Nepríjemné susedské vzťahy: Kedy sa sťahovať?
Ahojte, idem rovno k veci, máme okolo seba dosť blbých susedov, ktorí nám podľa mňa a manžela závidia všetko možné, hocičo si vonku spravíme, skrášlime, tak hneď prídu ako take staré babky a už frflaju medzi rečou ako by zo oni spravili 100x lepšie a neviem čo (ale sami si to nikdy neurobia) normálne dojde sused oproti s tým že sa nám ide pochváliť, že si znížil internet o 5€ a potom už začne vyzvedat čo robíme, ako robíme, prečo to robíme, za koľko atd, už sa citim trapne ja za neho, čo vždy príde s nejakou volovinou ktorá nikoho nezaujíma, len aby mohol vyzvedat o nás 😅 všetci sa tu navzájom ohovárajú (stretnem jednu susedu a z ničoho nič začne nakladať na druhu, stretnem druhu susedu a začne ohovárať tretiu 😃) bol by to podľa vás dôvod na zvazovanie sťahovania? Ja už nemám chuť stretávať týchto ľudí na dennej báze, citim sa tu dosť nepríjemne ale zároveň sme v našom vysnívanom domčeku ktorý sme vždy chceli a nebolo to ľahké dostať sa k nemu, čo podľa vás robiť?
@anonym_autor nie nesťahovala by som sa. Sú aj horší susedia, ktorí robia vyslovene nepríjemné veci, naschvály... všade sa nájde niekto zákerný, potrebuješ len dobrý tréning asertivity 🙂
Bol by to dovod prehodnotit to co dovolim susedom voci sebe a hlavne o com sa s nimi bavim. Tetusky mozu vyzvedat, nedozvedeli by sa nic, sused by sa mohol vyzvedat, tiez by sa nedozvedel nic, suseda by mohla zacat ohovarat dalsiu susedu, dlho by nerecnila. Staci ak pozdravis, a prehodis par viet o pocasi, zvysok mozej zdvorilo utat a ist si po svojom. Ludia si k tebe dovolia len tolko, kolko im dovolis ty.
@anonym_autor takých ľudí, akých popisuješ, nájdeš na SVK na 90% ako ďalších susedov. to je tá naša slovenská mentalita (debilita). jedným uchom dnu, druhým von. pokiaľ ti nerobia naschvály, tak toto nie je dôvod na sťahovanie.
Takych to susedov mas vsade,my sme si robili statie na autaaa,a syn pocul suseda ako hovori,ze no opakovali po mne,ja som mal prvy.Ani nechcem vediet,co drista pri tepelnom cerpadle,co sme dali teraz,lebo on ho ma uz 2rok.
Dalsi sused,oproti ked sme kupili ojazdenku 7miestnu,no a aj by som chcel väcsie auto pre deticky nech maju obaja viac miesta,kde na to beriete.
A u nas sa stale preraba,stale co si.
Nastastie dalsi susedia su uplne v pohode,tam som ani nedavala betonovy plot,nech pokecame cez plot.Su to starsi bratia,vzdy cez dovolenku nam sliepky nakrmia,poleju a my im vzdy nieco z dovolenky dovezieme ako podakovanie.Hriby na vianoce daju,rozne ovocia,ceresne,marhule daju.Ako super su.
domček is back 🙂
@anonym_autor sorry ale toto je slabučký odvar mojich susedov, tvoji nerobia opitý hurhaj, nepúšťajú hlasno hudbu, nebehá ti od nich rôzna háveď (potkany,myši a pod), nehadzu ti bordel na dvor a ani tá ani za ulici nenapadnú keď si dovolíš niečo povedať.
Od takých sme sa sťahovali....
Teraz jeden sused ani neviem ako odomkol bránu, lebo si zmysel že skontrolujte,či mi ozaj doniesli toľko dreva ani na doklade, lebo aj on si chce objednať, druhý sused behá nahý na dvore a pritom hnusne nadáva, stále sa nahlas zhovára s niekým a nikdy u neho návštevu nevidno ani len vlastnú sestru dnu nepustí. Ďalšia suseda/matka pani učiteľky/dáva mojim deťom bonbóny, čokolády, s červíkmi po dátume trvanlivosti aj psa nám kŕmia rezňami. Jednu ktorej prepínalo zobrali pred časom do DSS. A keby bolo málo svokra bývalého suseda, ktorá si synom robili najväčší hurhaj si prenajali pozemok a sme znovu susedia cez záhradu.
@anonym_autor sorry ale toto je slabučký odvar mojich susedov, tvoji nerobia opitý hurhaj, nepúšťajú hlasno hudbu, nebehá ti od nich rôzna háveď (potkany,myši a pod), nehadzu ti bordel na dvor a ani tá ani za ulici nenapadnú keď si dovolíš niečo povedať.
Od takých sme sa sťahovali....
Teraz jeden sused ani neviem ako odomkol bránu, lebo si zmysel že skontrolujte,či mi ozaj doniesli toľko dreva ani na doklade, lebo aj on si chce objednať, druhý sused behá nahý na dvore a pritom hnusne nadáva, stále sa nahlas zhovára s niekým a nikdy u neho návštevu nevidno ani len vlastnú sestru dnu nepustí. Ďalšia suseda/matka pani učiteľky/dáva mojim deťom bonbóny, čokolády, s červíkmi po dátume trvanlivosti aj psa nám kŕmia rezňami. Jednu ktorej prepínalo zobrali pred časom do DSS. A keby bolo málo svokra bývalého suseda, ktorá si synom robili najväčší hurhaj si prenajali pozemok a sme znovu susedia cez záhradu.
@anonym_4cd1b9 🤯🤯🤯 extrém
@anonym_4cd1b9 🤯🤯🤯 extrém
@anonym_autor nov susedia sú zlatý, oproti tým starým, až na tú ktorej strašilo vo veži. A väčšinou je aj ticho. Sused exibicionalista je od rána do večera v meste. Len nemôžem vešať prádlo vonku. Už sa neplánujem sťahovať
ja bývam v bytovke a mám tu všetky druhy susedov - od milých, zhovorčivých a nápomocných, cez frfľošov čo sa na všetko len sťažujú až po psychiatrických pacientov (neklamem) a s tými je kríž, dokonca máme jedného čo prišiel z výkonu trestu, a chodia k nemu divné návštevy čiže susedov budeš mať všade rôznych, aj keby si sa presťahovala
Kvôli zvedavým susedom a ohovárajúcim babám by som sa určite nesťahovala. Takéto osadenstvo nájdeš skoro všade 🥲
@anonym_autor keď počuješ že niekoho ohovárajú prečo ich nezastavíš že také reči nebudeš počúvať? keby nemali poslucháča tak nemajú komu ohovárať
nemusíš im vešať na nos všetky veci ktoré urobíš alebo podrobne vysvetľovať čo koľko stálo ako to bolo robené, nemáš povinnosť podrobne informovať susedov o svojom živote
keď sa presťahuješ inde môžeš mať susedov ktorý ťa nebudú obťažovať rečami ale hlukom, smradom, nadávkami, alebo aj fyzickými útokmi
Mali sme suseda pomocníka ŠtB a keď k nám prišla návšteva poslal malého syna vyzvedať kto k nám prišiel, odkiaľ je a čo chce. Cez kúpeľňové okienko sledoval čo sa deje vo dvore a párkrát aj spadol zo stoličky.
Buď rada, že ti nepovedia" dik more, dobrý deň"
na druhú stranu by som si urobila múrik aj na druhej strane ( na svojom)? a bránku na guľu...Rozprávať sa môžeš aj cez bránku . Ty k nim chodíš? Nie?, tak prečo by si im mala otvárať! A hlavne nerob zavistlivcom a ohovára čom prehliadky bytu.
Teraz mi asi budeš závidieť, ale my máme susedov super. Keď treba, tak si sporadicky pomôžeme, nikto sa nestará do nikoho, pritom sa všetci na okolí kedykoľvek porozprávame, vymeníme si ovocie, dokonca , susedka pošle exkluzívne pagáčiky, ktoré ja tak nikdy neurobím. Takže zatiaľ radost bývať (40 rokov).
Empatická musíš byť, keď tam chceš bývať, ale odtiaľ - potiaľ. Ja si môžem dovoliť pozvať hociktorého dnu, či mám upratané,alebo nie a viem, že niekto to komentovať nebude. Ja si to tiež nedovolím.
Tak držím palce, nech sa vám dobre býva! 🌳🏠🐈⬛
@anonym_autor keď počuješ že niekoho ohovárajú prečo ich nezastavíš že také reči nebudeš počúvať? keby nemali poslucháča tak nemajú komu ohovárať
nemusíš im vešať na nos všetky veci ktoré urobíš alebo podrobne vysvetľovať čo koľko stálo ako to bolo robené, nemáš povinnosť podrobne informovať susedov o svojom živote
keď sa presťahuješ inde môžeš mať susedov ktorý ťa nebudú obťažovať rečami ale hlukom, smradom, nadávkami, alebo aj fyzickými útokmi
Mali sme suseda pomocníka ŠtB a keď k nám prišla návšteva poslal malého syna vyzvedať kto k nám prišiel, odkiaľ je a čo chce. Cez kúpeľňové okienko sledoval čo sa deje vo dvore a párkrát aj spadol zo stoličky.
@anonym_1588fe .. čo je s tým susedom teraz?
@anonym_1588fe .. čo je s tým susedom teraz?
@2691 už zomrel na alkohol
Este horsi ako susedia su "oprotivni", ti ta maju ako na dlani, kym pravi a lavi - horni, dolni... ta nemusia vidiet aj rok🤣 z jednymi z nich sa 30 rokov nebavime, teda raz za rok nieco prevadzkove, lopta, sliepky, pomylena posta. Nedavno sme nieco pohnojili s kurierom a prebrali mi velku zasielku.
-Susedaaaa mas u nas balik,
kukam jak puk, taka otocka a ono...
Nevesta kandiduje za starostku a kazdy hlas sa pocita🤣
dalsia prichadza s uderom jari žobrat plantu🌿🍅🫑🥒🥦 pritom ma juzne okna, ze by mohla zasobit celu ulicu. Potom sa namota na cloveka, chodi aj 3* za den, az sa na nieco urazi a je pokoj do jari. Ale ta ma nejaku dg.
@anonym_autor to nie sú zlí susedia, to sú bežní susedia na dedine…
@anonym_autor obmedziť susedov na minimum, zásady slušného správania ,pozdrav a žiadne iné informácie,
dozvedia sa len tolko kolko im povies ... a ze spravia lepsie-ok ved neh sravia-nepotrebujes ich chvalu ... nemozes pred kazdym,kto ti nesadne utekat a schovavat sa... musite sa naucit s takymi ludmi jednat .. inak vas dnesny svet pohlti a nikde nebudete stastny
Len jedna otazka: Preco sa s nimi bavis? Byvam v dedine a vobec s nikym sa nebavim. Maximalne sa pozdravim,ale ze by som za osem rokov sa s niekym zastavila na kus reci,to vobec. Nie je tvoja povinnost sa s nimi bavit.
si precitlivelá. to na sťahovanie nie je - aspoň za mňa .
My máme plot - bráničku zamknutú - na bráničke guľa - hoc kto si ani nedovolí sám od seba si otvoriť bráničku.
Ešte by to vyriešil pes - volne pobehujúci po dvore. Tiež by si každý rozmyslel či sa bude teperiť do dvora.
Ja mám takú zásadu, že sa absolútne nebavím s cudzími ľuďmi. Dobrý deň a koniec. Nepreberám s nimi absolútne nič, nediskutujem s nimi na ulici... A keď sa na niečo pýtajú, odpoviem im tak, že sa aj tak nič nedozvedia. Napr. minule mi kuriér doviezol zásielku, krabica bola dosť veľká a suseda hneď vybehla z dverí a že "Čo vám doviezli?" A ja: "Balík."
Prečítaj si najnovšieho Dána (Krv sa stane zábavou) a pokiaľ nezažívaš niečo podobné ako tam manželia vo vysnívanom dome, nemáš dôvod na sťahovanie.
Toto je oproti tomu len také smiešne malomeštiactvo.
Keď niekto začne ohovárať, prečo ho nezastavíš napr. vetou "A prečo mi to hovoríš?" To treba uťať. Nie si povinná počúvať každý výlev.
@anonym_autor ani nevieš ako ti rozumiem. Ale rozhodne to nie je na sťahovanie. Keď sme bývali v paneláku mala som susedu co mi vecne zvonila ze jej niečo doma chýba, nikdy nič nevrátila a vonku na mňa pozerala akoby som jej niečo spravila....vtedy som sa tešila na deň kedy odtiaľ vypadnem. Dnes žijeme v dome....susedia sú zatiaľ fajn ale udrziavam s nimi chladný vzťah. Pozdravím, malo co porozprávame ale nič zo súkromia a z veci a financií ktoré do domu vkladáme. Ale ďalej býva taka suseda presne ktorá príde a všetko chce vedieť...keď prišla prvý krát tak sama si popozerala celý náš dom....ja som bola v šoku a ešte pred skriňu sa postavila a dovtedy tam stala a hovorila o nej do kým som jej neukázala vnútro lebo teda aj oni by takú chceli a koľko stala a aké má zatváranie a koľko políc a podobne....ten deň som si povedala ze to je jej posledná návšteva u nás....a dám si veľký pozor s kým a o čom sa bavím.....takže aj ty premysli si odpovede tak aby už ti tí susedia nedávali blbé otázky a ostala zdravá konverzácia.....ľudia sú strašne zvedavý a žiarlivý

Určite by som sa kvôli "zvedavým,,susedom nasťahovala z domčeka,v ktorom nám je dobre.Bola by som však pri stretnutí s nimi skúpa na slovo.Okrem pozdravu,ak sa inak nedá, pár viet o počasí a je celá naša konverzacia vybavená.