icon

Problémy so skákajúcimi deťmi pod autá. Čo robiť?

27. apr 2026

Maminy, aké máte skúsenosti s obytnou zónou? Stalo sa Vám, že Vám deti skáču vyslovene pod auto, provokujú Vás? Smejú sa na tom?...
Dokonca, keď sú prítomné matky detí? Alebo, že si dieťa kreslí na ceste a Vy si nemôžete zaparkovať ma vlastné parkovisko?
Mne sa toto stalo už viac X a neviem, čo s tým. Chodím pomaly, dávam pozor, už som aj úplne zastavila auto, čakám....
Dnes som už tie mamy aj upozornila, že to nie je normálne, že sa môže stať zle a oni sa ešte usmievajú, ako by ich sami pobádali na to. Mne príde táto dnešná doba úplne zvláštna.

Strana
z2
sisska96
27. apr 2026

No nie.Neviem kde bývaš v BA?

autor
27. apr 2026

Nie, je to vačsia dedina.. domy ...obytná zóna.

anonym_ca3669
27. apr 2026

Tak neviem, my byvame tiez v obytnej zone vo vacsej dedine, kde sa deti hravaju na ulici, aj kreslia kriedami na cestu, ale akonahle zbadaju auto (vacsinou suseda), tak hned uvolnia cestu.

anonym_392bfd
27. apr 2026

@anonym_autor u nas presne to iste, nechapem, ci sa pritom tocia na mobil ale update je ze tie decka su na kolieskovych korculiach a hadzu sa do cesty autam ! obytna zona dedina

anonym_392bfd
27. apr 2026

@anonym_autor mnoe zeny by nemali mat deti. Nevedia ich vychovat

cyberk
27. apr 2026

nainstalovala si kameru, spravila kolaz videi a blurla tvar a dala na fcb, nech sa hanbia verejne

anonym_4cf777
27. apr 2026

Bývam v malom meste, pri bytovke máme firmu, takže často chodia autá mestskou cestou, ktorá vedie popri dvoroch, a veru už mesto riešilo dve matky, ktoré poslali svoje deti pod auto týmto chlapom so slovami, že keď ich zrazí, aspoň bude platiť mastné odškodné...

svetlonos
27. apr 2026
@anonym_4cf777

Bývam v malom meste, pri bytovke máme firmu, takže často chodia autá mestskou cestou, ktorá vedie popri dvoroch, a veru už mesto riešilo dve matky, ktoré poslali svoje deti pod auto týmto chlapom so slovami, že keď ich zrazí, aspoň bude platiť mastné odškodné...

@anonym_4cf777
To myslíš vážne, že matky toto povedali vlastným deťom ??

autor
27. apr 2026
@svetlonos

@anonym_4cf777
To myslíš vážne, že matky toto povedali vlastným deťom ??

@svetlonos no tak ocividne hej. A smeje sa na tom ta suseda, ze sranda bohova.

autor
27. apr 2026
@cyberk

nainstalovala si kameru, spravila kolaz videi a blurla tvar a dala na fcb, nech sa hanbia verejne

@cyberk asi to tak spravim, lebo niekedy nerozumiem uz tomuto.. kusok predtym som videla nehodu - motorkara, tak ma to uplne rozrusilo a potom toto este. Tak fakt nechapem o co im islo.

autor
27. apr 2026
@anonym_4cf777

@anonym_4cf777 ja ti to aj verim, ze to tak mohlo byt po dnesnom zazitku. Minule sa tu bicyklovali asi 10 rocne deti celu sobotu. Isla som prec, skakali mi pod kolesa, tak som zastala a cakala som. Potom som isla naspat a to iste.. tak som im ukazala rukami, nech idu prec z cesty. Kedze tiez sranda velka pre nich. Len ked sa nieco stane potom ja pojdem sediet nie... psycho toto

autor
27. apr 2026
@anonym_392bfd

@anonym_autor u nas presne to iste, nechapem, ci sa pritom tocia na mobil ale update je ze tie decka su na kolieskovych korculiach a hadzu sa do cesty autam ! obytna zona dedina

@anonym_392bfd to fakt? Lebo ja ze to len tu.. ale ja neviem co toto je za doba!!!! Ludom sibe

autor
27. apr 2026
@anonym_ca3669

Tak neviem, my byvame tiez v obytnej zone vo vacsej dedine, kde sa deti hravaju na ulici, aj kreslia kriedami na cestu, ale akonahle zbadaju auto (vacsinou suseda), tak hned uvolnia cestu.

@anonym_ca3669 mne nevadi, ze si kreslia, ale to len, ze este cakaju smeju sa... ze co urobim... tak som si povedala ze nabuduce vypnem motor a budem cakat. Aj 10min. Mne je jedno. Ked sa na to bavia, tak im dam cas..

anonym_fb01d2
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ca3669 mne nevadi, ze si kreslia, ale to len, ze este cakaju smeju sa... ze co urobim... tak som si povedala ze nabuduce vypnem motor a budem cakat. Aj 10min. Mne je jedno. Ked sa na to bavia, tak im dam cas..

@anonym_autor natočila by som to a nahlásila na políciu.

anonym_392bfd
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_392bfd to fakt? Lebo ja ze to len tu.. ale ja neviem co toto je za doba!!!! Ludom sibe

@anonym_autor ano, sibe. Vies co, potom nebudem lutovat, ked sa stane nehoda, ale chudak sofer. Rodicov nebudem lutovat. Dieta, co toto robi, nemoze byt normalne vychovane

anonym_953532
27. apr 2026
@anonym_4cf777

@anonym_4cf777 to sú príslušníci minority, alias nespravodlivo pigmentovaní?

anonym_767043
27. apr 2026

@anonym_autor nepoznám takéto situácie ani ako matka, ani ako šoférka. Nikto pričetny nepošle svoje dieťa autu do cesty, ani ho za to nebude chváliť. Buď preháňaš alebo žiješ niekde kde je zvýšený počet ľudí asi s mentalnou retardaciou. Inak si to neviem vysvetliť.

autor
27. apr 2026
@anonym_953532

@anonym_4cf777 to sú príslušníci minority, alias nespravodlivo pigmentovaní?

@anonym_953532 nie nie

autor
27. apr 2026
@anonym_767043

@anonym_autor nepoznám takéto situácie ani ako matka, ani ako šoférka. Nikto pričetny nepošle svoje dieťa autu do cesty, ani ho za to nebude chváliť. Buď preháňaš alebo žiješ niekde kde je zvýšený počet ľudí asi s mentalnou retardaciou. Inak si to neviem vysvetliť.

@anonym_767043 no tak ja neviem, ale uz sa mi to stalo druhy x tento tyzden.

autor
27. apr 2026
@anonym_fb01d2

@anonym_autor natočila by som to a nahlásila na políciu.

@anonym_fb01d2 dam si kameru do auta

anonym_bd9a8c
27. apr 2026

@anonym_autor u mojich rodičov pred panelákom to isté. Mamičky na jednej kope a na ceste deti na kolobežkách a bike. Ak chceš normálne zaparkovať decká zazerajú ako na vraha a matky tiež, že akože co si si dovolil tam vôbec vojsť. 😏 Neskutočná hlupota

anonym_c092a3
28. apr 2026

Trend mamiciek je byt 20 rokov doma, domace vzdelavanie, jej uloha je robit animatorku a rozvoz po kruzkoch. Deti nevychovane, nevedia, co so sebou, aby z vychovy a slusneho spravania nemali nahodou stres. Potom obvinuju skolu, ze deti nevychovane a neriesi to, co nezvladli rodicia a nezamestnana matka, ktora mala miesto browsovania po socialnych sietiach a tik toku robit iba to jedine. Vychovat to dieta.
Najlepsie je, ak pocujes, ked matka, co xx rokov nepracovala, v 40tke sama nevie aky smer ma mat jej zivot hovori. ze to vsetko robi preto a vychovava dieta tak, aby raz bolo v zivote uspesne a vela zarabalo. No ak to ona sama nezvladla (pracovat, byt v zivote samostatna), ako tak moze vychovat a ocakavat to od svojich deti ...

unicornlady
28. apr 2026

Nie je to nejaký trend na tik-toku? Lebo, čo tam ľudia robia... úplne tie decká osprostievajú.

prasiatko30
28. apr 2026

Mame vstup do garaze tak spraveny, ze vychadzame na chodnik, ktory ked je dobre pocasie tak vypada ako keby bola manifestacia. Vela krat musim stat v brane a len trpezlivo cakat kym sa to aspon trochu ukludni a mozem vyjst - chodec ma prednost proste. Nespocetne vela krat ti ludia vidia, ze auto vychadza a aj tak skocia uplne spoza dveri do drahy - no nic brzdim a vychadzam tak, ze pozeram aj 10x na jednu, na druhu stranu. A ked idem cez obytnu zonu tak tiez idem 20km/h aj menej a ked vyleti lopta tak brzdim automaticky - to ani nerozmyslam, viem, ze za loptou leti dieta.

autor
28. apr 2026
@anonym_c092a3

Trend mamiciek je byt 20 rokov doma, domace vzdelavanie, jej uloha je robit animatorku a rozvoz po kruzkoch. Deti nevychovane, nevedia, co so sebou, aby z vychovy a slusneho spravania nemali nahodou stres. Potom obvinuju skolu, ze deti nevychovane a neriesi to, co nezvladli rodicia a nezamestnana matka, ktora mala miesto browsovania po socialnych sietiach a tik toku robit iba to jedine. Vychovat to dieta.
Najlepsie je, ak pocujes, ked matka, co xx rokov nepracovala, v 40tke sama nevie aky smer ma mat jej zivot hovori. ze to vsetko robi preto a vychovava dieta tak, aby raz bolo v zivote uspesne a vela zarabalo. No ak to ona sama nezvladla (pracovat, byt v zivote samostatna), ako tak moze vychovat a ocakavat to od svojich deti ...

@anonym_c092a3 ja tiez rozvazam deti po kruzkoch ..a nemyslim, ze mame deti nevychovane, to podla mna nezavisi od toho co zena robi, ale aku ma povahu..

autor
28. apr 2026
@anonym_bd9a8c

@anonym_autor u mojich rodičov pred panelákom to isté. Mamičky na jednej kope a na ceste deti na kolobežkách a bike. Ak chceš normálne zaparkovať decká zazerajú ako na vraha a matky tiež, že akože co si si dovolil tam vôbec vojsť. 😏 Neskutočná hlupota

@anonym_bd9a8c no ved to, ze ony debatny kruzok a deti maju v pazi, este sa smeju, ze co ty vlastne chces, hadam nejdes domov zaparkovat. Presne si to popisala.

autor
28. apr 2026
@prasiatko30

Mame vstup do garaze tak spraveny, ze vychadzame na chodnik, ktory ked je dobre pocasie tak vypada ako keby bola manifestacia. Vela krat musim stat v brane a len trpezlivo cakat kym sa to aspon trochu ukludni a mozem vyjst - chodec ma prednost proste. Nespocetne vela krat ti ludia vidia, ze auto vychadza a aj tak skocia uplne spoza dveri do drahy - no nic brzdim a vychadzam tak, ze pozeram aj 10x na jednu, na druhu stranu. A ked idem cez obytnu zonu tak tiez idem 20km/h aj menej a ked vyleti lopta tak brzdim automaticky - to ani nerozmyslam, viem, ze za loptou leti dieta.

@prasiatko30 no tak to musis mat dobru trpezlivost.

unicornlady
28. apr 2026

Ja nechápem, čo sa to stalo. Chápem, že rodičia nechcú prehnane prísnu výchovu. Ale nedávať dieťaťu žiadne hranice a neučiť ho, čo je správne, to tiež nie je cesta.

Máme tak jednu známu, ktorá ma 2 a pol ročnú. Keď prídu, ona si sedí, a ja, ak nechcem mať došklbané kvety, tak musím tú malú strážiť. Lebo stačilo, že som odbehla dnu na chvíľu a už som videla, ako tá malá šklbe kvety a mamička si len sedí. Prípadne jej niečo povie, ale ani sa k nej nepohla. Len sedela. A toto nebolo prvýkrát. A ja tej malej vysvetľujem, že kvetinky sú pekné, kvitnú (hovorím o okrasne záhrade, nie o púpavách), že ich polievame, staráme sa.... malá sa tvári, že rozumie. Ale nič. Keď vlastná matka si ju nevychováva, tak ja s tým ťažko niečo urobím.

anonym_bd9a8c
28. apr 2026
@prasiatko30

@prasiatko30 najlepšie bývať fakt na samote u lesa, 3 metrový plot do výšky a pitbula vo dvore. Lebo čím som staršia, tým častejšie si myslím, že stret s ľuďmi mi prekáža. Jednoducho sa nedá pochopiť tie debilné pochody a správanie 🙄

katkazatka
28. apr 2026

Kup si do auta kameru, aby si mala dokaz, ak sa stane nehoda.

Strana
z2