icon

Napiecť koláčiky na zoznámenie pre nových susedov?

lucinka196
Včera o 06:52

Dobrý deň, chcem sa poradiť ... s manželom sa sťahujeme do nového bytu. Napadlo mi, že by som napiekla pár koláčikov a zaniesla susedom. Jednak sa predstaviť, že sme noví susedia a zároveň sa ospravedlniť za hlučnosť, keďže plánujeme v byte prerábku kúpeľne hneď po nasťahovaní ... Ako by ste to vnímali Vy? Nebude to zvláštne? Ja rada pečiem, rada takto niekomu urobím radosť, ale viem, že dnes je niečo také už považované skôr za zvláštne ... :D Ďakujem za názory 🙂

Strana
z5
talia16
Včera o 11:42

Nám dal nový sused malý kupovaný med. To bolo milé. Asi to je aj lepšie, ako tie kolače, lebo je pravda, že človek nevie čo mu tam ten cudzi človek prihodil za prísady.

anonym_cb413c
Včera o 11:49

Koláče by som vzala (len preto že si ich priniesla), ale nejedli by sme to....takže škoda

mandzula
Včera o 12:01
@anonym_4fac04

@mandzula chapem, ale to ti musia vadit aj jedalne a restiky. V 90.tkach tie horory z bistro Azia🐱 ziva ryba v kybli na mop...

@anonym_4fac04 Pisala som vyssie, ako to mam s reatikami.

anonym_50de93
Včera o 12:12
@lucinka196

@oceanahory Je to dnes tak už ... asi niektoré ešte žijeme v nejakej inej dobe :D Ja by som to asi vnímala ako milé, ale presne som si už veľa krát všimla, že dnes už to tak nefunguje ... Dnes sme tak skôr každý sám za seba, ako písali baby vyššie, od cudzích sa bojíme aj niečo zobrať ... dokážem aj pre to mať určite nejaké pochopenie. Ľudia sú rôzni ... Ale je to smutné, kedysi sa susedia normálne stretávali a dnes koľkokrát ani nevieme, kto vlastne oproti nám býva ... a väčšinou to ľudí ani nezaujíma :D Ja som v tomto ešte v takej dobe kamennej asi ...

@lucinka196 Nikdy som sa nestretla s tym, ze by daki susedia len tak priniesli kolace. Ale v byvalom byte som mala kamosky priamo v dome, zosnamili sme sa a tam sme si obcas prisli jedna od druhej nieco pozicat, navstevovali sa, chodili s detmi von.

anonym_4fac04
Včera o 12:28

Tak vidis lucinka, ze z kolaca vyvstal 90% hygienicky problem. Takze kupit v pekarni/cukrarni za krabicu pre vsetkych. To uz odpadla hygiena a ostala len vlezlost😅

anonym_a42ea1
Včera o 12:35

@lucinka196 preco si si nekupila dom? To sa chces vazne trapit v chorom tiesňavom byte? Byt je len pre robotnikov, pre spokojne byvanie je dom, vidis, este tam ani nebyvas a uz sa chces udobrovat so susedmi za prerabku, v dome si mozes robit 24h denne a nikomu piect a nosit nic nemusis😉...

anonym_581b09
Včera o 12:38
@anonym_a42ea1

@lucinka196 preco si si nekupila dom? To sa chces vazne trapit v chorom tiesňavom byte? Byt je len pre robotnikov, pre spokojne byvanie je dom, vidis, este tam ani nebyvas a uz sa chces udobrovat so susedmi za prerabku, v dome si mozes robit 24h denne a nikomu piect a nosit nic nemusis😉...

@anonym_a42ea1 Ano, byty su len pre socky, spravny Slovacisko ma mat 3-poschodovy "domcek"😄😄

anonym_a42ea1
Včera o 12:42
@anonym_581b09

@anonym_a42ea1 Ano, byty su len pre socky, spravny Slovacisko ma mat 3-poschodovy "domcek"😄😄

@anonym_581b09 normalny clovek si postavi alebo kupi prizemny dom s malym pozemkom kde bude 85% plochy tvorit zamkova dlazba, aby ked pride domov mal skutocne pokoj pre oddych a spanok a nestal sa otrokom jednak susedov(byt) tak domu samotneho(listie/trava)...

mandzula
Včera o 12:53
@anonym_a42ea1

@anonym_a42ea1 Asi ti nedochadza, ze metre stvorcove su v castiach, kde ludia chcu zit, obmedzene. Nevadi, aj taki su. Prepocitaj obyvanu plochu v bytovke na plochu domov aj s tou zamkovou dlazbou pre rovnaky pocet rodin a snad sa ti rozjasni.

sweet20
Včera o 12:54

@lucinka196 my mame rozne intolerancie, alergie. Musim vediet co v tom je. Takze ja by som to ani neprijala, alebo ked zobrala ale radsej posunula dalej. Neohrozila by som rodinu. Myslim, ze by stacilo len dat dole oznam, ze bude hluk, ze prerabate

anonym_a39e76
Včera o 14:14
@anonym_a42ea1

@anonym_581b09 normalny clovek si postavi alebo kupi prizemny dom s malym pozemkom kde bude 85% plochy tvorit zamkova dlazba, aby ked pride domov mal skutocne pokoj pre oddych a spanok a nestal sa otrokom jednak susedov(byt) tak domu samotneho(listie/trava)...

@anonym_a42ea1 Ty si teta Evka tuším...😀

marca12
Včera o 14:24
@lucinka196

Presne preto sa pýtam ... sama neviem, ako by som to vnímala ja z druhej strany, preto som chcela názory ... aj keď úmysel môže byť dobrý, nemusí to dobre pôsobiť ... ďakujem 🙂

@lucinka196 Tak vidis podla odpovedi,ze dnesni sa ludia sa zblaznili a sused ta uz ledva pozdravi a nieto s tebou este prehodi par slov. Kazdy je zalezeny vo svojej ulite a boh chran sa len usmiat a priatelsky podebatovat. Cudna doba prisla.

anonym_581b09
Včera o 14:41
@anonym_a39e76

@anonym_a42ea1 Ty si teta Evka tuším...😀

@anonym_a39e76 Tu je skoda kazdej vety. S debilom sa nenahadas🤷‍♀️

anonym_5df884
Včera o 15:02

@lucinka196 Ja som nikde kam sme sa nastahovali nenosila susedom nic. Ani ked sme sa srahivali do bytu ani ked sne sli do domu. Ako, za mna somarina.

silvike
Včera o 15:22
@anonym_e2b7ae

@oceanahory no jemu to nevadí, ja by som to neurobila, zásadne neolizujem žiadne zbytky z lyžíc, máme vodu, utierky, nie som myčka. No tak som divná, asi ma naočkovali matky z môjho detstva, ktoré olizovali cumle svojim deťom, už vtedy sa mi z toho zdvíhal žalúdok. Našťastie matky, ktoré vidím teraz, oplachujú cumle deťom vodou, už tie cumlové olizovačky prestali.

@anonym_e2b7ae Ale ved ty splietas dve veci naraz. Olizovat cumel, ktory das potom diwtatu do ust je jasne ze fuj a to som napr. Nikdy nerobila ani ja. Ale oliznut lyzicu s ktorou som si pred tym naberala napr. nutelu a trochu na tej lyzici ostalo, tak ti oliznem a dam do umyvacky. Ved olizujem len svoju lyzicu a nikto s nou uz nebyde nic jest ani naberat. Umyje sa v umyvacke. Mam specialne nutelu este umyvat po vodou a potom to dat do umyvacky ? Co ti ja viem, za mna cudne.

zuzikak
Včera o 17:46

je to od teba mile a viem, ze to myslis dobre ale takto to dnes nefunguje. Iba tak v americkych filmoch kde sa "privitaju v susedstve". Ak idete prerabat, urcite aspon tyzden vopred vyveste oznam, ze budete mat zvysenu hlucnost aj prasnost a ze sa za docasny diskomfort vopred ospravedlnujete (a plus do kedy cca budu trvat prace). Zaroven ak si nechces susedov pohnevat, skoncite najneskor o pol piatej/piatej a nevrtajte a neburajte v case obeda, kedy si aj stary clovek rad pospi nehovoriac o detoch. Kolaciky rozhodne nenos lebo nevies, ci to ludia maju radi, ci nemaju nejake intolerancie, alebo jednoducho ti neotvoria lebo jedlo od cudzieho uz nikto nevezme. Ste pre nich cudzi. Radsej sa pekne pri stretnuti vo vchode pozdrav a ked sa ti prehovoria prehod par slov s nimi. Vtedy sa mozes predstavit. Az ked sa spoznate uvidis, ci ste si sadli a s tymi si potom vymienaj kolace.

anonym_2297e8
Včera o 17:55

Nechcem aby mi nikdy sused klopal/zvonil na dvere, keby boli susedia priesvitní a tichí lepšie by sa žilo.

procrastique
Včera o 18:08

Nikdy by som nezjedla jedlo od cudzích. Fakt jedine v prípade, že by mi hrozila smrť aj to je mi na zvracanie z tej predstavy 😂
Olízané prsty, ochutnávanie počas varenia, špáranie sa v riti a následne hlísty. No nie, neprosím fakt.
Nechodím jesť ani do reštaurácií, food truckov a pod...
No ale k téme, mne by to tiež prišlo vlezlé. Považujem za slušné napísať na dvere/do výťahu oznam, že sa rekonštruuje a považujem za slušné udržiavať čistý vchod. Nič viac nie je treba.

saxana000
Včera o 18:10
@krasneleto

@lucinka196 normalne mi odpalilo dekel ... jedna by ani neotvorila, druha by vyhodila, podla dalsej sa vtieras... dalsia nema rada susedov... to kde zijeme? ja som toto zazila na stredne v BA, ked som nastupila do vytahu a kamoska sa nepozdravila... za mna nepochopitelne taketo nevztahy... ona zase nechapala ked sme isli u nas "mestom", ze co kazdeho jak drbnuta zdravim... vravim, ze asi to bude tym, ze kazdeho poznam... ja som naucena na vrelejsiu naruc... mame tu aj starsich susedov, pomozeme s nakupom, skladame sa na veniec ak niekto zomrel, sme s detmi aj rodicmi na ihrisku... zijeme si tu naozaj dedinsky... mozno preto mi vsetky tieto reakcie pridu dobre pritiahnute za vlasy... ale zazila som aj iny extrem.. svokrovci zili na dedine a pomaly sa ani nepozdravili... zvlastna doba

@krasneleto inac toto aj u nas zijeme na dedine mala odkedy rozprava zdravi kazdeho koho stretneme tu sa to este nosi. Ked je na prazdninach v meste u nasich a idu po vonku automaticky zdravi kazdeho tiez.starsi ludia sa prekvapia usmeju sa a pekne odzdravia rovnako aj vsetky deti. mladi ani bu ani mu..

evkatk
Včera o 18:51

To nie je zvláštne, ale úboho ponižujúce. Mne, ak by niekto cudzí niečo priniesol, čo je jedlé, veľmi by ma urazilo. To ako by ma považoval za chudáka, čo nemá čo jesť. Ak chceš svojich susedov ponížiť a dopriať im niečo na zjedenie, aby chudáci nezostali hladní, tak im napeč. Ale stáročia sa jedlo cudzími neponúkalo, bola to vždy urážka pre tých, čo nehladovali a boli degradovaní na hladujúcich. Asi nepochádzaš z rodiny, kde sa na pravidlá správania dbalo.

anonym_6afbf4
Včera o 19:04

Susedia sú iba susedia, nepotrebujem mať s nimi kamarátsky alebo nejaký bližší vzťah. Max ich pozdravím a to je všetko. Koláče od cudzieho by som nezjedla. Jedávam iba jedlá robené u mňa doma alebo u mamy, viem aké sú tam postupy, hygiena, skladovanie surovín. Nejem ani u švagrinej, keďže som videla, ako jej syn jedol z hrnca lyžicou, ako keby si nemohol odobrať jedlo do taniera a potom nám išla dať z toho jedla. Ďakujem, neprosím. Tak isto nechápem ani požičiavanie vecí a hlavne jedla od suseda. Doslova pod oknami máme obchod, ktorý je otvorený od rána do neskorého večera, takže nech sa páči. Ja si tiež radšej zbehnem kúpiť vajíčko, ako by som si mala požičať od suseda, keďže ani neviem ako dlho ho mal doma, ako bolo skladované. Za mňa stačí dať niekde oznam o prerábke a to je všetko. Žiadne obiehanie susedov z koláčmi.

anonym_e2b7ae
Včera o 19:20
@silvike

@anonym_e2b7ae Ale ved ty splietas dve veci naraz. Olizovat cumel, ktory das potom diwtatu do ust je jasne ze fuj a to som napr. Nikdy nerobila ani ja. Ale oliznut lyzicu s ktorou som si pred tym naberala napr. nutelu a trochu na tej lyzici ostalo, tak ti oliznem a dam do umyvacky. Ved olizujem len svoju lyzicu a nikto s nou uz nebyde nic jest ani naberat. Umyje sa v umyvacke. Mam specialne nutelu este umyvat po vodou a potom to dat do umyvacky ? Co ti ja viem, za mna cudne.

@silvike ja to jednoducho nerobim. Neolizujem lyzice pred tym, ako ich dam do mycky. Nikdy. Ty pokojne olizuj.

gloriadeville
Včera o 19:57

@lucinka196 bolo by to zvláštne, ja keby ťa prvý krát vidím tiež by som asi nechcela hneď niečo jesť.

Ale prídu mi ostatné komentáre dosť smutné, že chcem mať od susedov pokoj - len vedla seba bývame. Ja som dosť introvert, ale susedské vzťahy v paneláku máme výborné a je to veľké plus v živote.

majlo1234
Včera o 20:02
@evkatk

To nie je zvláštne, ale úboho ponižujúce. Mne, ak by niekto cudzí niečo priniesol, čo je jedlé, veľmi by ma urazilo. To ako by ma považoval za chudáka, čo nemá čo jesť. Ak chceš svojich susedov ponížiť a dopriať im niečo na zjedenie, aby chudáci nezostali hladní, tak im napeč. Ale stáročia sa jedlo cudzími neponúkalo, bola to vždy urážka pre tých, čo nehladovali a boli degradovaní na hladujúcich. Asi nepochádzaš z rodiny, kde sa na pravidlá správania dbalo.

@evkatk o akych starociach a o akej krajine sa tu bavime? My sme predsa na slovensku, kde sa traduje pohostinnost😏

jamimo
Včera o 20:11
@anonym_49d6a8

@jamimo teba ľudia musia zboznovat

@anonym_49d6a8 je mi to úplne jedno 😉

jamimo
Včera o 20:24
@krasneleto

@jamimo zas nie je sused ako sused.. toto je hrot... aby cudzi clovek mi dosiel do bytu.. zase odtial potial

@krasneleto a preto mám názor , aký mám. Ja/my máme tých zážitkov tiež mnoho. Preto svätý pokoj s každým. To sa ti proste v živote tak stane.

anonym_36c8f2
Včera o 20:30

Uprimne?Kazdemu je jedno kto sa tam stahuje kym budete slusni susedia.Kolaciky nikto nepotrebuje.Napis o znam o prerabke a bodka.

ewwe
Dnes o 09:18
@evkatk

@evkatk omg to odkiaľ si toto nabrala? 🙈

anonym_4273d6
Dnes o 09:30
@ewwe

@evkatk omg to odkiaľ si toto nabrala? 🙈

@ewwe Ju si nevsimaj. To je velmi stara pani dochodkyna, uz to ma popletene. Od nej co prispevok to perla.

Strana
z5