icon

Susedove stromy zasahujú na pozemok. Ako to riešiť?

Dnes o 16:20

Máme dobré vztahy, ale toto nám vadí. Tie stromy rastú rýchlo a keby len presahovali, tak v pohode. Lenze listy aj plody nam padaju na strechu, do rimsy, upchava sa to tam, spini to dlazbu. (Lebo ovocie). Ta dlazba by mi ani tak nevadila, ta je na mieste kde sa vela nechodi. Teraz sme si vsimli, ze aj zahradny domcek ma plnu skoro zapchatu rimsu, zly pristup je tam a hrozi ze ked sa to upcha, cele to tam pod vahou spadne. Premyslam, ze su ludia mozno s tym v pohode, ze maju mozno nejake riesenia, alebo proste z casu na cas vylezu na rebrik a ocistia to. Ale co je dalsi problem, z jedneho stromu nam strasne vela spiny ide do bazena, najma ked zafuka. Nechcem s nimi nic riesit v zlom, to absolutne. Premyslam ale ci byt uplne ticho, alebo ich poziadat aby to zotli nad nasim pozemkom? Ale o chvilu to tam zas bude, rastu tie stromy strasne rychlo. Chcela by som to riesit k spokojnosti vsetkych, su to dobri ludia a myslim, ze aj my sme v pohode. Co by ste robili vy pls? Skuste slusne, viem ze nejde o diskusiu ohladne zivota a smrti a fakt su ovela vaznejsie veci, temy, ale mozno mi pohlad druhych ludi trochu pomoze sa posunut.

anonym_2e2929
Dnes o 16:23

normalne s nim hod rec.. hej sused prosim ta, ja chapem ze stromy si rastu ako chcu ,ale uz to zacina byt privela.. strasne nam to spini pozemok a ovocie pacha skody .. co tak to poopilovat na nasej strane.? spravili by sme to aj my -ale nechceme sa rozhnevat -tak co tak to spravit spolocne.. len taky zostrih nech su obe strany spokojne

patrike
Dnes o 16:25

Zacni slusnou debatou, dalej sa uvidi.

rozculena
Dnes o 16:27

veď normálne im to povedz

anonym_20bde4
Dnes o 16:27

Konáre, ktoré ti zasahujú na pozemok, môžeš odrezať, ale urobila by som to po dohode so susedom. Prípadne, nechala by som ho to urobiť, aby sa nesťažoval, že to bolo urobené zle

motylik2559
Dnes o 16:32

@anonym_autor Ved ked su v pohode, tak sa s nimi o tom normalne bez emocii, slusne porozpravaj🙂 Tam viac nemas co spravit, ani stratit.

autor
Dnes o 16:42
@motylik2559

@anonym_autor Ved ked su v pohode, tak sa s nimi o tom normalne bez emocii, slusne porozpravaj🙂 Tam viac nemas co spravit, ani stratit.

@motylik2559 skor som myslela ze ci to s nimi vobec riesit, alebo to nechat tak. Nemam problem sa s nikym bavit, slusne ani ostrejsie (tu vobec netreba), len ze mozno su ludia ktori sa na to vykaslu a poriesia si to sami. Nejakymi mriezkami na odkvap alebo co. Muz ale moc nechce o tom pocut, ze by to mal nejak riesit, staci mu ze to musi chodit cistit 🙂. Asi bude najlepsie to otvorit a nech teda porozmyslaju co s tym a nech navrhnu nejake riesenie.

zuzanna33
Dnes o 16:52

Mi máme veľmi podobnú skúsenosť máme blízko seba domy a z jednej strany k nám idú listy z javora a druhej zase túje . Porozprávali sme sa a snažia sa pravidelne strihať ale keďže Javor je vysoký ma obrovskú koruny na jeseň musíme nielen čistiť odkvapy ale aj zametať do nekonečna dvor ale je to neriešiteľné. Nepresahuje len "opadáva" je to príroda . No chápu a čo prečuhuje strihaju...

anonym_c06881
Dnes o 17:28
@anonym_autor

@motylik2559 skor som myslela ze ci to s nimi vobec riesit, alebo to nechat tak. Nemam problem sa s nikym bavit, slusne ani ostrejsie (tu vobec netreba), len ze mozno su ludia ktori sa na to vykaslu a poriesia si to sami. Nejakymi mriezkami na odkvap alebo co. Muz ale moc nechce o tom pocut, ze by to mal nejak riesit, staci mu ze to musi chodit cistit 🙂. Asi bude najlepsie to otvorit a nech teda porozmyslaju co s tym a nech navrhnu nejake riesenie.

@anonym_autor mriezka na odkvap nie je na zahodenie, su aj zachytavace listia na vertikane zvody, to by som mal kazdy preventivne dat do odkvapov, ale so susedom tak ci tak ttreba hodit rec, nech stromy oreze vo vhodnom termine.
https://www.vodafree.sk/lapac-listia-sitko-do-k...
https://www.obi.sk/plastove-odkvapove-systemy/m...

anonym_56cf3f
Dnes o 18:10

Necitam komentare, len Tvoj prispevok. Trochu sa cudujem tej otazke. Normalne sedliacky rozum mi predsa hovori, ze by som zazvonila niektory volny den/podvecer susedom, milo ich poprosila ci by si nasli na mna chvilku. Vzala by som ich do zahrady, a uplne slusne a milo by som im poukazovala ze mame problem s upchatymi rimsami, spinou z ovocia vsade kde hovoris, atd. Bez agresivity, bez utokov. A spytala by som sa, ci by prosim bolo mozne nieco s tym urobit. Neverim, ze ak su co len trochu normalni, takto slusne sa nedohodnete co a ako dalej.

A nie, nevidim dovod byt ticho, nehovorit nic a po veceroch na nich doma pindat v obyvacke s manzelom ci navstevami ci rodinou, pripadne zakladat temy na internetovych forach skor, nez sa slusne nepokusim o riesenie 😁

motylik2559
Dnes o 18:12
@anonym_autor

@anonym_autor Kludne sa s nimi porozpravaj, ked su tam veci, ktore ti vadia. Ked muz nechce svojpomocne. Ak su ozaj fajn tí susedia, tak si myslim,ze najdete spolocnu cestu k naprave🙂

fairyy
Dnes o 18:20

@anonym_autor my sme sa dohodli so susedkou ze jednoducho co presiahne odrezeme