icon

Suseda sťažujúca sa na štekajúceho psa: Ako to riešiť?

tana43396
Včera o 14:18

Ahojte mame dom a záhradu. Mame Nem.ovčiaka ktorý stráži pozemok a reálne šteká len keď niečo vidí. Je vycvičený ma za sebou aj výcvik a pochádza z policajného vrhu. No mame susedu ktorá na nás podala štažnosť že nám šteká pes. Vyjadrenie bolo že mame psovi zabezpečiť obojok proti štekaniu a na noc ho zatvárať. Jeho štekot podľa mňa nepresiahne ani hodinu denne. Pretože ak ho počujem v noci že zúrivo šteká idem sa pozriem či náhodou to nie je daky zlodej. Keďže aj v susedstve už mali krádeže … moja otázka je ako to môžem riešiť a môže mi vôbec niekto prikázať aby som sťaženého psa niekam zavierala na noc a aby som mu dala elek. Obojok proti štekaniu? Veď jeho štekanie je vždy kvôli niečomu. Napr. Vidí mačku, niekoho cudzieho čo ide okolo a podobne …

tana43396
autor
Včera o 16:37
@anonym_a6b261

@tana43396 otravuješ susedov, znevažuješ ich bývanie pravidelným vyštekovaním tvojho psa, tak to rieš. Kludne môže tvoj pes štekať celý deň, keď nie ste doma. A ako sorry, ale v noci aby vyštekoval je už cez čiaru.

@anonym_a6b261 viem lebo som doma pracujem z domu … a nevyštekuje, je vycvičený ako som písala ak mu prebehne popred nos mačka tak bohužiaľ zašteká ale to nie je môj problém že sú v susedstve mačky…

tana43396
autor
Včera o 16:40
@anonym_7598f5

@tana43396 tak, ale preco ja mam byt budena, ked len 2x? Ved si ho daj do spalne, otvor okno a nech vyrevuva aj na lesy. Nas u susedov je tak blizko, ako keby u nas v spalni bol.

@anonym_7598f5 v tomto prípade neviem na čo by mi bol strážny pes… prepáč ..

anonym_7598f5
Včera o 16:42
@tana43396

@anonym_7598f5 v tomto prípade neviem na čo by mi bol strážny pes… prepáč ..

@tana43396 strazny pes patri na samotu, alebo salas, nie na rusenie susedov. Na dom si daj zabezpecovacie systemy a nestrpcuj zivot susedom

tana43396
autor
Včera o 16:46
@anonym_a6b261

@tana43396 tebe fakt drbe? Že 5-10 minút v noci?Si robíš srandu, že

@anonym_a6b261 áno minule stal chlap v noci okolo 3 a pozeral na pozemok a chodil okolo domu pes po ňom štekal … kontrolovala som to cez kameru že čo sa deje a videla som tam osobu … mala som ísť za ním aby tam nechodil že je noc a budí tým strážneho psa ? Fakt na zamyslenie tieto odpovede … pes je naozaj kvalitne cvičnený to že má dáky dôvod v noci za to ja nemôžem to mám teraz v celej dedine vyzbierať mačky, potkany, Kuny, ježkov, líšky a neviem čo ešte čo ho vie zobudiť aby náhodou nezaštekal ? Keď bude štekať nonstop tak je naozaj problém v majiteľovi že si nevie poradiť pri výcviku so psom. Ale na to sú predsa aby strážili dom a pozemok a musí to dať dako vedieť majiteľovi že sa niečo deje … či si mám najať radšej Sbsku aby suseda mohla spať ? Ja neviem kde niektorý žijete ale pes je na to aby štekal keď sa mu niečo nepáči. Asi ho naučím aby mi poslal smsku v tejto dobe …

tana43396
autor
Včera o 16:48
@anonym_7598f5

@tana43396 strazny pes patri na samotu, alebo salas, nie na rusenie susedov. Na dom si daj zabezpecovacie systemy a nestrpcuj zivot susedom

@anonym_7598f5 strážny pes slúži na ochranu majetku a je úplne jedno či to je v strede mesta alebo na samote … ty máš zjavne nejaký iný problém … ja som sa tu pýtala na určitú otázku ktorú mi ty nevieš zodpovedať ako vidím …

anonym_7598f5
Včera o 16:50
@tana43396

@anonym_7598f5 strážny pes slúži na ochranu majetku a je úplne jedno či to je v strede mesta alebo na samote … ty máš zjavne nejaký iný problém … ja som sa tu pýtala na určitú otázku ktorú mi ty nevieš zodpovedať ako vidím …

@tana43396 Ty nevies pochopit, ze obtazujes okolie. Preto Ti nikto nic neporadi.

anonym_a71c80
Včera o 16:53

My máme vlčiaka, cvičeného. Nešteká, stráži, v noci nešteká takisto. Je vycvičený tak, aby neštekal na všetky mačky, líšky a iné veci, čo idú okolo domu. Nešteká ani na poštárku, ani na okoloidúcich. Keď je zle, vrčí. Za týždeň šteká pár krát.

tana43396
autor
Včera o 16:56
@marsmykkok

@tana43396 A z druhej strany na čo je komu strážny pes v nejakej ulici kde je dom na dome v roku 2026. Máte dom zo zlata a pozemok? Reálne keby Vás niekto chce napríklad vykradnúť psa zastrelí alebo otrávi a bude, myslím že v 21 storočí sú aj modernejšie a spoľahlivejšie metódy na stráženie ako strážny pes... Napríklad kamery, alarm a podobne. Iné keby bývaš niekde na samote, ale naozaj kúpiť si strážneho psa v dnešnej dobe do husto zastavanej oblasti mi príde fakt zbytočné.

@marsmykkok mám aj kamery aj alarm. Nespolieham sa len na psa. Ale aj v dnešnej dobe sa kradne a o pár ulíc ďalej susedovi ukradli kosačku a dokonca mali aj záznam auta a aj tak nič neporiešili. Takže myslím si že aj v dnešnej dobe pes pôsobí na zlodeja trochu inak ako nejaká kamera.

anonym_c5c54b
Včera o 16:56

@tana43396 ak šteká v noci a budí susedov sa nečudujem, že to riešia 🤷

anonym_a6b261
Včera o 17:02
@tana43396

@anonym_a6b261 áno minule stal chlap v noci okolo 3 a pozeral na pozemok a chodil okolo domu pes po ňom štekal … kontrolovala som to cez kameru že čo sa deje a videla som tam osobu … mala som ísť za ním aby tam nechodil že je noc a budí tým strážneho psa ? Fakt na zamyslenie tieto odpovede … pes je naozaj kvalitne cvičnený to že má dáky dôvod v noci za to ja nemôžem to mám teraz v celej dedine vyzbierať mačky, potkany, Kuny, ježkov, líšky a neviem čo ešte čo ho vie zobudiť aby náhodou nezaštekal ? Keď bude štekať nonstop tak je naozaj problém v majiteľovi že si nevie poradiť pri výcviku so psom. Ale na to sú predsa aby strážili dom a pozemok a musí to dať dako vedieť majiteľovi že sa niečo deje … či si mám najať radšej Sbsku aby suseda mohla spať ? Ja neviem kde niektorý žijete ale pes je na to aby štekal keď sa mu niečo nepáči. Asi ho naučím aby mi poslal smsku v tejto dobe …

@tana43396 mas mať psa vnútri. Ty si na zamyslenie. Už len z tých tvojich odpovedí je vidieť aká si egoistická a arogantná.

danica2711
Včera o 17:09
@anonym_7598f5

@anonym_7598f5 ja mám skôr pocit, že na samotu patria ľudia, ktorým vadí, že pes občas zašteká

tana43396
autor
Včera o 17:17
@anonym_a6b261

@tana43396 mas mať psa vnútri. Ty si na zamyslenie. Už len z tých tvojich odpovedí je vidieť aká si egoistická a arogantná.

@anonym_a6b261 pozri sme jedna z mala dedín kde sa normálne chová .. kde sú ovce, kravy, sliepky, psy a iné zvieratá a sú tu ľudia ktorým vadí ozaj všetko a sú taký čo sú úplne v pohode a trvdia že to na dedinu patrí .. takže keď budem mať doma ovcu a tá zablači tak si ju mám dať do domu lebo náhodou vyruší susedov ? Sa zamyslí trochu nad tým čo kam patrí.

anonym_a6b261
Včera o 17:25
@tana43396

@anonym_a6b261 pozri sme jedna z mala dedín kde sa normálne chová .. kde sú ovce, kravy, sliepky, psy a iné zvieratá a sú tu ľudia ktorým vadí ozaj všetko a sú taký čo sú úplne v pohode a trvdia že to na dedinu patrí .. takže keď budem mať doma ovcu a tá zablači tak si ju mám dať do domu lebo náhodou vyruší susedov ? Sa zamyslí trochu nad tým čo kam patrí.

@tana43396 ty sa zamysli, lebo sa môže stať, že kvôli tvojmu správaniu voči tvojmu okoliu na to doplatí tvoj pes. Dostala si vyjadrenie, že ho máš na noc zatvárať tak ho zatváraj.

akvi
Včera o 17:33
@tana43396

@marsmykkok mám aj kamery aj alarm. Nespolieham sa len na psa. Ale aj v dnešnej dobe sa kradne a o pár ulíc ďalej susedovi ukradli kosačku a dokonca mali aj záznam auta a aj tak nič neporiešili. Takže myslím si že aj v dnešnej dobe pes pôsobí na zlodeja trochu inak ako nejaká kamera.

@tana43396 ja som psickarka, mám doma psa, ale ak by ma budil 2x za noc akýkoľvek pes, tiež by som to riešila. Treba si uvedomiť, že ty to možno nepočuješ tak, ako suseda, zvuk sa odráža.To, že aj ty sa 2x za noc budis, keď šteká a si celá rada, že ťa stráži, to predsa neznamená, že aj suseda má byť celá happy. Ja sa vôbec nedivím, že ľudia neznášajú psíčkarov. Ja si myslím, že majiteľ psa nemá absolútne žiadne právo obťažovať druhých či už štekaním alebo čímkoľvek ďalším. A prirovnávať to k deťom je úplne mimo.

lusa18
Včera o 17:43
@anonym_7598f5

@anonym_7598f5 ty mi silno pripomínaš jednu pani 🤔🤣 neprisťahovala si sa náhodou z mesta na dedinu?? Keď ste chceli mať kľud a ticho na samotu patríš ty resp. vybrať si také bývanie,že najbližší sused je na kilometre ďaleko 😉 prepáč 🤷
@autorka nič si z toho nerob, mala som podobný problém, pes tiež NO, údajne celé dni a noci šteká..... takže som na dva týždne dala na noc fotopascu do výbehu s volierou..... čuduj sa svete ten pes asi vedel, že ho sledujem......spal v noci lepšie ako ja 😂

brrunetkaa
Včera o 17:49

Pane bože vy kde žijete ženy? Na samote v lese? Pes proste štekne v noci sem tam aj líška v noci šteká niekedy aj auto prejde a zobudí ľudí aj opití ľudia alebo aj triezvi prejdu popod otvorené okno a zobudia ľudí alebo malé dieťa susede plače a zobudí nás a čo teraz? Si dajte štuple do uší aby náhodou v noci niečo niekde nešuchlo. Obojok by som určite nedávala…

marsmykkok
Včera o 17:54
@tana43396

@tana43396 No len zase z druhej strany naozaj môže byť to že ty sa chceš cítiť bezpečne a máš strážneho psa pre susedov obťažujúce. Hlavne ak je to hustá výstavba. A neriešme čo bolo kedysi a teraz, kedy bolo tak že na dedine tretina domov neobývaná, tretina chatári a tretina domáci a teda často okolo seba si mala len neobývané domy a keby máš psa čo šteká nemá komu prekážať. Dnes sa býva všade, často výstavba zahustená novými domami čo sú postavené v záhrade a teda tie lepšie dediny čo sú bližšie mesta sú naozaj také paneláky naležato a všade naokolo plno susedov. Ja som psíčkárka, ale chápem aj tú druhú stranu že jej to nemusí byť príjemné, niekto má horší spánok a ak tvoj pes zabreše nezaspí do piatich minút, ale už nespí skoro nič, niekto napríklad robí nočné a chce si cez deň oddýchnuť a podobne.

anonym_b3376f
Včera o 17:57

Ja by som si Vas všetky pozrela keby ste nali u susedov takého psa lebo mi mame. Nevieme vetrať nevieme ist na zahradu ten pes histericky breše a keď to na neho pride trva to aj 3 hodiny až je zachripnutý. Ide ma roztrhnúť je to brutálne nepríjemné. My mame 3 psov ale ani jeden nieje taky k......t , lebo to nedovolím aby obťažovali susedov no niekto na to dlabe.

marca12
Včera o 18:11
@tana43396

@anonym_7598f5 nás tak za noc asi dva krát na 5-10min pošteka keď niečo a inak je kľud on nemá potrebu zavíjať a štekať do blba … nemá to naučené ako niekde psy čo naozaj štekajú denno denne do ničoho …

@tana43396 5-10 minut postekat? To je dost. Nas pes tiez v noci stekaval. Byvame blizko lesa, takze stale nejake zvery a macky chodili. Kazdeho obrechol. Mna samu to vyrusovalo a citila som sa neprijemne pred susedmi. Dali sme mu obojok a za dva dni zlozili a odnaucil sa stekat na vsetko,co preslo okolo pozemku. Na zlodejov mame kamery a alarm. Psika mame pre radost. Vasa suseda je uz extrem,ale odhladnuc od toho,stekanie psov je ozaj strasne. Hlavne v noci sa zobudis a nevies dalej zaspat,lebo susedovi steka pes.

anonym_6daf8f
Včera o 18:27

@tana43396 potom sa nečuduj keď ti psa niekto otrávi.

tana43396
autor
Včera o 18:37
@brrunetkaa

Pane bože vy kde žijete ženy? Na samote v lese? Pes proste štekne v noci sem tam aj líška v noci šteká niekedy aj auto prejde a zobudí ľudí aj opití ľudia alebo aj triezvi prejdu popod otvorené okno a zobudia ľudí alebo malé dieťa susede plače a zobudí nás a čo teraz? Si dajte štuple do uší aby náhodou v noci niečo niekde nešuchlo. Obojok by som určite nedávala…

@brrunetkaa nemám v pláne ho ani dávať nevidím význam v tom … sú v dedine psy ktoré štekajú nonstop a tie nikomu nevadia … naša suseda je taká bohužiaľ ma stále niečo s niekým … neriešim tie vzťahy ako také a ústupky … ale to či mi môže starosta nakázať dať ten obojok .. vo vyjadrení čo mi prišlo zo sťažnosti na obci je že to mám takto riešiť a že príde na kontrolu … mame aj iných susedov aj takých čo majú psa a tie štekajú viac ako náš a keď som sa ich pýtala či im vadí náš a jednej čo je najbližšie k nemu tak mi povedala že vôbec ho nepočujú že by často štekal a tiež vyšla keď chodil ten chlap a to sa zľakla mi povedala že ako dobre že tam je pes aspoň si netrúfol zlodej … ale každý je iný samozrejme niekomu vadí ako keď motorka prejde .. nedá sa však prispôsobiť každému

tana43396
autor
Včera o 18:38
@anonym_6daf8f

@tana43396 potom sa nečuduj keď ti psa niekto otrávi.

@anonym_6daf8f prečítaj si zákon čo v takom prípade hrozí … ver že to by hneď putovalo na políciu s kamerovým záznamom a pes by išiel k vet. Na pitvu

anonym_08c57c
Včera o 18:47

@tana43396 vôbec sa tej susede nečudujem, máme doma suseda ktory ma kopova, neustale brese na všetko , či sa lístok pohne, otvorené okná ako fakt mi to znepríjemňuje život, teraz si pre zmenu zadovážili ďalšieho psa a je to čistá katastrofa....ženy čo sú zhrozene že dať psovi elektrický obojok im prajem toto zažiť....tie psy sú výslovne znudene nevenujú sa im len na dvore sú ...

alenka58
Včera o 18:50
@tana43396

@brrunetkaa nemám v pláne ho ani dávať nevidím význam v tom … sú v dedine psy ktoré štekajú nonstop a tie nikomu nevadia … naša suseda je taká bohužiaľ ma stále niečo s niekým … neriešim tie vzťahy ako také a ústupky … ale to či mi môže starosta nakázať dať ten obojok .. vo vyjadrení čo mi prišlo zo sťažnosti na obci je že to mám takto riešiť a že príde na kontrolu … mame aj iných susedov aj takých čo majú psa a tie štekajú viac ako náš a keď som sa ich pýtala či im vadí náš a jednej čo je najbližšie k nemu tak mi povedala že vôbec ho nepočujú že by často štekal a tiež vyšla keď chodil ten chlap a to sa zľakla mi povedala že ako dobre že tam je pes aspoň si netrúfol zlodej … ale každý je iný samozrejme niekomu vadí ako keď motorka prejde .. nedá sa však prispôsobiť každému

@tana43396 je mi ľúto že máš také problémy, náš sused má dvoch vlčiakov na noc ich zatvára spia v chodbe v dome, akonáhle niekto vnikne na pozemok tak ho štekotom zobudia psi cítia pohyb okolo domu sú cvičený, vonku v noci by štekali v podstate často pretože štekajú na každý pohyb a jeho samotného to ruší kedže spi pri otvorenom okne, v podstate cez deň štekajú často mne príde že si aj kontrujú a s nimi štekajú aj okolití psy zapája sa aj náš minipes,

marsmykkok
Včera o 18:55
@marca12

@tana43396 5-10 minut postekat? To je dost. Nas pes tiez v noci stekaval. Byvame blizko lesa, takze stale nejake zvery a macky chodili. Kazdeho obrechol. Mna samu to vyrusovalo a citila som sa neprijemne pred susedmi. Dali sme mu obojok a za dva dni zlozili a odnaucil sa stekat na vsetko,co preslo okolo pozemku. Na zlodejov mame kamery a alarm. Psika mame pre radost. Vasa suseda je uz extrem,ale odhladnuc od toho,stekanie psov je ozaj strasne. Hlavne v noci sa zobudis a nevies dalej zaspat,lebo susedovi steka pes.

@marca12 V noci behajú práve tie mačky veľmi lebo sú to nočné tvory a v noci preto vonkajšie psy čo proste štekajú do všetkého štekajú nonstop práve na tie mačky... A sama viem v okolí tu že takéto vonkajšie psy štekajú kvôli tým mačkám skoro celú noc a spia skôr od rána do obeda... Ako mne to našťastie navadí ani v lete ak zaspím, horšie ak nemôžem zaspať vtedy mi to prekáža. Ale verím že sú ľudia čo napríklad ich to zobudí a potom zaspať nemôžu.

lusa18
Včera o 19:08
@tana43396

@tana43396 nie nemôže ti vedenie obce nariadiť,že musíš dať psovi elektricky obojok a že dokonca prídu to skontrolovať, nemajú na to právo ani právomoc, môžu ťa maximálne upozorniť, že susede to vadí a v rámci možností sa to máš pokúsiť obmedziť. Ak jej to vadí napríklad v lete, že nemôže mať otvorené okná, tak bohužiaľ...... nech si kúpi klimatizáciu a nech neotvára okná 🤷😂 čo je tak isto bizarná požiadavka ako elektrický obojok. Apropo ten elektrický obojok.....zo srandy som ho kúpila, vyskúšala na sebe podľa návodu, na zápästí 🤣🤣 nič strašné 🤷😂 ale môj NO má mohutný krk, takže ten obojok bol na dve veci.....na nič a na 💩 a nie nemôžeš dostať ani pokutu. Takže vlastná skúsenosť, z pred pár rokov.... jedenkrát sme boli na obecnom úrade, dva krát na okresnom..... sťažnosť som podávala ja, pretože to čo ona robila bolo už obťažovanie a vyhrážanie, mala som videozáznam z fotopasce, nik ho ale zrazu nechcel vidieť 😂 ktovie prečo 🤷

anonym_7598f5
Včera o 19:12
@anonym_b3376f

Ja by som si Vas všetky pozrela keby ste nali u susedov takého psa lebo mi mame. Nevieme vetrať nevieme ist na zahradu ten pes histericky breše a keď to na neho pride trva to aj 3 hodiny až je zachripnutý. Ide ma roztrhnúť je to brutálne nepríjemné. My mame 3 psov ale ani jeden nieje taky k......t , lebo to nedovolím aby obťažovali susedov no niekto na to dlabe.

@anonym_b3376f ja som bola vykazana na samotu. Aj my mame takeho psa u susedov, kto nema nepochopi, s navstevou na terasu nehrozi. A tie noci, no parada.

ivicatolic
Včera o 19:37

@tana43396 a susede zakázať rozprávať a podať na ňu sťažnosť..... choré... ja mám suseda, ktorý má papagáje vonku vo voliére, to by ste mali ráno počuť 😆😆😆

lusa18
Včera o 19:42
@ivicatolic

@tana43396 a susede zakázať rozprávať a podať na ňu sťažnosť..... choré... ja mám suseda, ktorý má papagáje vonku vo voliére, to by ste mali ráno počuť 😆😆😆

@ivicatolic @tana43396 nie sme z jednej dediny a ulice? 🤣🤣🤣

kalifka
Včera o 20:21

@tana43396 u nás to takto bolo v susedstve... Pes celú noc štekal vpredu a domáci si spali na opačnom konci domu na poschodí. Oni nikdy nič nepočuli( dôchodcovia ) a dvaja susedia sa mohli zblázniť. Nakoniec psa museli dať preč.