Susedovo neustále špehovanie. Ako riešiť tento problém?
Ahojte, ja už neviem ako ďalej. Máme suseda, čo stále špehuje a čumí sa nám do dvoru. Ešte aj kameru má osadenú tak, že si myslím, že zaberá aj časť nášho dvoru. Mne je to nepríjemné. Najradšej by som sa odsťahovala do bytu, kde mám pocit by som mala viac súkromia. Stavali sme v ulici prví, medzičasom pribudli dvaja susedia a z toho tento špehovač. Plot ešte len budeme robiť, najradšej by som tu však postavila čínsky múr, ale to sa nedá. Aj stromy a kríky dám, ale tie tiež dokiaľ vyrastú, tak to chvíľu potrvá. Poraďte mi, ako sa mám odosobniť a nevnímať ho? Mali ste podobný problém? Ako ste ho vyriešili?
Ved ho vzdy oslov. Dobry pan sused. Aby vedel, ze ho vidis. Kamerou nesmie pozerat na vas pozemok, ale dokazat mu to bude tazke. Kamera moze byt aj nasmerovana tak, ze sa Ti zda, ze by mohla ciastocne pozerat na vas dvor, ale moze tam mat vysek obrazu a len by si sa strapnila. Ale?, mozes ho poziadat o okamzite nazretie na kamerovy zaznam, len to si musis uvedomit, aky vztah budete mat potom, ci iz sa to dokaze, ci nie
V rodine sme mali taký prípad,že rodinný dom postavený 50 rokov,kľudne si tam príbuzní žili,a potom si nejaký chumaj postavil barák oproti nim,dal tam veľké okná na celú stenu,kukal im do dvora a žiadal,aby nechodili po dvore v plavkách...
Mali ho v paži,hádam na vlastnom dvore sa môžu opaľovať
a kedy špehuje nechodíte do práce ? ak ho vidíš ak ho pozdrav a že či niečo nepotrebuje ked pozerá
a si mysliš že má kamery na tvoj dom tak oslov policiu nech im ukaže kam kamera smeruje
kym nebude plot a vyssie stromy, dala by som nejake vyssie prutene zasteny, alebo su aj take sietove zelene. Proste nieco co bz mu branilo vo vyhlade.
@anonym_autor náš sused stále pozoruje okolie teda dvory susedov z terasy na 1 posch veľkým ďalekohľadom, my v dome bývame len víkendovo tak nanho kašleme aj ked je to nepríjemné, navyše len on má poschodový dom v susedstve, jasné že susedia sa sťažujú aj mu dohovárajú, ale všetko je zbytočné
bratranec s rodinou takmer predal doma a chcel sa odsťahovať - tiež kvôli blbému susedovi. Ešte vyskúšal vysoký 2 m plot. Odvtedy má pokoj.
bratranec s rodinou takmer predal doma a chcel sa odsťahovať - tiež kvôli blbému susedovi. Ešte vyskúšal vysoký 2 m plot. Odvtedy má pokoj.
@anonym_9d291a plánujeme dať aspoň 2m plot, len tá kamera je vyššie. Síce keď bude on na dvore, tak sa nám už pohľady nestretnú, ale ak tú kameru nemá na náš dvor vyretušovanú, tak si nás bude cez mobil pozerať. A je to taký chuj, že by som dala ruku do ohňa, že ju vyretušovanú nemá.
mozes zavolat policiu s tym,ze kamera zabera vas pozemok a mas deti kt ti pobehuju po dvore a nemas z toho dobry pocit aby ho upozornili etc ...
a kedy špehuje nechodíte do práce ? ak ho vidíš ak ho pozdrav a že či niečo nepotrebuje ked pozerá
a si mysliš že má kamery na tvoj dom tak oslov policiu nech im ukaže kam kamera smeruje
@anonym_ebd3b4 chodíme do práce, on robí z domu. On čumí zo svojho dvora, alebo keď ide po ceste, dokonca ešte aj od vrchného suseda, keď je s ním na dvore, tak sa otočí tvárou k nám do dvora. A to už sú 3 strany, to nepreháňam. Ja mám pocit, že na mňa vybehne aj zo záchodovej misy. To je des, kto takého debila nezažil, ten nepochopí. A to nie som žiadna modelka, že by som si myslela, že má ocumuje. No je to des. Najradšej by som sa odsťahovala, ale na to nemám financie a chlap o stahovaní nechce ani počuť, ale jeho to cumenie serie tiež
Mala som takú starú pani na ulici, mladí vedľa nej kúpili dom a urobila im zo života peklo, že jej pozerajú do dvora a ona si pri studni umýva aranu. 😀 Až sa súdili. Mladí museli urobiť pár opatrení, nariadené súdom.
Ak sa dá, urobte jednoduchú konštrukciu a upevnite tie zelené husté siete, či čo to je. Rovno do výhľadu susedovi, v poriadnej výške aby ste mu bránili výhľadu.
Postačí kým vám vyrastú stromy) kríky . Nejaký tis alebo vavrinovec rastu rýchlo, keď pohnojite, vyrastú skôr ako sa rozpadne sieť

na stastie toto nemam, ale asi by som sa ho spytala ked stoji pred domom a spehuje - ze ci mu mozem pomoct... proste ak ho vies prichytit pri cine, vtedy sa spytat...
Co sa kamery tyka, to by som urcite riesila... nema pravo zaberat vas pozemok.