icon

Skúsenosti s problematickými spolubývajúcimi. Ako sa s tým vyrovnať?

lucka2001
16. sep 2026

Ahojte, akých ste mali spolubývajúcich? Aké máte skúsenosti?

Mám 24 rokov a som skôr introvert a citlivá povaha. Vždy som bola slušná, nekonfliktná a so spolubývajúcimi nemám potrebu sa nejako extra baviť ani sa s nimi kamarátiť. Úprimne, ani to nie sú ľudia, s ktorými by som sa chcela bližšie stretávať alebo tráviť čas.

Mám však skúsenosť, že práve preto, že som tichá a nekonfliktná, si ku mne niektorí dovoľujú viac. V tomto prípade sú spolubývajúce úplne iný typ ľudí ako ja – jedna napríklad pije a fajčí, druhá vedie dosť promiskuitný spôsob života. Ja ich za to nijako neriešim ani nesúdim, každý nech si žije, ako chce.

O to viac ma však mrzí, že ony riešia mňa. Za chrbtom sa mi smejú a rozprávajú o tom, že sa s nimi nerozprávam a nechcem sa s nimi baviť. Pritom ich nijako neobťažujem, správam sa slušne a len si chcem fungovať po svojom. Nerozumiem, prečo by mal byť problém v tom, že nemám záujem sa s nimi kamarátiť.

Ešte približne tri mesiace s nimi musím vydržať a už teraz mám pocit, že neviem, ako to dám.

Mali ste niekto podobnú skúsenosť so spolubývajúcimi? Ako ste to riešili, keď ste boli skôr tichý človek a spolubývajúci vás za chrbtom riešili alebo sa vám smiali len preto, že ste sa s nimi nechceli baviť?

anonym_907d15
16. sep 2026

@lucka2001 tak to musíš len ignorovať. Iné ti neostáva. A tebe napríklad nevadí, keď ta jedna fajčí? Určite to musí byť cítiť aj v byte. A ta druha co je promiskuitna ? Keď ma každý víkend iného muža?

anonym_9840aa
16. sep 2026

Neries. Nijak ta to neovplyvni ak o tebe rozpravaju, zi tak ako vyhovuje tebe

anonym_77c1c0
16. sep 2026

Tri mesiace vydrzis. Mas 24. V zivote budu aj horsie veci, to je proste fakt...

anonym_6984e6
17. sep 2026

@lucka2001 nečudujem sa im ze ta ohovárajú. Ved už len podľa písania musíš byť čudná.
Trosku sa prispôsob ostatným, a bude všetko ok.

lucka2001
autor
17. sep 2026
@anonym_6984e6

@lucka2001 nečudujem sa im ze ta ohovárajú. Ved už len podľa písania musíš byť čudná.

@anonym_6984e6 oki skúsim sa prispôsobiť. Začnem piť a fajčiť a mať každý týždeň iného muža v posteli 🙂

purple_wolf
17. sep 2026

podla coho usudzujes ze tvoji spolubyvajuci maju mozog?? toto co opisujes je skor o tom ze ich zivot je povrchny, nudny a prazdny a takyto ludia maju vecne potrebu riesit inych lebo sami su nuly ... to neries ze ty mas inak nastavene hranice alebo ze sa ti smeju lebo to nezmenis proste ich ignoruj a zavri sa do izby alebo trav cas mimo bytu

purple_wolf
17. sep 2026
@anonym_6984e6

@anonym_6984e6 to ze ty si tupelo co ma potrebu skajat ako opica lebo to robia ostatni neznamena ze to musi robit aj ona