icon

Dá sa zabrániť príchodu nevhodných nájomníkov?

19. mar 2026

Nechcem problém veľmi rozpisovať. Môj najmladší brat zdedil nás rodičovský dom, jedna sa o rozsiahly Gazdovský dom. Brat sa dostal do finančných problémov už mal aj exekúcie, exekútorom som hovorila,mala byť nuž aj dražba.ked.sa.z ničoho nič objavil kupec, ktorý len tak zaplatil v hotovosti všetko. Už sa čaká iba na odblokovanie exekúcie. V čom však je problém, tento pán nemá čestné úmysli. V inej obci tiež kúpil nehnuteľnosti a prenajal neprisposobyvým, bývajú ich tam desiatky v malých domoch. Naša obec je malá , má mne.tuniba jednu veľmi slusnú pracovitú rómsku rodinu. Toto nám tu nechýba.

Strana
z3
autor
20. mar 2026
@januska12323

Už s tým nič nespravíš, odkúpiť ste mohli jedine pred predajom.

@januska12323 ako to napísať aj po desiaty krát.... Žene na materskej ktorá má už jedno hypo isto sa budú banky predbiehať aby dali ďalšie hypo na starý dom, a keby mi aj niekto požical z čoho by som splácala.

autor
20. mar 2026
@katkaseiner

@anonym_autor tvoja logika neutoci? To ci to predal tvoj brat, ty alebo tvoj pes je suma fuk.. logika nepusti v tom ze co ty chces este po predaji robit. Zakazat majitelovi prenajimat? Prenajimat obmedzenemu poctu ludi ci si nechat schvalovat zoznam najomcov tebe? Ty logika

@katkaseiner .ach bože zasiahni. Napísala.si mali sme to predať,mi. Mi e nič nepredali..brat má dlžoby nie mi máme dlžoby, zasiahol exekútor.
Ale viem že zbytočne by som písala ďalej

jaskolka
20. mar 2026
@anonym_autor

@jaskolka koľko krát to ešte mám napísať, nebol taký. Po smrti rodičov mal dobrú prácu v Nemecku. Potom sa dostal do zlej spoločnosti pomietla mu hlavu jedna, on zobral úver na jej dlhy a už išlo jedno s druhým. Keď som sa o tom všetkom dozvedela už bolo neskoro. Nejaký úžerníci ho dobili lebo neplatil, mohol aj vykrvácať bol nemocnici s otrasom mozgu. Potom bol u mňa doma ale už aj to som písala
Nikoho dlhý som neplatila. Len sa predala časť majetku aby sa zbavil dlhov. Ja som len spojila dopyt s ponukou.

@anonym_autor nikde nič o Nemecku si nepísala a v podstate je to aj úplne jedno. Stale a vždy bude rovnaky záver -nic s tým,kto bude v tom dome teraz bývať,už neurobíte. Ani keby tam bývalo 20 ľudí, pokiaľ vyslovene vám nebudú robiť zle, ničiť váš majetok,nič s tým nemôžete urobiť. A opakujem,ani nevieš,kto tam príde a vymýšľaš už scenáre,že tam bude kopec ľudí, budú robiť diskotéky, budú tam potkany a neviem čo ešte...
A sama píšeš,že brat sa nechce hlásiť na úrade,ani pracovať nevydrží,tak zbytočne ho tu teraz opisujes ako "chudáčika naivného dobráka"

anonym_cc02cd
20. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_394bea
@bielasovicka už som pisala,tuším aj včera večer že sme ťahala z dlhov len teba aj citat

@anonym_autor Ty si mantak z Medzeva? Lebo píšeš jak hotentot. A rada nepríde, lebo nič s tým neurobíš, žiaľ...

namornicka
20. mar 2026

@anonym_autor nie som pravnik, ale pises, ze “uz sa caka iba na odblokovanie exekucie”. Tak jedine este zabranit odblokovaniu exekucie a bude sa odstupovat od zmluvy a vratia sa peniaze. Proste nesplnit tu poslednu podmienku.

clementisa
21. mar 2026

Dom už nie je váš ak tam nebývate tak načo to riešiš neurobíš stým nič evidentne to brata netrápi a ty to riešiš len sa nenechaj od neho zneužiť

misanthropicdann
21. mar 2026
@anonym_autor

@kp7333 na obci som bola, nevedia pomôcť ani ich to neteši. Ako ja zistím kto plánuje čerpať eurofondy? Už som písala že kúpnu cenu mal majiteľ v hotovosti, nikoho nepoznám kto takú čiastku má doma pod matracom

@anonym_autor v hotovosti neznamená reálne v hotovosti, ale ze proste mal peniaze na kúpu a nemusel brat hypotéku.
A bola by si prekvapená ale je ich takých dosť. Neviem ci každá 3. nehnuteľnosť bola na Slovensku kupovaná bez hypotéky.

autor
21. mar 2026
@clementisa

Dom už nie je váš ak tam nebývate tak načo to riešiš neurobíš stým nič evidentne to brata netrápi a ty to riešiš len sa nenechaj od neho zneužiť

@clementisa dom ani nebol náš a s čím mám problém som už 10x napísala stačí čítať s porozumením

autor
21. mar 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor v hotovosti neznamená reálne v hotovosti, ale ze proste mal peniaze na kúpu a nemusel brat hypotéku.
A bola by si prekvapená ale je ich takých dosť. Neviem ci každá 3. nehnuteľnosť bola na Slovensku kupovaná bez hypotéky.

@misanthropicdann vložil v hotovosti na účet čiastku akú som v živote pokope nevidela, čiže mal v hotovosti , či?

orisker
22. mar 2026

Bol jeden pán, volal sa Ľubomír Harman...

Strana
z3