívny spoločensky život, po babkynej smrti sa chystal znovu ženiť. Chodili tak kadejaký cez ,,našu časť,,.
Teraz je to lepšie, síce máme susedov pricapených na stene, ale z druhej strany nikoho. Máme vlastný dvor, vlastný vchod. Oni tiež vlastný. Je to starší manželský pár s dospelými deťmi. Počuť ich minimálne, len splachovania a pod. Údajne ani náš nepočuť.
my tak byvame - zamna super. mohli sme si tym padom dovolit byvat v meste a mat vsade blizko, ale zaroven mat dom so zahradou. so susedom je spolocna 1 stena a zahrady samostatne. do bytu by som naspat nesla ani za nic.
byvala by som radsej v samostatnom dome? ano, ale vsetko je o kompromisoch - samostatny dom v lokalite (nie bratislavsky satelit a ani nie okrajova cast mesta), v ktorej chceme si budeme moct dovolit tak o 10r. a v byte sme byvat uz dalej nechceli. takze zamna super kompromis, sme kde chceme akurat je to dvojdom no.
a nechapem to s tymi susedmi - ved v byte je to ovela vacsia loteria - suseda mas vopravo, vlavo hore aj dole. tu mas len jedneho vedla plus aspon my mame zahrady samostatne s vysokym plotom a stromami v strede takze mame aj sukromie - teda take to mestske sukromie - ak ku nam pride svokra z vychodoslovenskej dediny tak zalamuje rukami, ze ake male a vsetko na sebe. bohuzial, nie kazdy chce byvat panu bohu za chrbtom a ak chcem raz byvat v meste a mat vsade blizko tak nebudem snivat o 12 arovej zahrade v strede nicoho ale zmierim sa s tym, ze domy su nahusto a zahrady male :(
je to o preferenciach, kazdopadne s bytom sa to porovnavat neda.
MY bývame takto roky spoločna stena ale nikdy neboli za 25 rokov žiadne problémy.Ani my ked sme niečo potrebovali urobiť našu polku cez ich dvor alebo oni cez náš.Nikdy sme sa nehadali vždy sme sa dohodli žiaden konflikt nikdy nebol a to sú dôchodcovia.Vždy sa snažime si vyjsť vždy v ústreti a dohodnuť sa .Je rozdiel kto bude bývať vedľa môže bývať dobrý sused a časom sa to môže zvrtnuť na zle potom čo ak chcete predať bude to ťažšie predateľne niekto nechce suseda ak ma investovať do bývania niekoľko milionov tak chce mať kľud.Taketo bývanie nie je pre každeho.Mame každý svoje aj dvor osobitný aj elektromer všetko mame svoje len steny v dome spoločne.
@anonym_autor Byt je chore byvanie, byt je basa, len chory ludia volia byt.
@anonym_autor Byt je chore byvanie, byt je basa, len chory ludia volia byt.
@anonym_afa887 a to nám vysvetli , určite tu bude veľa zvedavých divákov 👉👉👉

Vyrastala som v dvojdome, posledných 9 rokov žijem v byte. Dvojdome je 100x lepší ako byt, no veľa závisí od susedov z druhej časti domu.
A dôležitá vec - kedy je daný dvojdom postavený. Kedysi neboli tie izolácie také ako teraz. Moderné domy majú tie steny od susedov odhlucnene tak, že sa netušíte, v staršom dvojdome počuješ susedov tak ako v byte.