Je fénovanie ráno rušením nočného pokoja?
Ahojte, ak si prilezitostne potrebujem umyt vlasy nad ranom, mozem na jemnejsie otacky pustit v kupelni fen napr aj 4:30 alebo 5:00 rano ? Je to rusenie nocneho kludu ?
Preco si ich neumyjes vecer ked vies ze si ich potrebujes umyt tak skoro rano?
Fén ti hučí pri uchu, tak mas pocit, ze je velmi hlučný. Nie je. Nemáš šancu, aby niekoho zobudil cez stenu. Bezne sa fanujem, ked deti spia. Nic si nevsimnu.
@anonym_13551c vecer sa mi stava ze od unavy rychlo zaspim a uz nevladzem
@anonym_13551c vecer sa mi stava ze od unavy rychlo zaspim a uz nevladzem
@lesna_luka tak ked prides z roboty/z vonlu a uz vies ze nepojdes von tak sa osprchuj a umy si vlasy - viem si predstavit ze kazdodenne fenovanie o 4r v panelakovych kupelkach moze susedom liezt na nervy
@anonym_13551c určite nie, nie je to počuť o nič viac ako spomínaná sprcha
@lesna_luka tak ked prides z roboty/z vonlu a uz vies ze nepojdes von tak sa osprchuj a umy si vlasy - viem si predstavit ze kazdodenne fenovanie o 4r v panelakovych kupelkach moze susedom liezt na nervy
@anonym_13551c kazdodenne nie len obcas tresnem raz dvakrat do mesiaca aj menej
nepočuť to, resp. nie je to rušivé. cez jednu stenu je to bežný ruch. to by si sa musela fenovať u nich v byte aby to výraznejšie vnímali…
@lesna_luka nie, vobec to nie je rusenie nocneho kludu. A uz su feny, ktore su aj menej hlucne, takze za mne uplne v pohode
Fenujem rano ked idem do roboty, aj ked vlasy si umývam pozde vecer ,rano su este vlhké o 4.30h , nezobudim tym ani mojich, pohodička.
Umyvam si kazdy den vlasy rano a pred 5 ich fenujem. Zatial sa nikto nestazoval ani sa doma nikto nezobudil, takže pochybujem,že to je pocut.
Ja si napr vlasy večer neumyvam, do Rana by boli rovnako mastne ako predtým
Tak pre mna uz aj ta sprcha o 4. rano je rusenie nocneho kludu, ale ked clovek musi, tak musi. Nam sa suseda pravidelne sprchuje okolo pol noci, vzdy jej nieco spadne do vane, huci odsavanie, huci fen, zabila by som ju, hlavne preto, ze pracuje do 17., keby chodila z poobednej domov, tak to chapem, ale co uz. Je to zivot v bytovke.
Tak pre mna uz aj ta sprcha o 4. rano je rusenie nocneho kludu, ale ked clovek musi, tak musi. Nam sa suseda pravidelne sprchuje okolo pol noci, vzdy jej nieco spadne do vane, huci odsavanie, huci fen, zabila by som ju, hlavne preto, ze pracuje do 17., keby chodila z poobednej domov, tak to chapem, ale co uz. Je to zivot v bytovke.
@lesna_luka nie, fenovanie na nizkych otackach nie je rusenie nocneho kludu
@anonym_8aaa89 rusenie nocneho kludu nie je to, co ta v skutocnosti dokaze v case nocneho kludu vyrusit, alebo vytocit, ale skutocne presiahnutie nejakych decibelov, ktore mozno pokladat za zvysenie hluku... aj u nas pocut vsetko, sused je nahluchly, mame prerobene jadro, cize v kupelni pocujem co telefonuje, v byte u kamosky zase suseda, co cura , moju pracku zase pocuju ti podo mnou atd...
@anonym_13551c a preco by mala?
@anonym_13551c tak liezt na nervy moze aj to, ze sused ma dlazbu a chodi bez papuc po patach... a teraz je to rusenie nocneho kludu?
Tak fénujem tiež ráno(no nie tak skoro) a nikdy ma to nenapadlo že by som rušila noční kľud. Pred siedmou zapínam aj robota na vymiešanie chleba, ten tiež nie je hlučný. U susedov veľakrát počujem pračku alebo sušičku cez noc - čo si myslím že je horšie ale tiež mi to nejak nevadí.
Rušenie nočného kľudu je až od určitých decibelov. Toto by som vôbec neriešila.
Len technicka poznamka. Fen je hlucnostou porovnatelny s vysavacom. Urcite zalezi ako ktory fen a ako ktory vysavac, ale je to naozaj porovnatelne a kopec fenov je hlucnejsich ako priemerny vysavac (co samozrejme plati aj naopak). Tym chcem povedat, ze ten fen tie decibely mozno prekracuje. Pracka a susicka budu podla mna tichsie, mozno zmykanie bude opat porovnatelne.
Za mna by to rusenie nebolo. Za mna je rusenie krik, spev, hlasna hudba a podobne. Trieskanie po radiatoroch a podobne je uplne samostatna kapitola.
V byte som pocul telku, pocitac, zvonenie mobilu, aj rozpravanie. Osobne mi vysavac, pracka, fen a podobne nevadi ani v noci. Mali sme nastasti velmi tolerantnych susedov. A naopak aj jednu hlucnu susedu, ktora robila po nociach "zurky" - teda ozrala sa a vrieskala a trieskala. Nastastie ta bola bez spolocnej steny, takze nas az tak neobtazovala.
@anonym_13551c kazdodenne nie len obcas tresnem raz dvakrat do mesiaca aj menej
@lesna_luka nie je to rušenie "nočného kľudu" ... Ak potrebuješ, tak si normálne ráno umy vlasy a vyfénuj si ich...
náš sused nad nami behá na bežiacom páse a je to cca hodinové pravidelné " bubnovanie" nad hlavou ...veľmi nepríjemné...dávame si vtedy sluchátka do uší 😁
Vyskusaj a uvidis, ci sa bude niekto stazovat. Co ine na to povedat. Za rusenie nocneho kludu sa to podla mna nepovazuje. Ale asi tiez zalezi, kde sa budes fenovat. Ak v panelaku, kde je vsetko pocut, ozaj ze vsetko, tak je to diskutabilne a moze to byt rusive, ale nemyslim, ze by to hranicilo az s nocnym kludom.

Podla mna to neni rusenie nocneho kludu. Fen neni hlucnejsi ako sprcha. A sprchu tiez neriesis ;)