Je normálne, že mamy blokujú parkovisko pred školou?
Ahojte, rada by som vedela, ako by ste reagovali vy na túto situáciu. Išli sme na parkovisko pri našom bloku. Sú tam bloky, je tam nákupné centrum, plus kaviarne a ZŠ škola. Išli sme okolo 15,30h, čo je najväčší peak v doprave. Boli tam dve parkovacie miesta s kolmým statím na stred cesty, takto tam riadne parkujú auta. Dve parkovacie miesta boli voľné. Naprieč týmito miestami stálo veľké SUV a pani pred autom. Vyhodila som smerovku, že chcem zaparkovať a buď nech tam teda ide ona, alebo nech sa posunie o 5m dopredu, aby na parkovacích miestach mohli zaparkovať autá. Mamička okolo 30tky hovorí, že musíme počkať, lebo ona chce vidieť, ako jej syn vojde do dverí školy. Pozerám na ňu, či to myslí vážne. Tak som ju poprosila, nech sa len posunie pár metrov, aby som mohla zaparkovať a ona zjavne rozčúlená posunula auto, aby sa následne mohla pozerať, ako jej syn ide na krúžok.
Ja som manželovi vysvetľovala, že toto je normálne, že dnes matky odnesú dieťa až predo dvere a nespustia ho z očí a že toto je jednoducho medzi dnešnými mamičkami normálne. Manžel len krútil hlavou, že nie, takéto matky snáď nie sú. Pozor, za ňou stála iná matka tiež vo vozidle, tiež takto priečne, tá však neblokovala parkovacie miesta, len parkujúce autá. Musela by odísť, ak by chcel niekto vyparkovať.
Je normálne, že maminy parkujú pred školou úplne mimo zdravý rozum?
Dnes deti nevedia prejsť pár metrov do školy samé?
Len sa pýtam...
Len pred školu? Ja mám pocit že u nás vozia mamky deti rovno do lavice.
Autorka a poznáš to dieta? A tu rodinu? Moj syn je ADHD inak je zdravý a velmi šikovný a ano som jedna z tych matiek co čaká a sleduje ci je v škole a niekedy ho dokonca odprevadim až do šatne a čakam kym nebude v triede.
Autorka a poznáš to dieta? A tu rodinu? Moj syn je ADHD inak je zdravý a velmi šikovný a ano som jedna z tych matiek co čaká a sleduje ci je v škole a niekedy ho dokonca odprevadim až do šatne a čakam kym nebude v triede.
@anonym_040c33 je to športová škola. Čiže neviem, či by tam dieťa so špeciálnymi potrebami chodili...
@anonym_040c33 autorka naráža na niečo úplne iné. A áno je scestné zastaviť na ceste, keď vedľa môže normálne zaparkovať a tak sledovať či dieťa príde do školy. Aj rodičia detí ADHD by sa mali vedieť správať a nebyť arogantní pri parkovaní
@anonym_040c33 je to športová škola. Čiže neviem, či by tam dieťa so špeciálnymi potrebami chodili...
@anonym_autor ale ano chodili, deti so špeciálnymi potrebami su rozne a ak nema dane dieta vyslovene zakázané športovať nemal by byt problem.
@anonym_040c33 autorka naráža na niečo úplne iné. A áno je scestné zastaviť na ceste, keď vedľa môže normálne zaparkovať a tak sledovať či dieťa príde do školy. Aj rodičia detí ADHD by sa mali vedieť správať a nebyť arogantní pri parkovaní
@sasa1310 presne tak 🙂 Ale kde nie je kapacita na pochopenie textu, tak nič nenarobíš 🙂
@anonym_autor ak chce nech si dieta sleduje az do triedy a potom po zvysok dna, ale to jej nedava pravo blokovat premavku. Mohla normalne zaparkovat, urobit tri kroky niekam do priestoru, pohodlne sledovat dieta kolko chce a nikoho neobmedzovat. Na jej “musite pockat” by som jej velmi rychlo vysvetlila co ja musim alebo nemusim na jej povel 😂
@sasa1310 no z daného opisu mi nepride, ze autorka rieši iba parkovanie. Lebo ak by skutocne riesila parkovanie mohla by sa skúsiť prejst popozerať napriklad ako ludia parkujú pred nemocnicami, ci nákupnými centrami (teda nemam pocit, zeby komentovala ine auta pred nákupným centrom a verim, ze isto vsetky nestali spravne). Tam je vidiet ovela väčšiu aroganciu parkovania. Tento prispevok bola najma snaha si kopnúť do matky, ktora odprevadza dieta do školy a nezachovala sa presne podla pravidiel. A to nehovorím, ze aj matky nie su niekedy arogantne.
U nás dieťa, ktoré býva na tej istej ulici jak je škola a stačilo by ísť po chodníku cca 10 min nosí matka autom do školy. 🤷🏻♀️
@sasa1310 no z daného opisu mi nepride, ze autorka rieši iba parkovanie. Lebo ak by skutocne riesila parkovanie mohla by sa skúsiť prejst popozerať napriklad ako ludia parkujú pred nemocnicami, ci nákupnými centrami (teda nemam pocit, zeby komentovala ine auta pred nákupným centrom a verim, ze isto vsetky nestali spravne). Tam je vidiet ovela väčšiu aroganciu parkovania. Tento prispevok bola najma snaha si kopnúť do matky, ktora odprevadza dieta do školy a nezachovala sa presne podla pravidiel. A to nehovorím, ze aj matky nie su niekedy arogantne.
@anonym_040c33 nepis hluposti, pisala o jej neohladuplnosti, voci ostatnym, alebo si taka ista, ako ta mamicka, ja, ja, ja, jenom ja a moje dieta
@sasa1310 presne tak 🙂 Ale kde nie je kapacita na pochopenie textu, tak nič nenarobíš 🙂
@anonym_autor vidis autorka a podla teba ja nemam kapacitu. Pytam sa ako človek človeka. Mas pocit, ze ty sama sa nepovazuješ za arogantneho človeka? Lebo ja som ti dala iny pohlad, bez akejkoľvek urážky a len som mala iny nazor. A ty si bez skutočného argumentu presla do urážky.
@anonym_040c33 my sme všetky pochopili pointu príspevku, okrem teba.
@anonym_040c33 nepis hluposti, pisala o jej neohladuplnosti, voci ostatnym, alebo si taka ista, ako ta mamicka, ja, ja, ja, jenom ja a moje dieta
@anonym_808eb0 nie nepisala a je to vidiet priamo na prvých komentároch. Kde sa komentujú matky, ktore vozia deti do skoly. Btw. Ja s mojimi detmi chodím pešo kazdy den 2 km. Takže komentuje to co sa ma na danom prispevku dotklo a na vo som poukázala a to je otázka preco nedokážeme nechat nase deti chodit samé.
@anonym_040c33 my sme všetky pochopili pointu príspevku, okrem teba.
@sasa1310 a preco kazdy iny komentár (od môjho a tvojho a tych co komentujú mna) sa vztahuje potom k tomu, ze matky vozia do skoly deti a ze ich nemozu nechat samé?
@anonym_autor ja rozvazam jedlo a milujem takýchto ľudí , čo zastanú naprieč aj keď tam majú voľne miesto ja jednoducho zaparkujeme dám blikacky a nezavadziam iným proste takto je to bežná vec ľudia nerozmýšľajú že takto sa stať nemá
Ano u nas v case skoly normalne parkuju pred skolou a zaparkuju si to aj ku odparkovanym autam, blokuju jeden jazdny pruh, je normalne, ze mamicka/otecko zabrzdi pred skolou a cela ulica caka kym vysakcu deti z auta - vytahuju aj tasky z kufra a boztek na celo + mavanie - policia reguluje dopravu a vsetci pockaju kym sa nerozlucia. Proste viem, ze ked idem okolo skoly alebo poobede okolo miest kde su aktivity pre deti tak sa s tymto stretnem a ak nemam deti, tak sa tymto miestam a o tych casoch snazim vyhnut
@anonym_autor a čo zle ta matka spravila?To že ju vytočilo,že musela posunúť auto,teba nemusí trápiť
Ak som to pochopila správne, nemá čo stáť v ceste tak že blokuje parkovanie... Ak chcela vidieť dieťa mala normálne zaparkovať na JEDNOM parkovacom mieste a prejsť s dieťaťom cez cestu ak samé nedá si pozor a následne počkať na ulici a čakať či vojde do budovy. Nemá ona ani decko zlaté nohy aby nemohli urobiť pár krokov alebo aby kvôli ním všetci čakali alebo nemohli zaparkovať...
@anonym_autor Ahoj autorka, nic si nerob z niektorych odpovedi. Ano su aj deti s adhd a aj ine so specialnymi potrebami. ALE kedze si to pisala vo vseobecnosti, verim, ze si nenarazala prave na takuto kategoriu deti....Je vela zdravych deti, by som povedala viac ako deti s ochoreniami-a to vazne bez urazky voci mamickam, co celkom zdrave deti nemaju, a ano taketo zdrave deti dobre,ze neodnesu z auta na chrbte az do lavice a ano zial takto cumakaju az kym uz aj väcsie dieta neprejde za branu skoly a blokuju druhych maximalne neohladuplne...Takze plne chapem to co sa snazila autorka povedat a je mi luto, ze tu nie je pochopenie. Pretoze uz som tiez zazila,ze prave mamicka a otecko co isli prave takeho chlapca s ochorenim blokovali cestu-inak obaja vodici, otec ho isiel odprevadit k dveram skoly a matka na nich civela miesto toho, aby preparkovala, lebo uz tam na nu trubilo ine auto, ktore chcelo odist...Takze pochopenie by malo byt aj zo strany rodicov-vodicov zdravych deti, ale aj deti zo spec. potrebami. Mier🤷♀️🙂

Ja si vždy prídem ako krkavčia a ľahostajná, lebo áno ako píšeš, pred našou školou je to to isté , myslím to sledovanie až do zatvorenia školskycj dverí a uistenia , že vošli .. každý sme nejaký , ja som pre iných ľahostajná asi , odveziem , zakyvam a oni už prejdú ku škole. Neriešim a mám obe pohlavia , neviem, ja som celkovo není nejaká úzkostlivá, precitlivena
Som taká tvrdšia , chladnejšia povaha a odzrkadľuje sa to aj v tomto napr