Susedské konflikty kvôli psovi. Ako to riešiť?
Ahojte máte niekdo skúsenosť zo susednom alebo susedkov človekom vo vašom okoli ktorý nedá pokoj vášmu psovi ? Nie nepreháňam…žijeme na chalúpke skôr v chatárskej osade .. chalupky sú tu podstate vedľa seba ..nad nami je staršia suseda ono tady sú to všetko dochodci ale veľmi mna trápi že susedka nerešpektuje môjho psa ..môj psík má problémovú povahu nemá rada cudzích ľudí ani psov samo o sebe si ich ako tak nevšíma ale susedka na ňu často vola snaží sa ju na silo pohladkať dáva k nej ruku a už som susedku varovala že moja fenka síce nekuše ale necudovala by som sa keby k tomu došlo..je to na pravidelnej báze nechcem psíka nechať zatvoreného v chalupe kvôli sousede ..nemyslím si že to mysli nejako zle a asi len nevie pochopiť že s ňou kamarátka nikdy nebude

@terka776 v tom prípade sa úprimne ospravedlňujem 🙂
A nemyslím si, že riešenie je dohovárať jej a doťahovať sa. Presne viem o akých typoch píšeš a považujem to za stratu času. Môžeš skúsiť umiestniť niekam tabuľky, kamera, atď...
Ale ja osobne by som skôr zvážila aké mám možnosti poriešiť pozemok tak, aby spravím od susedy čo najväčší fyzický odstup - či už nejaký špeci plot, ktorý by ste tam mohli mať alebo vytvorenie nejakej bariéry tam kde s ňou susedíte apod.
A tetu by som už v týchto situáciách ignorovala. Už ste jej to asi opakovane slušne vysvetlili, ďalej by som o tom nediskutovala. V situácii kedy by mi akokoľvek "dráždila" psa by som ju ignorovala a svojho psa fixovala na seba a chválila a odmeňovala ho za ignoráciu tej susedy. Prípadne ešte lepšie by som mu (ak nemá) dala na pozemok nejaké jeho miesto, peliešok alebo niečo... A v hentakých situáciách by som ho tam poslala a odmeňovala ho tam. Ak je to konzistentné atď tak pes si vie časom zautomatizovať, že aha, keď so mnou ide niekto interagovať cez plot, tak mám ísť sem na miesto a byť v kľude. Ak je to ako píšeš, že tam nebýva len tak bez dozoru, tak to môžeš mať pekne pod kontrolou. A možno to aj susedku prejde keď/ak si uvedomí, že tam šaškuje a vy všetci vrátane psa ju ignorujete 🤔
@wolf_ nemusíš sa ospravedlňovať moja chyba mala som to dopísať do príspevku a vyhli by sme sa nedorozumeniam co sa týka susedí ta na ňu vola aj keď sme od susedí ďalej inak si ju maggie nevšíma ale došla som k záveru že sa tam dá vyšší plot cez ktorý suseda na ňu nedočiahne a ani meggie sa nedostane úplne na hranicu pozemku mojim a jej inak to nepojde máte pravdu takto to budem musieť riešiť pretože suseda nepochopí to že môj pes s ňou kamarát nikdy nebude a bude to asi jedine najlepšie riešenie ďakujem za pomoc