icon

Dá sa zabrániť príchodu nevhodných nájomníkov?

19. mar 2026

Nechcem problém veľmi rozpisovať. Môj najmladší brat zdedil nás rodičovský dom, jedna sa o rozsiahly Gazdovský dom. Brat sa dostal do finančných problémov už mal aj exekúcie, exekútorom som hovorila,mala byť nuž aj dražba.ked.sa.z ničoho nič objavil kupec, ktorý len tak zaplatil v hotovosti všetko. Už sa čaká iba na odblokovanie exekúcie. V čom však je problém, tento pán nemá čestné úmysli. V inej obci tiež kúpil nehnuteľnosti a prenajal neprisposobyvým, bývajú ich tam desiatky v malých domoch. Naša obec je malá , má mne.tuniba jednu veľmi slusnú pracovitú rómsku rodinu. Toto nám tu nechýba.

Strana
z3
autor
•
20. mar 2026
@januska12323

Už s tým nič nespravíš, odkúpiť ste mohli jedine pred predajom.

@januska12323 ako to napísať aj po desiaty krát.... Žene na materskej ktorá má už jedno hypo isto sa budú banky predbiehať aby dali ďalšie hypo na starý dom, a keby mi aj niekto požical z čoho by som splácala.

autor
•
20. mar 2026
@katkaseiner

@anonym_autor tvoja logika neutoci? To ci to predal tvoj brat, ty alebo tvoj pes je suma fuk.. logika nepusti v tom ze co ty chces este po predaji robit. Zakazat majitelovi prenajimat? Prenajimat obmedzenemu poctu ludi ci si nechat schvalovat zoznam najomcov tebe? Ty logika

@katkaseiner .ach bože zasiahni. Napísala.si mali sme to predať,mi. Mi e nič nepredali..brat má dlžoby nie mi máme dlžoby, zasiahol exekútor.
Ale viem že zbytočne by som písala ďalej

jaskolka
•
20. mar 2026
@anonym_autor

@jaskolka koľko krát to ešte mám napísať, nebol taký. Po smrti rodičov mal dobrú prácu v Nemecku. Potom sa dostal do zlej spoločnosti pomietla mu hlavu jedna, on zobral úver na jej dlhy a už išlo jedno s druhým. Keď som sa o tom všetkom dozvedela už bolo neskoro. Nejaký úžerníci ho dobili lebo neplatil, mohol aj vykrvácať bol nemocnici s otrasom mozgu. Potom bol u mňa doma ale už aj to som písala
Nikoho dlhý som neplatila. Len sa predala časť majetku aby sa zbavil dlhov. Ja som len spojila dopyt s ponukou.

@anonym_autor nikde nič o Nemecku si nepísala a v podstate je to aj úplne jedno. Stale a vždy bude rovnaky záver -nic s tým,kto bude v tom dome teraz bývať,už neurobíte. Ani keby tam bývalo 20 ľudí, pokiaľ vyslovene vám nebudú robiť zle, ničiť váš majetok,nič s tým nemôžete urobiť. A opakujem,ani nevieš,kto tam príde a vymýšľaš už scenáre,že tam bude kopec ľudí, budú robiť diskotéky, budú tam potkany a neviem čo ešte...
A sama píšeš,že brat sa nechce hlásiť na úrade,ani pracovať nevydrží,tak zbytočne ho tu teraz opisujes ako "chudáčika naivného dobráka"

anonym_cc02cd
•
20. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_394bea
@bielasovicka už som pisala,tuším aj včera večer že sme ťahala z dlhov len teba aj citat

@anonym_autor Ty si mantak z Medzeva? Lebo píšeš jak hotentot. A rada nepríde, lebo nič s tým neurobíš, žiaľ...

namornicka
•
20. mar 2026

@anonym_autor nie som pravnik, ale pises, ze “uz sa caka iba na odblokovanie exekucie”. Tak jedine este zabranit odblokovaniu exekucie a bude sa odstupovat od zmluvy a vratia sa peniaze. Proste nesplnit tu poslednu podmienku.

clementisa
•
21. mar 2026

Dom už nie je váš ak tam nebývate tak načo to riešiš neurobíš stým nič evidentne to brata netrápi a ty to riešiš len sa nenechaj od neho zneužiť

misanthropicdann
•
21. mar 2026
@anonym_autor

@kp7333 na obci som bola, nevedia pomôcť ani ich to neteši. Ako ja zistím kto plánuje čerpať eurofondy? Už som písala že kúpnu cenu mal majiteľ v hotovosti, nikoho nepoznám kto takú čiastku má doma pod matracom

@anonym_autor v hotovosti neznamená reálne v hotovosti, ale ze proste mal peniaze na kúpu a nemusel brat hypotéku.
A bola by si prekvapená ale je ich takých dosť. Neviem ci každá 3. nehnuteľnosť bola na Slovensku kupovaná bez hypotéky.

autor
•
21. mar 2026
@clementisa

Dom už nie je váš ak tam nebývate tak načo to riešiš neurobíš stým nič evidentne to brata netrápi a ty to riešiš len sa nenechaj od neho zneužiť

@clementisa dom ani nebol náš a s čím mám problém som už 10x napísala stačí čítať s porozumením

autor
•
21. mar 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor v hotovosti neznamená reálne v hotovosti, ale ze proste mal peniaze na kúpu a nemusel brat hypotéku.
A bola by si prekvapená ale je ich takých dosť. Neviem ci každá 3. nehnuteľnosť bola na Slovensku kupovaná bez hypotéky.

@misanthropicdann vložil v hotovosti na účet čiastku akú som v živote pokope nevidela, čiže mal v hotovosti , či?

orisker
•
22. mar 2026

Bol jeden pán, volal sa Ľubomír Harman...

Strana
z3