icon

Čo majú vaši susedia na spoločnej chodbe?

Dnes o 13:32

Ten náš si tam dal botník, lavičku, stojan na dáždniky a teraz ešte aj veľký kvetináč. Prejsť sa dá, ale s kočíkom už dosť natesno. Je toto vôbec povolené alebo si chodbu môže každý zariadiť podľa seba?

Strana
z2
anonym_c2a85f
Dnes o 13:35

nic..chodili mestky a vsetko vyhadzovali ..nahlasit spravcovi nech to vyhadze-je to hrube porusenie domoveho poriadku..chodby maju byt priechodne pre hasicov

anonym_bbd5a7
Dnes o 13:37

Takychto ludi mam najradsej. A nevysadil si aj kvety okolo panelaku a potom sa stazuje ze mu ich pokosili? - lebo ich sadia na pozemkoch mesta. 😆

Jednoznacne nahlasit. Na chodbe nemaju co robit kvety nie to este botniky. Ludom hrabe.

anonym_f51f8b
Dnes o 13:39

Na chodbe nesmie mať nič, u nás chodí pravidelne na kontroly požiarny technik od správcu

autor
Dnes o 13:41
@anonym_bbd5a7

Takychto ludi mam najradsej. A nevysadil si aj kvety okolo panelaku a potom sa stazuje ze mu ich pokosili? - lebo ich sadia na pozemkoch mesta. 😆

Jednoznacne nahlasit. Na chodbe nemaju co robit kvety nie to este botniky. Ludom hrabe.

@anonym_bbd5a7 A kam sa to nahlasuje?

sisska96
Dnes o 13:42

Dakedy keď som bývala u našich, tak tam bol botník, korčule, aj bicykel. Bola iná doba, nikto neriešil každú blbosť

anonym_c2a85f
Dnes o 13:43
@sisska96

Dakedy keď som bývala u našich, tak tam bol botník, korčule, aj bicykel. Bola iná doba, nikto neriešil každú blbosť

@sisska96 az bude byt horiet a ludia umru lebo sak iny mali blbosti na chodbe taks i spomen aku blbost si napisala

anonym_c2a85f
Dnes o 13:44
@anonym_autor

@anonym_autor spravcovi domu alebo hasicskemu zboru

chrobak7
Dnes o 13:50
@anonym_autor

@anonym_autor Treba to riešiť na domovej schôdzi. Síce to môžeš konzultovať so správcom, ale pokiaľ si to tak neodhlasujete, tak sa nič nezmení.

My sme v bytovke odhlasovali, že na schodištiach a chodbách nič nebude. Ani medzi pivničnými kobkami. Mali sme aj kočíkareň, tam sme tiež povolili len bicykle a kočíky. Všetko ostatné išlo po uplynutí nejakého času po výzve do kontajnera.

Veľa vecí bolo takých, že už nemali majiteľa, lebo tí pôvodní, ktorým to patrilo, sa už dávno odsťahovali, lebo byt predali.

Po nejakom čase treba urobiť poriadok.

sisska96
@anonym_c2a85f

@sisska96 az bude byt horiet a ludia umru lebo sak iny mali blbosti na chodbe taks i spomen aku blbost si napisala

@anonym_c2a85f No neviem botník bol v rohu, nikomu nezavadzia ani teraz , dvere vedia otvoriť, nezhorí nikto 😂😂😂

anonym_d479e0

@anonym_autor nic nemaju aspon na mojom poschodi a o 3 poschodia nizsie ked idem po schodoch, nad nami neviem ako su na tom byty. Ale pred kazdym u nas je maximalne rohozka a nic viac.

anonym_a374c4
Dnes o 13:51

za toto mozete ako panelak dostat mastnu pokutu -- za blokovanie unikovych chodieb

anonym_c2a85f
Dnes o 13:53
@sisska96

@anonym_c2a85f No neviem botník bol v rohu, nikomu nezavadzia ani teraz , dvere vedia otvoriť, nezhorí nikto 😂😂😂

@sisska96 poziar moze byt nad tebou na poschodi .. hasici musia mat prechod pre hadice ich vystroj a nie zakopavat o topanky kvety a neviem ake haraburdy

minesasubu
Dnes o 13:57

Na spoločnej chodbe je zakaz mať čokolvek ( kvet, nabytok a pod )
treba to nahlasiť spravcovi bytovky toho snaď mate
my mame pani čo sa stara o bytovku , všetko riešim cez ňu
určite aj vy mate niekoho
treba sa informovať

kapanek1
Autor odpoveď zmazal
anonym_e5f53b
Dnes o 14:14
@sisska96

@sisska96
No ta blbost sa vola unikova cesta
"Podľa slovenskej legislatívy, konkrétne podľa § 51 vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 94/2004 Z. z., sú spoločné chodby a schodiská definované ako chránené alebo nechránené únikové cesty. Slúžia na bezpečnú evakuáciu osôb na voľné priestranstvo v prípade požiaru a zároveň umožňujú zásah hasičov."

sissy27
Dnes o 14:17
@sisska96

@sisska96 ty si tam das botnik, bicykel a korcule. Druhy sused si tam da stol na kvety, dve kolobezky a kybel s mopom. Treti sused (lebo ma rovnake pravo ako ty a sused c.2) si tam da kocik, odrazadlo a tasku s hrackami do piesku. Sused c.4 ma tiez pravo dat si na spolocnu chodbu tri haraburdy…
Ano, volakedy sa neriesili “sprostosti”, aj auta mali len jedno spatne vonkajsie zrkadlo, ani detske autosedacky neboli povinne a telefon tiez nebol v kazdej domacnosti. No doba pokrocila, v kazdom smere, a dnes je zakazane mat na chodbe cokolvek, z bezpecnostnych dovodov. Ver mi, v zadymenej chodbe sa nechces brodit cez vsetky tie sprostosti, ktore si tam so susedmi naukladate.
Za mna by bolo super, keby sa prakticky nacvik evakuacie robil aj v bytovkach, mozno by niektorym lepsie docvaklo.

sasa1310
Dnes o 14:19
@anonym_autor

@anonym_autor správcovi. Normálne povedz, že to nahlásiš hasičom, nech prídu skontrolovať a pokutu bude platiť potom dotyčný. Resp. bude to platené z fondu opráv, ale vymáhať si to potom budete u neho. Inak načo tam máte správcu, keď takéto veci nerieši

anonym_768096
Dnes o 14:23

@anonym_autor Takmer všade sú pri vchodových dverách do bytu botníky.. Niekde ešte aj skrinky, komody.Na medzi poschodiach sú v lepšom prípade založené kvetmi len parapety ,inde sú ešte aj stojany s kvetmi a rozkladacie sušiče na prádlo.Prv som sa tomu čudovala, ale potom som zistila,ze ak je niekto kamarát s domovnickou, môže všetko.

anonym_028c8e
Dnes o 14:23
@chrobak7

@anonym_autor Treba to riešiť na domovej schôdzi. Síce to môžeš konzultovať so správcom, ale pokiaľ si to tak neodhlasujete, tak sa nič nezmení.

My sme v bytovke odhlasovali, že na schodištiach a chodbách nič nebude. Ani medzi pivničnými kobkami. Mali sme aj kočíkareň, tam sme tiež povolili len bicykle a kočíky. Všetko ostatné išlo po uplynutí nejakého času po výzve do kontajnera.

Veľa vecí bolo takých, že už nemali majiteľa, lebo tí pôvodní, ktorým to patrilo, sa už dávno odsťahovali, lebo byt predali.

Po nejakom čase treba urobiť poriadok.

@chrobak7 poziarne evakuacne cesty musia byt volne, bez ohladu na to co si schodza odhlasuje alebo neodlasuje.
@anonym_autor treba to nahlasit spravcovi. On ma zabezpecit aby boli dodrziavane pravidla poziarnej ochrany v spolocnych priestoroch a vyzvat majitelov bytov aby ich uvolnili. Inac su za to mastne pokuty, ktore potom uhradia majitelia bytov

iwesska
Dnes o 14:27

Jednoducho povedz panovi,ze spolocne priestory nesmie zatarasit,lebo chodia hasici na kontrolu a koho veci najdu v unikovej ceste,tomu pokutu zosobnia. U nas bolo na brane vypisane,ze sa moze vysplhat az do vysky 30 tis.

anonym_c97d4d
Dnes o 14:27

@anonym_autor ty ideš s kočíkom do bytu

sisska96
Dnes o 14:30
@anonym_e5f53b

@sisska96
No ta blbost sa vola unikova cesta
"Podľa slovenskej legislatívy, konkrétne podľa § 51 vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 94/2004 Z. z., sú spoločné chodby a schodiská definované ako chránené alebo nechránené únikové cesty. Slúžia na bezpečnú evakuáciu osôb na voľné priestranstvo v prípade požiaru a zároveň umožňujú zásah hasičov."

@anonym_e5f53b ideš von cez roh chodby? Ja chodím cez dvere :D

anonym_1bfa08
Dnes o 14:33
@sisska96

@sisska96 to nie je blbosť, to sú bezpečnostné stanovy 21. storočia

anonym_c97d4d
Dnes o 14:37
@anonym_bbd5a7

@anonym_bbd5a7 ty musíš byť iný exot, nie že by si pomohla aby bolo okolie pekné ale to ešte kritizuješ, veľmi si vážim ľudí ktorí sa starajú o okolie, pestujú aj bylinky, kvetiny aj stromčeky, sú to ľudia ktorí majú cit pre estetiku

natalka13
Dnes o 14:39
@sisska96

@sisska96 fakt nechapes alebo sa len robis? Ak sa to vseobecne povoli budu tam topanky bicykle trojkolky kvetinace.....
Ked tam maju nabehnut 3-4 poziarnici tak to zavadzia inak ako ked tam ides ty s kabelkou.

natalka13
Dnes o 14:40
@anonym_c97d4d

@anonym_c97d4d co ho ma nechat vonku?

ria_sprout
Dnes o 14:43
@anonym_c97d4d

@anonym_c97d4d a kam s ním ma ísť? Snáď ho nenechá na chodbe ak nemajú pivnicu.

anonym_c97d4d
Dnes o 14:44
@ria_sprout

@anonym_c97d4d a kam s ním ma ísť? Snáď ho nenechá na chodbe ak nemajú pivnicu.

@ria_sprout no neviem, najviac býva pred bytmi kočíkov

anonym_eef774
Dnes o 14:48

@anonym_autor na chodbe nemá byť nič. Je to vylepené dolu na nástenke na dvoch papieroch a aj tak sa nájdu indivíduá, ktoré si tam narvú bicykle takže s nákupom ledva prejdem.

anonym_fe13fa
Dnes o 14:55
@anonym_c97d4d

@ria_sprout no neviem, najviac býva pred bytmi kočíkov

@anonym_c97d4d aj ja mam pred bytom kočík
A áno je to zakázané

Strana
z2