icon

Má muž pomáhať s umývaním schodiska v bytovke?

Včera o 18:27

Ahojte, každý týždeň mám sluzbu v našej bytovke kde vlastníme byt ale nebývame tu ..a keďže tu väčšinu žijú starí ľudia, ja mám 24 tak že mám proste každý týždeň ja služby a teraz sa pýtam žien chceli by ste od chlapa aby vám pomáhal ? Alebo to spravil každý týždeň za vás alebo by ste to v pohode zvládli ?? Ja sa neviem rozhodnúť že čo je správne preto idem po radu, upratovacia služba neprichádza v úvahu lebo starsi sa nechcú skladať že je to pre nich drahé ...

pietra
Včera o 19:53

K otázke - áno, chcela by som, aby sa aj muž zapájal do upratovania schodiska. U nás ho síce umývam hlavne ja, keď máme službu, ale aj muž ho už párkrát zmyl, keď som ja nemohla.

Mimo otázku - toto skúšali aj na mňa, keď sme sa nasťahovali. Prišla jedna suseda, že umývať to budem len ja a ona, lebo ostatní sú starí, chorí, neviem akí. Slušne som jej vysvetlila, že takto to nepôjde. Ak chce, môže si ona zobrať služby aj za iných, ale ja budem umývať len keď na nás príde rad alebo si zaplatíme upratovaciu službu. Toto by si si so susedmi mala tiež vyjasniť.

anonym_8f6a6a
Včera o 19:53

To robis dobrovolne? Kazdy tyzden? Ci ti drzia dochodci noz pod krkom? Lebo inak to nedava logiku. Muzovi sa necudujem, ze to nechce robit.

sara07
Včera o 20:02

v našej bytovke su tiež 70+
za nich predsa môžu prist umyť deti ich
neumyvala by som , upratovacia služba , u nás sa to odhlasovalo
to isté u svokrovcov alebo rodičov, tiež tam byvaju hlavne starší ludia ale nikoho takto nezneuživaju .. to nie je položka aby ich zruinovala

anonym_3ae2e5
Včera o 20:06
@sara07

to isté u svokrovcov alebo rodičov, tiež tam byvaju hlavne starší ludia ale nikoho takto nezneuživaju .. to nie je položka aby ich zruinovala

@sara07 peniaze majú, veď ich vyhadzujú v igelitke von tak nech si zaplatia upratovaciu službu

anonym_e986c9
Včera o 20:08
@anonym_3ae2e5

@sara07 peniaze majú, veď ich vyhadzujú v igelitke von tak nech si zaplatia upratovaciu službu

@anonym_3ae2e5 už nič nemajú, všetko vyhodili

sara07
Včera o 20:12
@anonym_3ae2e5

@anonym_3ae2e5 no ked som minule videla ako sedia na terasach a kavičkuju a kolačikuju v skupinkách tak som až zasatala a neslušne čumela
fakt plne terasy zrovna dôchodcov cca 13,00 hod bolo , naštastie som nebola jedina viacero sme zastali a len čumeli ako puk ...chudatka

marca12
Včera o 20:15

Kazdy tyzden? Ved to nemas ziadny zivot,ked si limitovana tym,ze tam musis ist. A ano,mal by ti pomoct. Ale v prvom rade by som riesila upratovaciu sluzbu a ked nechcu platit,nech si umyvaju sami alebo poprosia blizkych. Co si ty Matka Tereza?

anonym_858fca
Včera o 20:23
@sara07

@anonym_3ae2e5 no ked som minule videla ako sedia na terasach a kavičkuju a kolačikuju v skupinkách tak som až zasatala a neslušne čumela
fakt plne terasy zrovna dôchodcov cca 13,00 hod bolo , naštastie som nebola jedina viacero sme zastali a len čumeli ako puk ...chudatka

@sara07 ty si úbohá závidíš dôchodcom socializacou?A dokonca mali kávu aj koláčik 🤣starí ľudia môžu ísť iba na akcie do obchodu, však?Moji svokrovci sú na dovolenke na Madeire nech sa hanbia, že celý život pracovali

anonym_9a9209
Včera o 20:40

@anonym_autor Trocha od veci, ale skôr k príspevkom ostatných.. Áno, je nesprávne umývať každý týždeň, ak tam nebýva, ale u nás v bytovke je opačný problém. 4 susedia nad 80 rokov (84 a viac) , 2 obyvateľky nad 70 rokov, 2 rodiny okolo 50 s teen deťmi. Mladých som v živote nevidela upratovať, v živote ! Ani tých teen, ani ich rodičov. Zato dochodcovia sem tam upratujú. Normálne nechápem, ako to ti mladí dokážu byť také ignorantske hoväda, že im to absolútne nevadí, že oni nič, a dochodcovia upratujú. By som sa pod zem prepadla od hanby. Ja upratujem naše poschodie + schody cca raz za 2 mesiace, spoločné prízemie ( nemáme výťah), raz za cca 4 mesiace. Do budúcna plánujem na bytovej schôdzi požiadať buď o rozdelenie služieb, ktoré sa budú dodržiavať, alebo o poplatok za umývanie. Zneužívať hnilymi susedmi sa nehodlam

anonym_745c97
Včera o 20:43
@anonym_9a9209

@anonym_autor Trocha od veci, ale skôr k príspevkom ostatných.. Áno, je nesprávne umývať každý týždeň, ak tam nebýva, ale u nás v bytovke je opačný problém. 4 susedia nad 80 rokov (84 a viac) , 2 obyvateľky nad 70 rokov, 2 rodiny okolo 50 s teen deťmi. Mladých som v živote nevidela upratovať, v živote ! Ani tých teen, ani ich rodičov. Zato dochodcovia sem tam upratujú. Normálne nechápem, ako to ti mladí dokážu byť také ignorantske hoväda, že im to absolútne nevadí, že oni nič, a dochodcovia upratujú. By som sa pod zem prepadla od hanby. Ja upratujem naše poschodie + schody cca raz za 2 mesiace, spoločné prízemie ( nemáme výťah), raz za cca 4 mesiace. Do budúcna plánujem na bytovej schôdzi požiadať buď o rozdelenie služieb, ktoré sa budú dodržiavať, alebo o poplatok za umývanie. Zneužívať hnilymi susedmi sa nehodlam

@anonym_9a9209 mám kolegyňu ktorá je tak isto upratovačka ako ja .... Ona nebude upratovať lebo sa jej nechce. Bezdetná hnusná zatrpknuta 50tnicka ktorá má mladšieho muža ,on vari ,upratuje ,ona nič . Nechápem. Už len z tej nudy by som umyla ale nie . Ona sa len podpise a dovi

anonym_138ae3
Včera o 20:46
@sara07

@sara07 samozrejme, ze maju kopu penazi...fico si ich stale kupuje...byty dostali zadarmo, nemuseli platit hypoteky 30 rokov..

anonym_174b72
Včera o 20:54
@sara07

@sara07 to nemyslis vazne ze viaceri ste zastali a "cumeli ako puk" na dochodcov ktori pili kavu a jedli kolac o 13 hodine po obede. No hotove bozie dopustenie.

anonym_7e82f0
Včera o 22:03

Neupratovala by som bytovku, kde nebývam. A už vôbec nie každý týždeň. Kým ste tam nemali byt, tak upratoval kto? Tí dôchodcovia majú deti, vnúčatá nech upracú za nich, alebo nech im dajú 3€ mesačne na upratovaciu službu. Iba ťa využívajú.

sissy27
Včera o 22:55

@anonym_autor ty tam nebyvas, chodis tam umyvat zadarmo schody a este sa pytas, ci do toho zatiahnut manzela / partnera??
Inak - mohla by si kazdy tyzden chodit umyvat podlahy ku mne domov. Nebyvas tu ale ani ti za to nebudem platit a povedz muzovi, nech obcas pride on, aby si toho nemala vela. Dava ti to zmysel??
Susedia nech si trhnu nohami aj barlami - bud sa bude platit firma na upratovanie alebo nech si to robia sami.

anonym_3d23e3
Včera o 22:57

bud by sa zaplatila upratovacka, alebo maju smolu, som zena, ale viem si predstavit aj lepsie straveny cas

anonym_612a66
Včera o 23:22
@hiro

Drahé asi tak 3€ mesačne? Super...

@hiro senior logika. Ledva chodí, 80 rokov na krku, ale aj 2,50 mesačne je drahé 🤦🤦🤦 Vlastná domovnicka skúsenosť. Ako bonus, keď už by na to pristali, tak chceli aby upratovačka chodila 2x do týždňa, ževraj 1x je málo. Nepochopíš.

anonym_612a66
Včera o 23:23
@sara07

@sara07 ale je, lebo slovák nátura

anonym_612a66
Včera o 23:26
@anonym_174b72

@sara07 to nemyslis vazne ze viaceri ste zastali a "cumeli ako puk" na dochodcov ktori pili kavu a jedli kolac o 13 hodine po obede. No hotove bozie dopustenie.

@anonym_174b72 možno preto, lebo sa len sťažujú a vyplakávajú, všetko ohundrú a potom vyhodia 100 tisíc z okna.

anonym_646b44
Včera o 23:57

@anonym_autor určite nie každý týždeň, veď ty nie si upratovacia čata, a ešte k tomu tam nebývaš, bolo by mi uplne jedno, či si z vchodu najmladšia majiteľka, pozametať si pred vlastnym prahom doslova, by mali vedieť všetci 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

lindusss2016
Dnes o 04:11
@anonym_745c97

@anonym_9a9209 mám kolegyňu ktorá je tak isto upratovačka ako ja .... Ona nebude upratovať lebo sa jej nechce. Bezdetná hnusná zatrpknuta 50tnicka ktorá má mladšieho muža ,on vari ,upratuje ,ona nič . Nechápem. Už len z tej nudy by som umyla ale nie . Ona sa len podpise a dovi

@anonym_745c97 ale nie kazdy sa v zivote nudi. Ja si vo svojom rozvrhu neviem predstavit, kde by som mala strcit upratovanie schodov. Vdakabohu za to, ze existuju upratovacie sluzby. System, ked vchod umyvaju susedia bol priserny, neznasala som to

anonym_a251bd
Dnes o 04:40

Ja by som susedom pekne krasne oznamila, ze budem umyvat ked som na rade a ked si nezabezpecia deti, vnucky alebo niekoho ineho na ich tyzden ani upratovaciu sluzbu, tak budu mat spinavo, uvidis kolko by vydrzali, tipujem ze nie dlho.

autor
Dnes o 05:26
@anonym_3e571f

Sama si sa ponúkla, že budeš umývať spoločné priestory aj za ostatných v bytovke? Vieš, je to tak, keby si sa neponúkla, tí starí by hľadali riešenie, buď by zaplatili niekomu, alebo by sa sami premohli. Ak by som mala upratovať sama, tak určite nie zadarmo a ak je to tvoja iniciatíva, tak si aj sama upratuj, a neťahaj do toho frajera.

@anonym_3e571f čosi ja som sa neponúkla len proste keď umývam ja príde za mnou babička že ona už nevládze chcela som to riešiť ale ostatní starší ľudia hneď na mňa začali krivo pozerať a že či má hanba nefacka že taká mladá a neumyje nám schody že keď oni boli mladí museli sami celé polia aj s deťmi na chrbte obrábať

anonym_b5ad8f
Dnes o 05:42

Neviem, ci ma fascinuje viac to, ze niekto sa necha bezdovodne citovo vydierat, alebo to, ze sa pyta, ci moze aj chlap umyvat schody.

sense
Dnes o 05:54

Kto býva v tvojom byte? Tak nech umýva ten ale nie každý týždeň. Ak tam nikto nebýva prišla by som umyť tiež len raz za dobu kým by sa vystriedali vaetcia majitelia bytov. A teda určite by som nechcela po partnerovi , aby šiel umývať podlahu niekam kde nebýva, obzvlášť ak je to zadarmo.

autor
Dnes o 06:00
@anonym_b5ad8f

Neviem, ci ma fascinuje viac to, ze niekto sa necha bezdovodne citovo vydierat, alebo to, ze sa pyta, ci moze aj chlap umyvat schody.

@anonym_b5ad8f raz umyval za mna moj priatel vies kolko bolo reci okolo toho ? ze za ich cias hento a toto a ze ma zena len zmyvat a schvalne som to tu aj napisala lebo tiez tu bola jedna diskusia takato a zeny sa do mna pustili ze co som to za zena ze necham svojho chlapa to umyvat ze oni by to zvladli lavou zadnou, normalne som rada ze sa tu stretli normalne zeny....

sara07
Dnes o 06:01
@anonym_174b72

@anonym_858fca
😂
ale tu vôbec nejde o závist , neviem zvlada smeracka uderka aj iné slovo alebo emociu ?
tu ide o to že hekaju ako sa maju zle, ako nemaju peniaze, chudobné chudatka , na nič i neostáva, vlada to isté chudatka chudobní dôchodcovia treba im dat na sekeru aj 14 aj 15 dôchodok popri všetkých zlavách
takto chudobnu čast obyvatelstva si nepredstavujem, bude teda mám na to alebo nemám , kedže vieme že dôchodcovia nemaju tendenciu ist do pôžičiek a debetov tak asi sa maju dobre ...
kludne nech si daju aj humra ale nech mi vlada netvrdi že sa maju zle, nikdy sa nemali tak dobre dôchodcovia ako teraz , ani za komančov
tu sekeru ktora je pre 13 dôchodky si vyžerieme my , a to doslova
takže nevytrhavaj z kontextu a nepouživaj invektiva pod anonYYYYYmom hrrrrdinka😂😂😂
@anonym_174b72 ano zarazilo ma to lebo ich bolo plne velké namestie ....nejde o to že by nemali alebo nemôžu alebo sa nepatrí . tu ide o to že či teda maju alebo nemaju na to ...

autor
@sense

Kto býva v tvojom byte? Tak nech umýva ten ale nie každý týždeň. Ak tam nikto nebýva prišla by som umyť tiež len raz za dobu kým by sa vystriedali vaetcia majitelia bytov. A teda určite by som nechcela po partnerovi , aby šiel umývať podlahu niekam kde nebýva, obzvlášť ak je to zadarmo.

@sense nikto nechceme najomcov mozno casom sa tam prestahujeme my

sara07
@anonym_autor

@anonym_b5ad8f raz umyval za mna moj priatel vies kolko bolo reci okolo toho ? ze za ich cias hento a toto a ze ma zena len zmyvat a schvalne som to tu aj napisala lebo tiez tu bola jedna diskusia takato a zeny sa do mna pustili ze co som to za zena ze necham svojho chlapa to umyvat ze oni by to zvladli lavou zadnou, normalne som rada ze sa tu stretli normalne zeny....

@anonym_autor neumyvaj , vysvetli prečo by si mala umyvat za nich ?
nemaju deti ?
divím sa ti neskutočne že to robíš
na vine si aj ty že nie si dost asertivna a nepošleš ich do prdele , že to robit nebudeš , a že sa na teba budu krivo pozerat kludne aj pravouhlo

natalka13
Dnes o 06:02
@anonym_autor

@anonym_3e571f čosi ja som sa neponúkla len proste keď umývam ja príde za mnou babička že ona už nevládze chcela som to riešiť ale ostatní starší ľudia hneď na mňa začali krivo pozerať a že či má hanba nefacka že taká mladá a neumyje nám schody že keď oni boli mladí museli sami celé polia aj s deťmi na chrbte obrábať

@anonym_autor
Ty si fakt nesvojpravna?
Takto s tebou ten chlap dlho nevydrzi.
Nebyvas tam, ake vadia ti reci susedov.

autor
Dnes o 06:03
@sara07

@anonym_858fca
😂
ale tu vôbec nejde o závist , neviem zvlada smeracka uderka aj iné slovo alebo emociu ?
tu ide o to že hekaju ako sa maju zle, ako nemaju peniaze, chudobné chudatka , na nič i neostáva, vlada to isté chudatka chudobní dôchodcovia treba im dat na sekeru aj 14 aj 15 dôchodok popri všetkých zlavách
takto chudobnu čast obyvatelstva si nepredstavujem, bude teda mám na to alebo nemám , kedže vieme že dôchodcovia nemaju tendenciu ist do pôžičiek a debetov tak asi sa maju dobre ...
kludne nech si daju aj humra ale nech mi vlada netvrdi že sa maju zle, nikdy sa nemali tak dobre dôchodcovia ako teraz , ani za komančov
tu sekeru ktora je pre 13 dôchodky si vyžerieme my , a to doslova
takže nevytrhavaj z kontextu a nepouživaj invektiva pod anonYYYYYmom hrrrrdinka😂😂😂
@anonym_174b72 ano zarazilo ma to lebo ich bolo plne velké namestie ....nejde o to že by nemali alebo nemôžu alebo sa nepatrí . tu ide o to že či teda maju alebo nemaju na to ...

@sara07 tak su aj dochodcovia ktori naozaj na to nemaju vela ludi poznam vo svojom okoli ktori maju 330 minimalny dochodok nemaju ani na lieky,vratane mojich svokrovcov