Dá sa zabrániť príchodu nevhodných nájomníkov?
Nechcem problém veľmi rozpisovať. Môj najmladší brat zdedil nás rodičovský dom, jedna sa o rozsiahly Gazdovský dom. Brat sa dostal do finančných problémov už mal aj exekúcie, exekútorom som hovorila,mala byť nuž aj dražba.ked.sa.z ničoho nič objavil kupec, ktorý len tak zaplatil v hotovosti všetko. Už sa čaká iba na odblokovanie exekúcie. V čom však je problém, tento pán nemá čestné úmysli. V inej obci tiež kúpil nehnuteľnosti a prenajal neprisposobyvým, bývajú ich tam desiatky v malých domoch. Naša obec je malá , má mne.tuniba jednu veľmi slusnú pracovitú rómsku rodinu. Toto nám tu nechýba.
Nie nevies zabranit tomu ak si niekto kupit nehnutelnost aby si s nou robil co len chce-napriklad aj nastahuje neprisposobivych alebo hoci aj fetakov alebo kriminalnikov. Jeho vlastnictvo a ty do neho nemas ako zasahovat. Ci ako si to predstavujes? Co das zalobu na “necestne umysly”? Proste smola.
@anonym_autor To ale teba fakt nemusi trapit, kolko ludi tam bude zit na m2.
@anonym_394bea Ju skor trapi to, ze tam zrejme bude banda neprisposobivych obcanov a v podstate ju zaujima, ci existuje nejaky pravny ramec, ktory by stanovil, kolko ludi moze zit na urcitej vymere obytnej plochy. Obavam sa vsak, ze nic take neexistuje.
@anonym_394bea mna to nemusí trapiť? Potenciálne všetci tí ľudia budú žiť za mojím plotom. Budú liezť do mojej záhrady (mám betónový plot)a nič im nezabráni. Budú mať hotel na dvore, budú kúriť bordelom, isto tam sa usídli v bordelu aj potkany. A s neprispôsobivými prídu aj psi, ktorý nikdy nevideli veterinára. Šíria sa choroby vo veľkom.
Ale zrejme ty by si tomuto tlieskala od radosti
Mňa to trápi
Nie, nedá sa s tým právnicky urobiť nič. Môžeš bratovi ďakovať 🙂
@anonym_394bea mna to nemusí trapiť? Potenciálne všetci tí ľudia budú žiť za mojím plotom. Budú liezť do mojej záhrady (mám betónový plot)a nič im nezabráni. Budú mať hotel na dvore, budú kúriť bordelom, isto tam sa usídli v bordelu aj potkany. A s neprispôsobivými prídu aj psi, ktorý nikdy nevideli veterinára. Šíria sa choroby vo veľkom.
Ale zrejme ty by si tomuto tlieskala od radosti
Mňa to trápi
@anonym_autor Tak si mala dom odkúpiť. Ale dopadla by si rovnako, keďže brat je tiež asociálny a žil by časom podobne. Teraz nemáš právo tam vstupovať a niečo riešiť, hlavne nie v situácii, keď sa ešte nič nedeje, len tu máš dopredu obavy.
@anonym_394bea Ju skor trapi to, ze tam zrejme bude banda neprisposobivych obcanov a v podstate ju zaujima, ci existuje nejaky pravny ramec, ktory by stanovil, kolko ludi moze zit na urcitej vymere obytnej plochy. Obavam sa vsak, ze nic take neexistuje.
@mandzula ďakujem, si azda jediná ktorá pochopila
A zrejme sem niekto napíše že mám predať dom a odísť, keď ma to trapi, ale nikto sa nezamýšľal nad tým že dom je na hypo a potenciálny záujemca ak uvidí neprispôsobivých tak buď zuteká ale bude ochotný zaplatiť iba zlomok ceny.
@anonym_autor Tak si mala dom odkúpiť. Ale dopadla by si rovnako, keďže brat je tiež asociálny a žil by časom podobne. Teraz nemáš právo tam vstupovať a niečo riešiť, hlavne nie v situácii, keď sa ešte nič nedeje, len tu máš dopredu obavy.
@anonym_7ddf9e podľa teba,žene na materskej ktorá má vlastné hypo len tak dajú ďalšie? Z čoho to prosím ťa budem splácať?
Skus predat tvoj dom, kym neprisposobivi nebyvaju vedla. Rychla akcia "kulovy blesk" a odstahovat sa, pokial je toto realna hrozba.
Obavam sa, nic ine nemozes spravit.
@jaskolka je Ed do malého domu nasťahoval 15-20 neprispôsobivých, tak do tak veľkého domu 50 a viac takýchto v modrom susedstve
Tebe by sa páčilo?
@anonym_autor ale čo ako s tým chceš urobiť? Dom už nie je váš,je to jeho dom,po kúpe. Nijako tomu nezabránis,potom jedine sa môžete sťažovať,aj by robili hluk,narusovali nejako spoločne prostredie, zanedbávali deti a podobne. No vopred nič nemôžeš urobiť. Okrem toho nevieš,či tam skutočne nasťahuje "kopec neprispôsobivých"ale už dopredu tu chces rady. Škoda, že ste skôr neporadili si s bratom,kým ešte ste mohli dom zachrániť.
@mandzula ja som pochopila,že toto jej vadí ,ale reálne s tým nič nemôže spraviť a duplom vopred,ešte ani tam nikto taký nebýva a ona už má hororové scenáre.
S bratom si predtým mali urobiť poriadok,dať mu pár "pres hubu"a nie čakať,kým prehajdaka dom.
@jaskolka je Ed do malého domu nasťahoval 15-20 neprispôsobivých, tak do tak veľkého domu 50 a viac takýchto v modrom susedstve
Tebe by sa páčilo?
@anonym_autor mne by sa v prvom rade nepáčilo,čo by robil brat a riešila by som to vopred. Nie čakala,kým všetko prešustruje, zadlži sa po uši a potom nariekala,kto sa nasťahuje do domu 🙈.
Nechápeš,že nič s tým neurobíš? Ani nevieš,či tam fakt príde toľko ľudí a akých,ale už dopredu vytváras si hororové scenáre. Ak bude nejaký problém so susedmi,reálne riešte to až potom. Veď ani nevieš,či tam fakt prídu taki ľudia,ako opisujes.
@anonym_autor , neurobíš s tým nič. On to môže predať nie problémovým občanom, a oni to zase predajú ďalej, ale to už na to nemôžeš hovoriť nič. Poznám u nás v dedine takýto prípad, predali známym a zrazu sa tam nasťahovali problémový občania v početnom zložení. A problém bol a je pre celú dedinu.
Dom uz nie je Tvojho brata, novy majitel tam moze dat koho chce. Pochop to. Tvoj brat sa zadlzil, to su nasledky. Koniec. Bodka. Ani Tebe nikto nediktuje, kolko vas v dome bude byvat Viem, ze Ta to stve, ale, tak to je, ale dom uz nie je vas
Mali ste riesit brata a zaujimat sa, kym bol este dom jeho.
@anonym_autor a prečo ste vy súrodenci čakali až doteraz, kým je už v všetko v riti? Mali ste zasiahnuť ešte vtedy kým nebolo neskoro. Teraz už nič 🤷🏼♀️

@katkaseiner položila som jasnú otázku...či sa tomu dá zabrániť? Lebo nie normálne aby žili toľko ľudí na m2.
A riešenie nie je aby som ja kúpila rodičovský dom a nielen preto, že žene na materskej nedajú hypo