Susedský spor kvôli šteňaťu: Ako riešiť hlučnosť?
Dobrý deň Idem si poradu. Bývame na dedine v bytovke z veľkou zahradou. Po dvoch rokoch nas dcera nakecala na psika. Obaja ja aj muz sme vzdy mali psa. Nechceli sme do bytu takze voliera vacsia. Mame jazvečíka. Muz ho púšťa rano okolo piatej pred robotou. Ja idem okolo pol deviatej deviatej a beriem ho z detmi na dvojhodinovu prechadzku. Poobede ideme riez na dlhú prechadzku a zvykneme byt do večera na zahrade. Ale teraz prisla zmena. Tento týždeň sme riešili prepis pozemku notár.... to sme ho s nami nebrali plus nedele trávime u rodičov takze to ideme von doobeda a potom az vecer ked prídeme. Dnes bol u nas krik od susedov vyhrážky políciou... ze tomu psovi ubližujeme ze tam šteká. Teraz neviem co urobit. Dat ho do dobrých rúk aj ked nam prírastol k srdcu aby bol pokoj na ulici alebo co mame robit. Obaja mame skusenosti z veľkými psami ktory si zvykli na volieru. Naozaj sa snažíme aby mal vsetko. V oboch rodinách vedia byt psy aj vo voliere bez stekania. Velky problem je ak niekam ideme a nemoze ist s nami ale aj tak ho púšťame v takých pripadoch na hodinu dve pred aj po príchode. Dcéra ma psychické problémy bolo povedané ze pes by jej mohol pomoct prekonať stavy aj ked sa jej nic nechce. Bavili sme sa o tom aj ked bola hospitalizovaná. Velmi je pomáha. A musim povedat ze inak je zlatíčko. Teraz je mne aj mužovi velmi ťažko niesme konfliktné typy a uvedomujeme si ze steka naozaj moc. Neviem co urobit
Sami si uvedomujete že šteká ozaj moc.
My sme s mužom ozaj tolerantní ľudia. Ale máme susedu, napíšem to takto pod svojim nickom, nech číta aj tu. Že keď je toho štekotu ozaj veľa, obťažuje to.
A to ti píšem ako milovníčka psov, zvierat.
Tiež majú AJ jazvečíka.
@anonym_autor mozno by pomohlo nainstalovat kamery a ked zacne stekat napomenut ho.Pri kazdom pohybe dostanes notifikaciu na mobil.
Ja som sa stazovala novemu susedovi, nastastie nebol velky milovnik psov, tiez psa chcela jeho dcera.
Uz nesteka kupil mu daaky protistekajuci obojok🙂
Su normalne kamery aj do vnutra,my mame sice na dvore ale ked mame mobil pri sebe,komunikujeme cez kameru.Takze on bude pocut tvoj hlas a prestane,ked ho to naucite.
Nemyslíš vážne že jazvečíka máš vonku. A keď bude zima ? Rozmýšľala si vôbec čo bude ten úbohý krátkosrstý pes robiť v -15 ? Nie si normálna. Doma u rodičov máme tiež psa čo je vo svojej voliére ma tam klietku a je pustený skoro 24/7 ale ma hrubú srsť a je to pes s 30kg.
Toto je preboha jazvečík!
Keď ho nechcete mať v dome tak ho daruj lebo toto je tyranie al prídu tuhé zime skape.
Nemyslíš vážne že jazvečíka máš vonku. A keď bude zima ? Rozmýšľala si vôbec čo bude ten úbohý krátkosrstý pes robiť v -15 ? Nie si normálna. Doma u rodičov máme tiež psa čo je vo svojej voliére ma tam klietku a je pustený skoro 24/7 ale ma hrubú srsť a je to pes s 30kg.
Keď ho nechcete mať v dome tak ho daruj lebo toto je tyranie al prídu tuhé zime skape.
@anonym_a393e4 To fakt neviem, ake IQ clovek musi mat, aby dal JAZVECIKA do voliery🤦♀️
@anonym_a393e4 To fakt neviem, ake IQ clovek musi mat, aby dal JAZVECIKA do voliery🤦♀️
@anonym_6b4640 rovno si mali čivavu kúpiť a dať ju do voliéry. Niektorí ľudia by fakt nemali mať psa
Jazvecik do voliery...to je vtip? Fakt ho dajte radsej prec. Co mate v byte zlate podlahy a nabytok od svetovych dizajnerov, ked ani maly pes tam nemoze byt? Panenka skakava...naco ste ho vobec brali? Inak v tych horucavach mu tam musi byt fakt "super". Nemam slov.
@anonym_6b4640 muz je onkologicky pacient staviame dom. Tohto psa sme v podstate našli. Najskôr sme chceli dočasne pokiaľ nájdeme rodinu ktorá si ho vezme potom nam prirastol k srdcu. Brali sme to tak ze ved do roka budeme bývať v dome. Nechceme uz tu investovať do plotu. Ale asi bola chyba ho zobrat.
Na tvojom mieste je lepšie dať psa ľudom ktorí majú možnosť ho mať vo vnútri to je proste bytový pes. A keď budete mať dom tak v tedy rozmýšľať nad psom
"takze to ideme von doobeda a potom az vecer ked prídeme"
Ahoj, odporucam Ti najst psovi dobry novy domov. Bez ohladu na to ake mate skusenosti so psami co zdoraznujes, tak nechat psa vyvencit doobeda, mat ho zavreteho cely den a vecer ho vypustit ci vyvencit, toho psa naozaj nemusite potom mat.
A verim aj ze susedom prekaza, ak ten pes steka a zavyja. Mali sme takeho suseda, psa, a je to nieco strasne. A to som psickarka a psy mam rada. Ale v tomto co si popisala vidim nedostatok casu na psa (este k tomu ste si vybrali jazvecika, celkom neviem preco, kedze to je pes narocny na venovanie sa, pohyb, pracu - akukolvek), takze zbytocne sa pes u vas trapi. Zly vyber, nedostatok casu. Uplne zbytocne vlastnenie psa. Pes sa bude mat lepsie niekde, kde nanho budu mat cas.
Myslim v dobrom.
@anonym_a393e4 na zimu ho chceme dat do vnutra. Bud do pivnice kde su velke okna a teplo alebo ak to muz bude zvladat do bytu. Našli sme ho v jarku. Chceli sme psa ked dostaviame a takeho na akých sme zvyknutý.
Na tvojom mieste je lepšie dať psa ľudom ktorí majú možnosť ho mať vo vnútri to je proste bytový pes. A keď budete mať dom tak v tedy rozmýšľať nad psom
@anonym_a393e4 ved práve nad tym uvažujeme je mi to luto. Brali sme to ako znamenie ze ku nam prišiel. Ale bola to chyba. Bol taky maličký sam v jarku. Bolo lahke ho mat rada. Doktor odhadol vek. Teraz je vsetko zle
"takze to ideme von doobeda a potom az vecer ked prídeme"
Ahoj, odporucam Ti najst psovi dobry novy domov. Bez ohladu na to ake mate skusenosti so psami co zdoraznujes, tak nechat psa vyvencit doobeda, mat ho zavreteho cely den a vecer ho vypustit ci vyvencit, toho psa naozaj nemusite potom mat.
A verim aj ze susedom prekaza, ak ten pes steka a zavyja. Mali sme takeho suseda, psa, a je to nieco strasne. A to som psickarka a psy mam rada. Ale v tomto co si popisala vidim nedostatok casu na psa (este k tomu ste si vybrali jazvecika, celkom neviem preco, kedze to je pes narocny na venovanie sa, pohyb, pracu - akukolvek), takze zbytocne sa pes u vas trapi. Zly vyber, nedostatok casu. Uplne zbytocne vlastnenie psa. Pes sa bude mat lepsie niekde, kde nanho budu mat cas.
Myslim v dobrom.
@colsami nevybrali sme si ho ale nasli v jarku. Teraz ľutujem ze sme si ho nechali. Psa sme chceli ked dostávame. Verila som ze k nam prisiel z nejakého dôvodu.
@anonym_6b4640 muz je onkologicky pacient staviame dom. Tohto psa sme v podstate našli. Najskôr sme chceli dočasne pokiaľ nájdeme rodinu ktorá si ho vezme potom nam prirastol k srdcu. Brali sme to tak ze ved do roka budeme bývať v dome. Nechceme uz tu investovať do plotu. Ale asi bola chyba ho zobrat.
@anonym_autor nam pride voliera v piatok,alebo ten dalsi pondelok a tiez sme ho mali prve dni v dome na chodbicke,v sobotu mu muz zo synom urobili budu obrovsku,lebo to bude velky pes,zateplili ju,je nad zemou a ma tam dokonca madrac z postielky detskej,tak isto pojde aj na vchod,aby mu cez vchod nefukalo.A to ma srst riadne hunatu,pekne si zvykol,neknucal,lahol si do budy a spal.Aj pletivo sme boli kupit a urobili sme mu provizornu volieru.Rano ho vzdy vypustime a je cely den na dvore,vecer sa zase zatvori.Ale my mame dom a dvor.Tak skuste tu kameru do vnutra a uvidis,ako sa mu bude vodit,alebo ten obojok proti stekaniu
@anonym_a393e4 na zimu ho chceme dat do vnutra. Bud do pivnice kde su velke okna a teplo alebo ak to muz bude zvladat do bytu. Našli sme ho v jarku. Chceli sme psa ked dostaviame a takeho na akých sme zvyknutý.
@anonym_autor Sorry ale dalsi brilantny napad "dat psa do pivnice". Cele zle.
@anonym_autor nam pride voliera v piatok,alebo ten dalsi pondelok a tiez sme ho mali prve dni v dome na chodbicke,v sobotu mu muz zo synom urobili budu obrovsku,lebo to bude velky pes,zateplili ju,je nad zemou a ma tam dokonca madrac z postielky detskej,tak isto pojde aj na vchod,aby mu cez vchod nefukalo.A to ma srst riadne hunatu,pekne si zvykol,neknucal,lahol si do budy a spal.Aj pletivo sme boli kupit a urobili sme mu provizornu volieru.Rano ho vzdy vypustime a je cely den na dvore,vecer sa zase zatvori.Ale my mame dom a dvor.Tak skuste tu kameru do vnutra a uvidis,ako sa mu bude vodit,alebo ten obojok proti stekaniu
@anonym_5b99d2 muz mu urobil veľkú volieru. Pletivo ma tam budu nad celou volierou je strecha a nachadza sa pod stromom. Zajtra ho chceme presunúť na este vacsi chládok. Aby susedia nekricali pokiaľ mu nájdeme novy domov. Je mi z toho do plaču. Je to totiž super partak.
Nedávajte ho preč, zbytočne to hrotite !!! Veď je vidieť že Vám na ňom záleží a Vas má tiež určite rad. V zime ho dajte do bytu, už vydržite nejak kým dostaviate dom. A to že má veľkú voliéru je plus, púšťali ste ho predtým dosť a teraz ak ho aj 2x za deň na hodinu, dve pustate, to nie je žiadne tyranie preboha. Ako sorry ale je kopec xy psov ktorých nepustaju denne z volier. Veľakrát som takých psov nahlasovala na slobodu zvierat alebo veterinárnu správu. A nikto nezaručuje že sa do lepšej rodiny dostane, možno bude na tom ešte horšie.
@anonym_autor Sorry ale dalsi brilantny napad "dat psa do pivnice". Cele zle.
@anonym_6b4640 začalo to brilantným nápadom vyhodit ho do jarku medzi dvomi dedinami. Nechceli sme ho nasli sme ho. A chceli sme mu dat domov. Obľúbili sme si ho bola to chyba. Toto bola este posledná moznost najst riešenie ako ho neposlat preč. O rok bude dom zahrada a voľnosť celý deň asi nam nebol sudeny tento psík teraz. Len ma to mrzí.
Nedávajte ho preč, zbytočne to hrotite !!! Veď je vidieť že Vám na ňom záleží a Vas má tiež určite rad. V zime ho dajte do bytu, už vydržite nejak kým dostaviate dom. A to že má veľkú voliéru je plus, púšťali ste ho predtým dosť a teraz ak ho aj 2x za deň na hodinu, dve pustate, to nie je žiadne tyranie preboha. Ako sorry ale je kopec xy psov ktorých nepustaju denne z volier. Veľakrát som takých psov nahlasovala na slobodu zvierat alebo veterinárnu správu. A nikto nezaručuje že sa do lepšej rodiny dostane, možno bude na tom ešte horšie.
@anonym_58b456 my ho velmi chceme a v najhorších dnoch je 2 hodiny doobeda a 2-3 poobede vonku inak je castejsie. Ale niesme konfliktné typy. Prešli sme si náročným obdobím nador, dceryne problemi. Psik je zlaticko velky partak naozaj super psik ale nezvládame uz ďalšie konflikty. A uvedomujeme si ze naozaj viac steka
nedala by som ho prec, poradila by som sa s nejakym cvicitelom, ci by sa to brechanie dalo odnaucit, pripadne kupila protistekaci obojok.. ten rok kym budete mat dom by ste mohli vydrzat
@anonym_5b99d2 muz mu urobil veľkú volieru. Pletivo ma tam budu nad celou volierou je strecha a nachadza sa pod stromom. Zajtra ho chceme presunúť na este vacsi chládok. Aby susedia nekricali pokiaľ mu nájdeme novy domov. Je mi z toho do plaču. Je to totiž super partak.
@anonym_autor ale tymito rieseniami Vy absolutne neriesite primarny problem. To, ze date volieru inde, alebo psa do pivnice, nevyriesi nic v tom, ak nanho nie je cas a ak sa prejavuje neprimeranym stekotom. Pravda je taka, ze ak to nebudete riesit spravnym sposobom, ono to nie je ze "bude to takto dalej", ale tento zlozvyk sa Vam bude este zhorsovat.
Ako nadpis si dala ze "stena" - kolko ma vlastne mesiacov, o akom psikovi sa bavime?
@anonym_58b456 my ho velmi chceme a v najhorších dnoch je 2 hodiny doobeda a 2-3 poobede vonku inak je castejsie. Ale niesme konfliktné typy. Prešli sme si náročným obdobím nador, dceryne problemi. Psik je zlaticko velky partak naozaj super psik ale nezvládame uz ďalšie konflikty. A uvedomujeme si ze naozaj viac steka
Pre mňa by bolo krajné riešenie dať psa ktorého mám rada preč. Skuste sa ešte porozprávať s tými nepricetnymi susedmi (nech sa odsťahuju teda na ostrov, veď ste na dedine, majú s tým ratat, aj mňa budi každé ráno o 4 kohút a pes v noci aj ráno a nejdem žalovat susedov a to žijem v meste len vcasti kde sú domy), vysvetliť im situáciu, pohladat na nete nejaké riešenie. O psa sa staráte podľa toho čo píšeš dobre, v zime do bytu, nejaký trening ... Dobre, že ste ho z toho jarku zobrali, spravila by som to isté, zrejme ste mu aj život zachránili.
Ja stale neviem, preco by nemohol byt vnutri. My ame mali kedysi tiez tento problem. Doniesli sme babke psa, ale ona ho nechcela(teda najprv ano, ale potom si to rozmyslela). My sme vtedy byvali v byte. Problem, co so psom. Tak nakoniec nasi suhlasili, ze pojde do bytu k nam. A tiez dovtedy sväto-sväte tvrdili, ze psa do bytu nikdy. Nakoniec to bol nas mega milacik a ked umrel, pol roka sme z toho boli paf a myslime nanho stale.
nedala by som ho prec, poradila by som sa s nejakym cvicitelom, ci by sa to brechanie dalo odnaucit, pripadne kupila protistekaci obojok.. ten rok kym budete mat dom by ste mohli vydrzat
@anonym_af5151
Skúsime ten obojok. Trochu sme sa ukludnili. Par dni ho necháme bokom. Presunieme volieru co najďalej od nich. A dúfam ze budeme pripad kedy sa dom postaví extremne rychlo. Podla firmy pol roka trvajú povolenia a za 4 mesiace dom postavia. Snáď sa to tu ukludni. Muž musi chodit dost po doktoroch a ja ho doprevadzam. Je to super psik
Preco nie je v byte?
Byvaly majutel ho hodil do jarku a vy ho zatvarate na predzahradke vo voliere a na zimu pojde do pivnice? A tie predosle psy boli tiez odlozene mimo obydlie na okrasu?
Kedy je ten pes partak ked je vyhodeny vonku? Tych par hodin co sa s nim prejdete kym nezaleziete do vasho palaca?
@anonym_autor jazvecik vo voliere? Už len podľa tohto je jasne že nie ste ok!!
@anonym_autor ale tymito rieseniami Vy absolutne neriesite primarny problem. To, ze date volieru inde, alebo psa do pivnice, nevyriesi nic v tom, ak nanho nie je cas a ak sa prejavuje neprimeranym stekotom. Pravda je taka, ze ak to nebudete riesit spravnym sposobom, ono to nie je ze "bude to takto dalej", ale tento zlozvyk sa Vam bude este zhorsovat.
Ako nadpis si dala ze "stena" - kolko ma vlastne mesiacov, o akom psikovi sa bavime?
@colsami mal by to byt krizenec jazvečíka. Podla veterinára táto črtá u neho najviac prevláda. Ked sme ho nasli mal približne 6 tyzdnov ale doktor to nevedel odhadnut presne. V útulku mali plno a nejako sme si na neho zvykli.
Pre mňa by bolo krajné riešenie dať psa ktorého mám rada preč. Skuste sa ešte porozprávať s tými nepricetnymi susedmi (nech sa odsťahuju teda na ostrov, veď ste na dedine, majú s tým ratat, aj mňa budi každé ráno o 4 kohút a pes v noci aj ráno a nejdem žalovat susedov a to žijem v meste len vcasti kde sú domy), vysvetliť im situáciu, pohladat na nete nejaké riešenie. O psa sa staráte podľa toho čo píšeš dobre, v zime do bytu, nejaký trening ... Dobre, že ste ho z toho jarku zobrali, spravila by som to isté, zrejme ste mu aj život zachránili.
@anonym_58b456 ale to ze steka viac si uvedomujeme aj my. Muž tvrdí že je to tym ze prve dni bol v byte. Ma vyoprevanu cast pluc a v byte mu to vadilo. Vonku s tym nemá problem. Ale v noci dost kaslal
To ste si ho fakt obľúbili! Je zavretý mimo domu, alebo ho strčíš do pivnice. Láska ako hrom! Daj ho radšej niekomu, kto ho bude mať ako člena rodiny, nie ako ostaru navyše.

Jazvecik do voliery...to je vtip? Fakt ho dajte radsej prec. Co mate v byte zlate podlahy a nabytok od svetovych dizajnerov, ked ani maly pes tam nemoze byt? Panenka skakava...naco ste ho vobec brali? Inak v tych horucavach mu tam musi byt fakt "super". Nemam slov.