Suseda sťažujúca sa na štekajúceho psa: Ako to riešiť?
Ahojte mame dom a záhradu. Mame Nem.ovčiaka ktorý stráži pozemok a reálne šteká len keď niečo vidí. Je vycvičený ma za sebou aj výcvik a pochádza z policajného vrhu. No mame susedu ktorá na nás podala štažnosť že nám šteká pes. Vyjadrenie bolo že mame psovi zabezpečiť obojok proti štekaniu a na noc ho zatvárať. Jeho štekot podľa mňa nepresiahne ani hodinu denne. Pretože ak ho počujem v noci že zúrivo šteká idem sa pozriem či náhodou to nie je daky zlodej. Keďže aj v susedstve už mali krádeže … moja otázka je ako to môžem riešiť a môže mi vôbec niekto prikázať aby som sťaženého psa niekam zavierala na noc a aby som mu dala elek. Obojok proti štekaniu? Veď jeho štekanie je vždy kvôli niečomu. Napr. Vidí mačku, niekoho cudzieho čo ide okolo a podobne …
Posli ju kade ľahšie, mala si jej povedať ze , pes je na to aby stekal a ty keď neprestanes štekat tak začnem ja 😀
Ak pes štekne na niečo (niekoho), kto sa bežne nevyskytuje v susedstve (líška, medveď, lasica...) a nešteká celé dni a noci, nerieš to. Ak zavýja v noci a ruší nočný kľud, skús ho to odnaučiť, alebo zavrieť do predsiene, chodby...
@tana43396 Ja fakt neviem kde sa beru takito susedia…To je ako ked dojde suseda a niekto ma 1.5rocne dieta a povie,ze to dieta je hlasne(cez den) Stiste si ho…Ten pes je od toho aby strazil.Stekanie je prirodzena vec…Susedu by som poslala dpc a vobec by som sa tym nezaoberala a netrapila sa…To pred tym jej nevadil ten pes?To len teraz?Alebo?…
@tana43396 miesto obojku proti štekaniu, hoď susede do schránky krabičku magnerotu, zaručene to bude to mať lepší účinok 🙂
Určite obojok nie, náš tiež šteka len keď vidí niečo alebo nejaký zvuk sa mu nepáči. Ale to každý pes. Ako môj otec povedal jednému susedovi čo býva mimochodom od nás dost ďalej, že mačka mňauká, my rozprávame a pes šteká, ešte som ho nenaučil rozprávať našou rečou. Zmlkol💁🏼♀️
Len dávaj si pozor nech ho pani milá suseda neotravi lebo v hlavách ľudí je veľké zlo
Ja som zasadne proti takýmto obojkom
Na susedu by som dala sťažnosť, že často kričí na muž a deti a že tiež nech nosí taký obojok
@anonym_6b7d06 no zbohom teba mat za susedu, som zvedava co by si pisala, ak by si stekajuceho psa mala ty v susedstve
@tana43396 pes je navolno pusteny aj cez den, ci ma volieru, vies ak na nieco brese, macku, cudzieho tak to znamena, ze brese cez den neustale, nieje ospravedlnenie ze je to strazny pes, ak bol na vycviku, tak by som kontaktovala cvicitela a poradila by som sa alebo kukni teraz riesili to iste s takym istým psom v relacii Neposlusní na stv1
inak moj otec ma vlciaka cierneho, vyradeneho z policajneho chovu a teda on nejak nebrese, ale su to pracovne psy, tie musia mat ,,pracu,, inak sa nudia a vymyslaju blbosti
Posli ju kade ľahšie, mala si jej povedať ze , pes je na to aby stekal a ty keď neprestanes štekat tak začnem ja 😀
@anonym_6a6d9c prepana jana to je koment
@tana43396 nič nerieš, susede proste vysvetli, že to je na svete tak, že psi štekajú (robia svoju prácu) a blbé susedy pindajú...
V našej dedine už jeden čo sa sem prisťahoval z mesta chcel aby sa zakázal chov sliepok😂💁🏼♀️lebo že mu vadí že sliepky kotkodákajú a kohút kikiríka😂proste ľudom vadí všetko 😂takí by mali ísť na samotu
to si dostala od úradu takú radu? by som ju zverejnila na soc. sieti.
Náš pes pre leží celý deň na gauči pokiaľ ho nevenčíme, alebo sa s ním nehráme. Von chodí chudák len doslova nasilu. Napriek tomu s ním majú 2 susedy problém. Vždy si duchu poviem, keby tak riešili svoje deti ako cudzieho psa.
Keďže jedna z nich nepracuje, má presný prehľad o všetko v okolí a teda aj o presnej sekundáži štekania nášho psa.
@tana43396 otravuješ susedov, znevažuješ ich bývanie pravidelným vyštekovaním tvojho psa, tak to rieš. Kludne môže tvoj pes štekať celý deň, keď nie ste doma. A ako sorry, ale v noci aby vyštekoval je už cez čiaru.
V našej dedine už jeden čo sa sem prisťahoval z mesta chcel aby sa zakázal chov sliepok😂💁🏼♀️lebo že mu vadí že sliepky kotkodákajú a kohút kikiríka😂proste ľudom vadí všetko 😂takí by mali ísť na samotu
@anonym_d19e8f to sú blbci. mńa pobavilo keď sem niekto napíše že sused vysáva o 8 hod. ráno v sobotu. že ho to ruší.
Na dedine v lete je ruch už o 5ráno.
sused 6:03 v sobotu púšťal miešačku. DôCHODCA. Nesťažovala som sa. Na nášho psa nikdy za 16 r. ani necekli. tiež zvykol kňučať, a štekať.
Pokiaľ šteká naozaj len hodinu za deň, je to ok.
A obojok by som mu určite nedávala. Skúsila by som sa so susedou porozprávať, že nešteká nonstop, šteká len keď... a stráži aj jej majetok.
@tana43396 a v noci zúrivo štekať naozaj nie je v poriadku. To, že ho zoberieš už je neskoro, keď zobudí všetkých naokolo. Nebuď sebecká
tiez sa mi suseda stazovala... moj pes nestekal .. bola chora a uz ani nevladala chodit .. podakovala som ju za upozornenie a odpovedala len,ze sa pokusim naucit ju spievat ale za vysledok nerucim no snad sa zadari a buchla som jej dvere pred nosom ... keby tak ona pocula ako strasne vrieska doma-podetoch,spinavo im nadava beha po schodoch ako slon no hruza ... ale ak pes v noci naozaj velmi steka a casto skusila by som ho zavriet dalej od jej plota.. nie kazdy spi tvrdo a ak ich par x v noci zobudi a tazsie sa im zaspava tak to tiez nieje sranda ...
@anonym_6a6d9c prepana jana to je koment
@anonym_56d453 pre pána jana ti si nejaká moc múdra nie ? ,, čo by si si svojho psa nechala týrať nejakim obojkom kvôli susede ? ,,, chápem ze občas vadí keď pes steká, aj mne osobne to vadí keď nejakí pes ale ze nonstop bez prestávky steká, tak teraz mam behať za susedu a trepať jej do hlavy kktiny ? Sak pekne raz poviem ale nebudem ju stým nonstop zaťažovať omg ved to je pes ktorý má stekat
@anonym_6b7d06 no zbohom teba mat za susedu, som zvedava co by si pisala, ak by si stekajuceho psa mala ty v susedstve
@tana43396 pes je navolno pusteny aj cez den, ci ma volieru, vies ak na nieco brese, macku, cudzieho tak to znamena, ze brese cez den neustale, nieje ospravedlnenie ze je to strazny pes, ak bol na vycviku, tak by som kontaktovala cvicitela a poradila by som sa alebo kukni teraz riesili to iste s takym istým psom v relacii Neposlusní na stv1
inak moj otec ma vlciaka cierneho, vyradeneho z policajneho chovu a teda on nejak nebrese, ale su to pracovne psy, tie musia mat ,,pracu,, inak sa nudia a vymyslaju blbosti
@anonym_56d453 veď som napísala že nešteká ani hodinu do dňa, keby štekať cele dni a noci tak to už sama riešim ale že sem tam štekne na niečo nie je dôvod ma udávať na úrad … ja som sa pýtala či mi môže niekto prikázať dať takémuto psovi elek. Obojok. Vyjadrenie mám z úradu kde sa bola sťažovať. Mala som aj kontrolu z veteriny že je zanedbaný a pani boli naozaj prekvapený k akému prípadu prišiel že takto nevyzerá zanedbaný pes…
to si dostala od úradu takú radu? by som ju zverejnila na soc. sieti.
@anonym_99a212 áno lebo Veterinarna kontrola že ho tyrame jej neprešla … uznali že je to pracovný pes ktorý stráži pozemok. Boli u nás cez hodinu a ani raz neštekol. Pán mi hneď povedal že sa isto nevidíme naposledy aj keď nie je dôvod lebo na udanie musia ísť.
Tak, ja ako ta zla suseda.cez den ok. Ale, v noci spim, okno otvorene, 100x za noc huci susedov pes a ja som 100x hore. Rano jak zombik. Oni okna pozatvarane, ved co? Nevie rozpravat, tak steka. A to my sme tiez mali psa. Ale v noci nestekal, cez den vyinimocne, skor nie, ako ano. Troska ohladuplnosti by nezaskodilo
tiez sa mi suseda stazovala... moj pes nestekal .. bola chora a uz ani nevladala chodit .. podakovala som ju za upozornenie a odpovedala len,ze sa pokusim naucit ju spievat ale za vysledok nerucim no snad sa zadari a buchla som jej dvere pred nosom ... keby tak ona pocula ako strasne vrieska doma-podetoch,spinavo im nadava beha po schodoch ako slon no hruza ... ale ak pes v noci naozaj velmi steka a casto skusila by som ho zavriet dalej od jej plota.. nie kazdy spi tvrdo a ak ich par x v noci zobudi a tazsie sa im zaspava tak to tiez nieje sranda ...
@anonym_a2c2e2 v noci je vo voliere. Z ktorej vidi na celý pozemok. Bojím sa toho že keby naozaj vošiel zlodej tak by to bol väčší problém. Ten pes je cvičeny a keď chytí tak nepustí a obrana ho naozaj veľmi bavila na cvičisku je vidno že to má v sebe po rodičoch.
Tak, ja ako ta zla suseda.cez den ok. Ale, v noci spim, okno otvorene, 100x za noc huci susedov pes a ja som 100x hore. Rano jak zombik. Oni okna pozatvarane, ved co? Nevie rozpravat, tak steka. A to my sme tiez mali psa. Ale v noci nestekal, cez den vyinimocne, skor nie, ako ano. Troska ohladuplnosti by nezaskodilo
@anonym_7598f5 nás tak za noc asi dva krát na 5-10min pošteka keď niečo a inak je kľud on nemá potrebu zavíjať a štekať do blba … nemá to naučené ako niekde psy čo naozaj štekajú denno denne do ničoho …
@anonym_7598f5 nás tak za noc asi dva krát na 5-10min pošteka keď niečo a inak je kľud on nemá potrebu zavíjať a štekať do blba … nemá to naučené ako niekde psy čo naozaj štekajú denno denne do ničoho …
@tana43396 tak, ale preco ja mam byt budena, ked len 2x? Ved si ho daj do spalne, otvor okno a nech vyrevuva aj na lesy. Nas u susedov je tak blizko, ako keby u nas v spalni bol.
@anonym_a2c2e2 v noci je vo voliere. Z ktorej vidi na celý pozemok. Bojím sa toho že keby naozaj vošiel zlodej tak by to bol väčší problém. Ten pes je cvičeny a keď chytí tak nepustí a obrana ho naozaj veľmi bavila na cvičisku je vidno že to má v sebe po rodičoch.
@tana43396 ty pochop, že to otravuje. To že to tebe nevadí, tak nebuď egoista a urob niečo so psom, aby nebudil v noci ľudí, lebo potom kvôli takýmto ľudom ako si ty, tie psy cudzí ľudia cez plot trávia
@tana43396 tebe fakt drbe? Že 5-10 minút v noci?Si robíš srandu, že
Nas stekal len ked videl niekde prebehnut macku. V lete zvykol v noci raz za leto alebo 2 krat vystekovat ked bol poblizku jezko a nemohol sa k nemu dostat len ho citil a pocul suchtat uz bol stekot ked bol pes vo voliere a jezko pred volierovu. Musela som vstat s postele ist pozriet co sa robi a jezka odpratat do zahrady co najdelej od psa
@tana43396 teba za susedu je fakt mať radosť. Ešte s kľudom napíšeš, že šteká v noci pomaly len 10 minút. Nie je to normálne. Je to obťažujúce a unavujúce. Ja byť tvoja suseda a každý noc by ma tvoj pes budil a celých 5 až 10 minút by vyštekoval, tak ti ho otrávim. A to psov milujem, ale keď si majitelia nevedia spraviť poriadky, tak iné riešenie by u mňa nebolo.
Namiesto toho, aby si si z toho niečo zobrala k srdcu, tak tu ideš vypisovať a 2 strany písať hlúposti. A k tvojej otázke. Na noc povinne do domu, nech neotravuje druhých, nech sa môžu druhí vyspať. Viac debatovať hádam ani nemusíme.
@tana43396 A z druhej strany na čo je komu strážny pes v nejakej ulici kde je dom na dome v roku 2026. Máte dom zo zlata a pozemok? Reálne keby Vás niekto chce napríklad vykradnúť psa zastrelí alebo otrávi a bude, myslím že v 21 storočí sú aj modernejšie a spoľahlivejšie metódy na stráženie ako strážny pes... Napríklad kamery, alarm a podobne. Iné keby bývaš niekde na samote, ale naozaj kúpiť si strážneho psa v dnešnej dobe do husto zastavanej oblasti mi príde fakt zbytočné.

Ja som zasadne proti takýmto obojkom
Na susedu by som dala sťažnosť, že často kričí na muž a deti a že tiež nech nosí taký obojok