icon

Nedodržiavanie nočného kľudu spolubývajúcou. Ako riešiť?

22. jún 2026

Zdravim. Spolubyvajuca chodi spat o pol noci a je dost hlucna do vtedy. Vysvetlila mi.to tak ze ona chodi len poobede do roboty tak nemusi ist skoro spat. Lenze ja chodim spat o 10 vecer lebo rano vstavam o 5 do roboty. Aky kompromis v tomto urobit?

eeffka
22. jún 2026

Co je to dost hlucna?

eleanor2510
22. jún 2026

@anonym_autor ste v jednej izbe ci kazda vo svojej?

autor
22. jún 2026
@eeffka

Co je to dost hlucna?

@eeffka trieska dverami a skrinkami , trieska riadom ked umyva , fenuje si vlasy , telefonuje nahlas , televizor na pecky.

autor
22. jún 2026
@eleanor2510

@anonym_autor ste v jednej izbe ci kazda vo svojej?

@eleanor2510 kazda mame vlastnu izbu.

anonym_0ee346
22. jún 2026

No mala som to tak na internáte a veru sa nečudujem. Poobede chrapala v posteli a večer srandistka, že sa učí, ale že si to musí čítať nahlas. 😂 Sa dívam a ja mám asi ako používať izbu, keď ona nonstop si tam nahlas čítala 😂😂😂 som ju hneď zrušila

anonym_aa43f4
22. jún 2026

A si jej narovinu no slusne povedala, poprosila ju?
"Veronika, vstavam o 05:00 a chodim do orace velmi skoro - mohla by som Ta poprosit aby od tej 22 uz bolo ticho aby som mohla v klude spat?"

A co Ti na to odpovedala, takto priamo a slusne?

autor
22. jún 2026
@anonym_aa43f4

A si jej narovinu no slusne povedala, poprosila ju?
"Veronika, vstavam o 05:00 a chodim do orace velmi skoro - mohla by som Ta poprosit aby od tej 22 uz bolo ticho aby som mohla v klude spat?"

A co Ti na to odpovedala, takto priamo a slusne?

@anonym_aa43f4 ano rozpravali sme sa a povedala mi ze ona nevie len lezat napriklad a pozerat do telefonu a byt ticho ze ona je proste taka akcna ale ze sa posnazi byt tichsie. Lenze chvilu bolo dobre a znova toto iste.

eeffka
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_aa43f4 ano rozpravali sme sa a povedala mi ze ona nevie len lezat napriklad a pozerat do telefonu a byt ticho ze ona je proste taka akcna ale ze sa posnazi byt tichsie. Lenze chvilu bolo dobre a znova toto iste.

@anonym_autor a co tak jej dat ochutnat jej medicinu o 5rano?

thimoty
22. jún 2026

@anonym_autor Zažila som aj ja na inetrnáte 🥹 žiaľ mne pomohli len šuple do uši na spánok alebo slúchadka s tlmením okolitého zvuku..

danieladugard
22. jún 2026

Surovo o piatej rano na plne pecky. Vsak a co si… 🤷🏼‍♀️

martinka13
Včera o 04:24

Tak keď to nevie pochopiť a byť ohľaduplná, daj hej ochutnať vlastnú medicínu. Ráno fén, rýchlovarná kanvica, mikrovlnka, trieskanie dverami..... Možno pochopí.

marcinka44
Včera o 05:01

Viem, že to nie je správne ale začala by som o piatej ráno robiť to isté a potom sa možno zbadá, aké je to "príjemné"

ivik4
Včera o 05:27

Presne tiez by som to tak spravila ako pisu vyssie . Sice asi sa zobudi a pospi dalej, ale aspon nieco. Vsak nech vidi ze treba brat ohlad aj na druhych. Ja som tiez kolko krat jedina hore do polnoci a som ticho ako mys

magdalienka11
Včera o 05:45
@anonym_autor

@anonym_autor je to krava, jedine sa odsťahovat....

bielasovicka
Včera o 10:14

@anonym_autor a susedom ten hluk nevadí? Určite to tiež počujú, ved večer keď je už ticho tak to je počuť. Mali by jej vynadat.

anonym_50a6f8
Včera o 14:28

@anonym_autor Ja som zažila druhý extrém. Štyridsiatničku, ktorá sa nedokázala ani trochu prispôsobiť. Chodila spať niekedy o ôsmej, no najneskôr o deviatej večer a v byte sa v tej dobe vôbec nedalo normálne fungovať. Všetko počula, aj to, keď ste si v kúpeľni umývali zuby. Mala som notebook na najnižšej hlasitosti, keď som si večer pozerala film, ale aj tak vraj všetko počula. Nakoniec som si kúpila slúchadlá, dúfam, že nepočula aj cez ne. :D
Bála sa baktérii, keď ste náhodou nechali na pekači jednu omrvinku, spravila cirkus. Keď mala zlú náladu, tak sa v kuchyni nedalo fungovať, a len výhľadávala chyby. Potrebovala som rozmraziť chladničku pred odchodom a reagovala dosť arogantne, samozrejme, že svoj mrazák vôbec nevyprázdnila. Predtým v tom byte bývala pár rokov jedna dievčina, po nasťahovaní mojej spolubývajúcej tam ešte vydržala pár mesiacov a následne odišla. Samozrejme sa nezhodli. Predtým bývala táto ženská s nejakými Ukrajincami, ale ani s nimi nevyšla...
Posledné mesiace pred mojim odchodom bola v byte dosť dusná atmosféra, trieskala riadmi, takto prejavovala svoju nespokojnosť so všetkým. Ja som prestala aj používať kuchyňu, fungovala som len na donáškach. Keď som čakala vonku na kuriéra, ona ma z okna tajne pozorovala. Ale pozdraviť nikdy nevedela.
Nakoniec som si našla svoju vlastnú garzónku, a aj keď platím teraz vyšší nájom, mesačne ODLOŽÍM VIAC PEŇAZÍ BOKOM. A hlavne ten kľud je na nezaplatenie. Takže za mňa už nikdy žiadne spolubývanie s cudzou osobou.