Čo majú vaši susedia na spoločnej chodbe?
Ten náš si tam dal botník, lavičku, stojan na dáždniky a teraz ešte aj veľký kvetináč. Prejsť sa dá, ale s kočíkom už dosť natesno. Je toto vôbec povolené alebo si chodbu môže každý zariadiť podľa seba?
Poziarna kontrola u nas zakazala vsetko. Az to prehanali, ale realne cokolvek co zavadzia prechodu, moze o to clovek zakopnut, narazit tam = nema tam.co robit. Na medziposchodiach ostl sem tam.nejaky kvet ale ani tie by tam vraj nemali byt. Ono kocik sa da pochopit, docasne aj nieco polozene, ale rozne nabytky a ozdoby, trvale urcite nie.
@anonym_c97d4d kde? V živote som nemala kočík pred bytom ani nikto z našich susedov
@sasa1310 bezne vsade, kde su mensie byty a nie je kocikaren.
nesmie tam byt nič. u nás to pri proti požiarnej prehliadke nahlásili na nápravu- suseda mávala roky rokuce maly stolik s kvetom pod oknom na chodbe- že v prípade požiaru by mohol vytvoriť prekážku unikajucim ľudom pred ohňom. celkom to dáva logiku, keby doňho niekto zakopne a potom by sa tam v panike vytvorila prekážka..
takze žiadna lavicka stojany a neviem čo vsetko
@anonym_c2a85f No neviem botník bol v rohu, nikomu nezavadzia ani teraz , dvere vedia otvoriť, nezhorí nikto 😂😂😂
@sisska96 nemusi ani horiet. Staci, ze pohrebna sluzba potrebuje vyniest z bytu neboztika a najprv musi niekto spratat prekazky zo schodiska. Neboztik sa uz nikde neponahla, ale ak treba zniest pacienta na nositkach do sanitky, to uz ide o cas ked mu ide o zivot a najprv musi zachranar spratat bordel zo schodiska az potom moze zniest pacienta. Niektorym ludom fakt nedochadza... Neviem ci preto, ze nemaju na to kapacity alebo su taki sebecki.
@anonym_c2a85f No neviem botník bol v rohu, nikomu nezavadzia ani teraz , dvere vedia otvoriť, nezhorí nikto 😂😂😂
@sisska96 Pri veciach v unikovych cestach nejde len o to, ze priamo zavadzaju v pohybe, ale aj o to, ze su to horlave veci a zbytocne moze horiet priamo v unikovej chodbe.
@anonym_autor Treba to riešiť na domovej schôdzi. Síce to môžeš konzultovať so správcom, ale pokiaľ si to tak neodhlasujete, tak sa nič nezmení.
My sme v bytovke odhlasovali, že na schodištiach a chodbách nič nebude. Ani medzi pivničnými kobkami. Mali sme aj kočíkareň, tam sme tiež povolili len bicykle a kočíky. Všetko ostatné išlo po uplynutí nejakého času po výzve do kontajnera.
Veľa vecí bolo takých, že už nemali majiteľa, lebo tí pôvodní, ktorým to patrilo, sa už dávno odsťahovali, lebo byt predali.
Po nejakom čase treba urobiť poriadok.
@chrobak7 O tomto sa nehlasuje. Su na to zakony.
@anonym_autor Treba to riešiť na domovej schôdzi. Síce to môžeš konzultovať so správcom, ale pokiaľ si to tak neodhlasujete, tak sa nič nezmení.
My sme v bytovke odhlasovali, že na schodištiach a chodbách nič nebude. Ani medzi pivničnými kobkami. Mali sme aj kočíkareň, tam sme tiež povolili len bicykle a kočíky. Všetko ostatné išlo po uplynutí nejakého času po výzve do kontajnera.
Veľa vecí bolo takých, že už nemali majiteľa, lebo tí pôvodní, ktorým to patrilo, sa už dávno odsťahovali, lebo byt predali.
Po nejakom čase treba urobiť poriadok.
@chrobak7 netreba hlasovat, nic tam besmie byt, a davaju za to aj pokuty.
Tie kontroly, co sa robia pravidelne, su len kontroly, aby sa dodrzala litera zakona. Pridu, spisu porusenia, ale neviem o tom, ze by realne davali pokuty. Ale v nasom baraku dal raz anonymne ohlasenie o porusovani. Bolo to poslane hasicom, na mestsky urad a neviem este kam. A to uz brali seriozne. Bolo x kontrol, kym nebol barak v top stave. Jedina vec nemohla byt porusena. Kedze museli chodit opakovane, lebo ludia ignorovali, tak po xtej navsteve uz bolo, ze uz to bude s pokutou. Realita je taka, ze u mnohych sa vsetko vratilo do povodneho stavu. V zavere je to o ludoch a ich uvedomovani si moznych nasledkov. Treba si aj uvedomit, ze v pripade poziaru m9ze poistovna znizit alebo zamietnut plnenie z dovodu porusovania zakonov.
Susede prekážal botník čo som mala pred dverami. Ona tam má kočík, odrážadlo, bicykel, lebo veď kam to má dať. Pri tom môj botník jej nemal, ako zavadzať, keďže z výťahu vychádza a je rovno pri svojich dverách, okolo mojich ide iba keď ide po schodoch 🤔 Ale tak "ja som matka, kto je viac", ona tam môže mať skladisko. Nemôžem si nič položiť pred dvere, ani na 5 minút smetie už mi zvoní, aby som to dala preč.
@anonym_autor na chodbe nemá byť nič. Je to vylepené dolu na nástenke na dvoch papieroch a aj tak sa nájdu indivíduá, ktoré si tam narvú bicykle takže s nákupom ledva prejdem.
@anonym_eef774 bicykle by leteli.
Susede prekážal botník čo som mala pred dverami. Ona tam má kočík, odrážadlo, bicykel, lebo veď kam to má dať. Pri tom môj botník jej nemal, ako zavadzať, keďže z výťahu vychádza a je rovno pri svojich dverách, okolo mojich ide iba keď ide po schodoch 🤔 Ale tak "ja som matka, kto je viac", ona tam môže mať skladisko. Nemôžem si nič položiť pred dvere, ani na 5 minút smetie už mi zvoní, aby som to dala preč.
@anonym_0d581d a taku by som nahlasila bez mihnutia oka

@ria_sprout no neviem, najviac býva pred bytmi kočíkov
@anonym_c97d4d kde? V živote som nemala kočík pred bytom ani nikto z našich susedov