Partner spí so štupľami. Ako riešiť nočnú starostlivosť?
Máme 4-mesačné bábätko. Muž chodí ráno do práce a na noc si dáva štuple do uší, aby sa vyspal... Výsledok je, že malého v noci vôbec nepočuje a vstávam zakaždým ja :-/
Nečakám, že bude hore každú noc, ale občas by mi fakt pomohlo, keby vstal aj on. Ako ste toto riešili doma vy? Pomáhal vám partner s bábätkom v noci?
Dohodnite že víkendy bude vstávať on.
Nepomáhal, keď išiel do práce, ani som to neočakávala. Pospala som si aj cez deň
Veď ty si doma a on chodí do práce. Veď jeho nechaj spať a keďže ty si doma si môžeš pospať s dieťaťom hoc kedy. Prečo robíte problémy kde nie sú?
@anonym_autor ja by som cez noci po ktorych musi ist rano do prace neocakavala aby vstaval k dietatu
Manžel nikdy v noci k bábätku nevstával. Nikdy som to od neho nežiadala. Veď ráno vstával do práce. Po príchode z práce bol vždy plnohodnotným otcom.
V noci som vstávala len ja. Muž chodil do prace. On vypraví nemohol spat.
Ja som di cez deň ľahla spat spolu s bábätkom
Pomáhal cez deň keď bol doma s prace, večer, kúpal.
Tak do neho obcas strc, zasviet mobilom do oci a povedz, prepac, nechcela som. Ale ked uz si hore ... 🙂
@anonym_5414e1 😳😳😳😳trápne
Nikdy v noci k bábätku nevstával.
Muž na noc štuple nemával, práve preto aby dobre počul, ak by dieťa výrazne plakalo alebo sa dialo niečo iné. Keď videl, že k dieťaťu vstávam ja, spal ďalej. Keď videl, že sa mi vstáva horšie alebo vstávam už 30 krát, nechal ma spať a vstal on. Niekedy vstával aj pred budíkom, aby dieťa obstaral a ja som mohla spať aspoň hodinu vkuse.
Nikdy by som ho však úmyselne nebudila, nestrkala do neho. Hlavne mu, preboha, nesvieť ako idiot mobilom do tváre a nerob mu naschvály.
@anonym_autor Ja som bola cez týždeň s dcérkou sama, keďže manžel pracoval od pondelka do piatku v meste vzdialenom 200 km. Kým bola maličká, tak 4-6 týždňov vstal cez víkend so mnou párkrát, ale keďže som ju dojčila, vstávala som už len sama potom.
Vstával so mnou, malý bol na UM, kým som ja namiešala, on mal prebalene. Postieľku sme mali hneď vedľa postele s bocnicou dole, takže ak len mrnkal, tak som si ho privinula a muž spal. Tiež vstával do práce, ale akosi chcel a prišlo mu to normálne - cez víkendy si malého bral ráno z izby, aby som si pospala. Nie každý totiž môže spat cez deň - mne malý spal len v pohybe, takže ak som nekocikovala, tak som doma robila, čo som nestihla, kým malý spal v kočíku 😬
@anonym_autor nevstaval. Ja som si mohla pospat cez deň s dieťaťom. Neočakávala som to od neho nikdy.
Samozrejme stuple si nedával snažila som sa byt max potichu aby som ho nebudila. Ak bolo moc treba tak vstal ale to len ak boli deti choré a potrebovala som asistenciu s liekmi.
@anonym_autor veď on chodí do práce 🤦♀️ ty si doma - môžeš sa vyspať keď bude spať bábätko cez deň ale on cez pracovnú dobu asi ťažko dospí. Na druhej stane cez víkendy by mohol a mal vstávať on
Máme tri deti a teda k ani jednému v noci nevstaval. Práveže som mu navrhla, nech ide spať do inej izby, aby sa vyspal, keď ide do práce. Ak ma voľno, tak mne skôr pomôže, keď mi s ním pomôže cez deň a ja si vtedy oddychnem
Za normálnych okolností neustával. Keď bola dobrá noc a dieťa sa zobudilo 3-4 krát tak som to zvládla sama a pospala som si počas obeda s dieťaťom. Keď bola noc katastrofa, hlavne viac nocí za sebou a dieťa sa zobudilo kľudne 6-10 krát za noc tak vstával aj on. Vždy som ho ale pekne zobudila, poprosila a on ochotne pomohol. Ja som bola doma, on chodil do roboty takže kým to nebolo naozaj nutné riešila som to hlavne ja.
Nikdy k dietatu nevstaval a nechcela som to od neho. I tak prva pomoc k vstavaniu dietata je prsnik (ak dojcis?), nevidim dovod aby sme museli obaja vstat a on len na to, ze mi dieta defacto poda. Podla vsetkeho mas len jedno (prve dieta), spavaj s nim cez den na jeho spanky, ved po troch ludoch, z toho jeden v praci, nebude co upratovat a riesit. Navarte si na 2-3 dni alebo chvilu ries donasku, ak mate akurat obdobie horsich noci a si nevyspata.
Takze za mna - k dietatu som v noci vstavala ja, manzela som sama poslala spavat do inej miestnosti vyslovene preto, aby sa do roboty mohol vyspat. On si tam cez den nemohol lezkat, ja doma s malym dietatom ano...
(Hovori matka tragickeho spaca).
Preboha však ráno ide do roboty a ty chceš aby ešte bol hore aj cez noc a ty kľudne môžeš zdriemnuť aj cez deň, kým on maká v práci
Moj ex k dieťaťu kľudne vstal, ak bola chorá a nevedela som ju utíšiť, nemal s tým problém, kojila som tak to bolo výnimočne, ale ako išli zúbky tak sme padali na hubu obaja, dospávali sme ako sa dalo..
Držím palce nech to zvládneš, prichádza zima, budú kašlíky, soplíky, aj ty možeš ochorieť, ak bude veľmi zle mal by ti pomocť, ty tiež musíš cez deň fungovať a máš na starosti ten najvačší poklad..
Hodinka v noci ho nezabije, len musí vedieť že to od neho čakáš..
Môj manžel k synovi ochotne vstával aj v noci. Malý bol nepokojné bábätko, cez deň spával maximálne 3x20 minút, v noci sa budil každé 2 hodiny, takže by som to bez jeho pomoci asi dlho nezvládla. Keď som v roku malého išla do roboty a doma na materskej zostal manžel, malý sa ešte stále budil 2-3x za noc, to sme sa s manželom striedali, kto spal s ním. (Aj keď som v tom čase ráno vstávala ja).
Ale my sme boli vždy parťáci a prvý syn bol náročné dieťatko. S druhým to bolo jednoduchšie, ale tiež sa zapájal aj v noci. Nuž, som šťastná žena a veľmi si to vážim.
Skús mu to normálne vysvetliť, teda že potrebuješ pomoc.
Keď šiel muž na druhý deň do práce, tak nevstával v noci, vstávala som iba ja. V piatky a soboty v noci vstal sem tam aj on. Zato každý deň, keď prišiel domov z práce, šiel von kočíkovať aj na dve hodiny a ja som spala 🤣
@anonym_autor musí sa vyspat do roboty,pochopiteľne ...nie muži k bábätkám nestavajú ..vstávajú k nim ich matky teda ty... A cez deň si pospi s bábätkom aby si vladala ďalšiu noc..je to len obdobie...
@anonym_autor ja som žiadala a trvala na tom, aby vstával v noci k bábätku. Som migrenicka. 2dni vstával on, 2 dni ja. Syn sa budil často až do 2,5 roka.
@anonym_autor si trošku sebecká, ak očakávaš od muža, aby v noci vstával k dieťaťu a ešte ti aj nosil výplatu. Kľudne keď príde z práce, môže s dieťaťom byť, vonku, dnu, a ty si pospí, spí aj keď dieťa spí cez deň. Nemusíš pratať, variť, prať každý deň. On narozdiel od teba musí chodiť do roboty a nevyspatá asi veľa toho nedokáže.
Sama pises, že stava do práce, ty si pospi cez deň, načo vytvarať problemy kde niesu
tak sa s nim vymen ..chod do prace a on nech je doma... chcem ta vidiet ako budes v noci vstavat a rano utekat do prace
@anonym_autor Nebuď rozmaznaná a nechaj ho vyspať, keď ráno vstáva do práce.

Tak do neho obcas strc, zasviet mobilom do oci a povedz, prepac, nechcela som. Ale ked uz si hore ... 🙂