icon

Susedský spor kvôli šteňaťu: Ako riešiť hlučnosť?

Včera o 18:29

Dobrý deň Idem si poradu. Bývame na dedine v bytovke z veľkou zahradou. Po dvoch rokoch nas dcera nakecala na psika. Obaja ja aj muz sme vzdy mali psa. Nechceli sme do bytu takze voliera vacsia. Mame jazvečíka. Muz ho púšťa rano okolo piatej pred robotou. Ja idem okolo pol deviatej deviatej a beriem ho z detmi na dvojhodinovu prechadzku. Poobede ideme riez na dlhú prechadzku a zvykneme byt do večera na zahrade. Ale teraz prisla zmena. Tento týždeň sme riešili prepis pozemku notár.... to sme ho s nami nebrali plus nedele trávime u rodičov takze to ideme von doobeda a potom az vecer ked prídeme. Dnes bol u nas krik od susedov vyhrážky políciou... ze tomu psovi ubližujeme ze tam šteká. Teraz neviem co urobit. Dat ho do dobrých rúk aj ked nam prírastol k srdcu aby bol pokoj na ulici alebo co mame robit. Obaja mame skusenosti z veľkými psami ktory si zvykli na volieru. Naozaj sa snažíme aby mal vsetko. V oboch rodinách vedia byt psy aj vo voliere bez stekania. Velky problem je ak niekam ideme a nemoze ist s nami ale aj tak ho púšťame v takých pripadoch na hodinu dve pred aj po príchode. Dcéra ma psychické problémy bolo povedané ze pes by jej mohol pomoct prekonať stavy aj ked sa jej nic nechce. Bavili sme sa o tom aj ked bola hospitalizovaná. Velmi je pomáha. A musim povedat ze inak je zlatíčko. Teraz je mne aj mužovi velmi ťažko niesme konfliktné typy a uvedomujeme si ze steka naozaj moc. Neviem co urobit

Strana
z2
autor
Včera o 20:03
@kitycat

Preco nie je v byte?

Byvaly majutel ho hodil do jarku a vy ho zatvarate na predzahradke vo voliere a na zimu pojde do pivnice? A tie predosle psy boli tiez odlozene mimo obydlie na okrasu?

Kedy je ten pes partak ked je vyhodeny vonku? Tych par hodin co sa s nim prejdete kym nezaleziete do vasho palaca?

@kitycat prve dni bol. Ale muz je onkologický pacient. Vyoperovali mu cast pluc v noci začal viac kašľať. Tak sme mu urobili volieru na zahrade.

autor
Včera o 20:05
@anonym_6b4640

Ja stale neviem, preco by nemohol byt vnutri. My ame mali kedysi tiez tento problem. Doniesli sme babke psa, ale ona ho nechcela(teda najprv ano, ale potom si to rozmyslela). My sme vtedy byvali v byte. Problem, co so psom. Tak nakoniec nasi suhlasili, ze pojde do bytu k nam. A tiez dovtedy sväto-sväte tvrdili, ze psa do bytu nikdy. Nakoniec to bol nas mega milacik a ked umrel, pol roka sme z toho boli paf a myslime nanho stale.

@anonym_6b4640 muz je onkologický pacient zobrali mu cast pluc a ked bol pes v byte začal muz viac kaslat v noci. Vonku mu nevadi.

anonym_d83580
Včera o 20:08

Najprv som si myslela, ze voliera je debilny napad, co aj je, kym som neprisla k pivnici... Nonsens ☹

autor
Včera o 20:08
@anonym_342f79

To ste si ho fakt obľúbili! Je zavretý mimo domu, alebo ho strčíš do pivnice. Láska ako hrom! Daj ho radšej niekomu, kto ho bude mať ako člena rodiny, nie ako ostaru navyše.

@anonym_342f79 muz je onkologický pacient pôvodne bol v byte ale ked muz začal v noci viac kaslat museli sme najst ine riešenie. Keby nam nieje blízky tak ho dám hocikomu nech je pokoj. Praveze nam na ňom velmi zalezi. Neviem najst riesenie aby neuškodilo muzovi a vsetci aby boli spokojny.

autor
Včera o 20:14
@kitycat

Preco nie je v byte?

Byvaly majutel ho hodil do jarku a vy ho zatvarate na predzahradke vo voliere a na zimu pojde do pivnice? A tie predosle psy boli tiez odlozene mimo obydlie na okrasu?

Kedy je ten pes partak ked je vyhodeny vonku? Tych par hodin co sa s nim prejdete kym nezaleziete do vasho palaca?

@kitycat
Tak okrem toho ze muz je onkologický pacient. Tak co sa tyka tych iných psov Tak su pri domoch l. Púštnych celé dni. Velky partaci aj pri detoch. Nechceli sme teraz psa nada predstava bola rovnaká ako maju moji aj muzovi rodicia. O rok to bude aktuálne. Neviem prečo prisiel teraz. Keby ho nájdeme budúce leto bolo by vsetko ľahšie.

anonym_342f79
Včera o 20:18
@anonym_autor

@anonym_342f79 muz je onkologický pacient pôvodne bol v byte ale ked muz začal v noci viac kaslat museli sme najst ine riešenie. Keby nam nieje blízky tak ho dám hocikomu nech je pokoj. Praveze nam na ňom velmi zalezi. Neviem najst riesenie aby neuškodilo muzovi a vsetci aby boli spokojny.

@anonym_autor práveže tym, že " ti je blízky", netráp ho.

anonym_52a3f4
Včera o 20:24
@anonym_autor

@colsami mal by to byt krizenec jazvečíka. Podla veterinára táto črtá u neho najviac prevláda. Ked sme ho nasli mal približne 6 tyzdnov ale doktor to nevedel odhadnut presne. V útulku mali plno a nejako sme si na neho zvykli.

@anonym_autor ja som sa ale pytala aky stary je pes teraz, ked pises "stena", nie kolko mal ked ste ho nasli.

autor
Včera o 20:27
@anonym_342f79

@anonym_autor práveže tym, že " ti je blízky", netráp ho.

@anonym_342f79 chceme dat tomu poslednú sancu a pozrieme mu domov dúfam ze v okolí

autor
Včera o 20:30
@anonym_52a3f4

@anonym_autor ja som sa ale pytala aky stary je pes teraz, ked pises "stena", nie kolko mal ked ste ho nasli.

@anonym_52a3f4 12 tyzdnov ak ideme podla toho co povedal veterinar.

anonym_5b99d2
Včera o 20:33
@anonym_autor

@anonym_autor daj do dedinskeho rozhlasu,ze mu hladas novy domov,mozno niekto z dediny si ho zoberie.

autor
Včera o 20:40
@anonym_5b99d2

@anonym_autor daj do dedinskeho rozhlasu,ze mu hladas novy domov,mozno niekto z dediny si ho zoberie.

@anonym_5b99d2 teraz sme sa o tom bavili z muzom. Ze skúsime mu najst domov u nas na dedine ked to inak nepojde

autor
Včera o 20:44
@anonym_d83580

Najprv som si myslela, ze voliera je debilny napad, co aj je, kym som neprisla k pivnici... Nonsens ☹

@anonym_d83580
@anonym_d83580 naša pivnica ma veľké okna. Je tepla. Je tam radiátor. Slúži ako letná kuchynka je tam aj sprcha. Nieje to klasická pivnica ale zvazujeme co bude pre neho lepsie asi novy domov aj ked je to tazke.

maca1984
Včera o 20:48
@anonym_autor

@anonym_d83580
@anonym_d83580 naša pivnica ma veľké okna. Je tepla. Je tam radiátor. Slúži ako letná kuchynka je tam aj sprcha. Nieje to klasická pivnica ale zvazujeme co bude pre neho lepsie asi novy domov aj ked je to tazke.

@anonym_autor čo prosím ťa vyrieši zavrieť ho do pivnice ? Bude štekať odtiaľ. Buď tomu psovi venujte čas, priestor ktorý potrebujte, alebo ho darujte človeku čo mu vie poskytnúť to, čo vy nie.

autor
Včera o 21:05
@maca1984

@anonym_autor čo prosím ťa vyrieši zavrieť ho do pivnice ? Bude štekať odtiaľ. Buď tomu psovi venujte čas, priestor ktorý potrebujte, alebo ho darujte človeku čo mu vie poskytnúť to, čo vy nie.

@maca1984 v realite tam bol spokojny. Sledovala som ho cez video muz ho pustil o piatej ja som s nim bola vonku od 9 do 11. A poobede sme boli vonku od tretej do večera nikto sa nesťažoval. Ani on nestekal problem nastal ked sme ho dali von do voliery. Naši susedia s nim nemajú problem v bytovke ale ty co su vonku cez ulicu. Neviem ako to je mozne ale oni ho počujú vraj stale Naši susedia nie. Je mi to luto ze nastala takáto situacia. Caka ma ťažký rozhovor z dcerov. A sama neviem co urobit

nika523
Včera o 21:41

Tak to nie to sa ani nedá čítať toto je to zlatíčko, je to dobrý parťák ale my sme ho zavreli do klietky a v zime ho zatvoríme do pivnice, mne sa už rozum zastavuje nad hlúposťou a bezcitnosťou ľudí k zvieratám. Skús si to na týždeň byť zavretá v klietke ako dobre ti bude. Choré, toto som ani nemala čítať teraz večer. Sa spamätaj 😡

anonym_2df40d
Autor odpoveď zmazal
anonym_0708a0
Včera o 21:57
@nika523

Tak to nie to sa ani nedá čítať toto je to zlatíčko, je to dobrý parťák ale my sme ho zavreli do klietky a v zime ho zatvoríme do pivnice, mne sa už rozum zastavuje nad hlúposťou a bezcitnosťou ľudí k zvieratám. Skús si to na týždeň byť zavretá v klietke ako dobre ti bude. Choré, toto som ani nemala čítať teraz večer. Sa spamätaj 😡

@nika523
Ako sa dalo cakat na MK to ze je muz onko pacient to nevadi ale ze pes ma problem tak sa vsetci idu zblaznit a do rana tu bude 100 komentarov

nika523
Včera o 22:00

Tak keď mám manžela onko pacienta ktorému vadí pes tak asi psa mať nemôžem, je to jednoduché, rieši sa tu pes a nie manžel

nika523
Včera o 22:02
@anonym_0708a0

@nika523
Ako sa dalo cakat na MK to ze je muz onko pacient to nevadi ale ze pes ma problem tak sa vsetci idu zblaznit a do rana tu bude 100 komentarov

@anonym_0708a0 a ak je niekto onko alebo iný pacient to neznamená že sa môže bezcitne správať k akémukoľvek zvieraťu, myslím si že taký človek alebo jeho príbuzný by mohol mať viac empatie

anonym_d83580
Včera o 22:34
@anonym_autor

@maca1984 v realite tam bol spokojny. Sledovala som ho cez video muz ho pustil o piatej ja som s nim bola vonku od 9 do 11. A poobede sme boli vonku od tretej do večera nikto sa nesťažoval. Ani on nestekal problem nastal ked sme ho dali von do voliery. Naši susedia s nim nemajú problem v bytovke ale ty co su vonku cez ulicu. Neviem ako to je mozne ale oni ho počujú vraj stale Naši susedia nie. Je mi to luto ze nastala takáto situacia. Caka ma ťažký rozhovor z dcerov. A sama neviem co urobit

@anonym_autor Ziadny psik nie je spokojny sam zavrety v pivnici, kazdy tuzi byt s rodinou a tymto trpi.

anonym_0708a0
Včera o 22:36
@nika523

Tak keď mám manžela onko pacienta ktorému vadí pes tak asi psa mať nemôžem, je to jednoduché, rieši sa tu pes a nie manžel

@nika523
Oni toho psa nasli, jasne ze ho tam mali radsej nechat v jarku nech tam skape aspon by neboli rozneseny na MK

rozculena
Včera o 22:38
@anonym_2df40d
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2df40d nekúpili,našli vyhodeného pri ceste,mala by si čítať

temperity
Včera o 23:29

Chudak pes 😢 tu je moj jazvecik

autor
Dnes o 00:16
@nika523

@nika523 nasli sme ho v jarku zaniesli na veterinu. V útulku ho nechceli. Išiel ku nam po par dňoch co sme mu hladali rodinu sme sa rozhodli ho nechať. Kúpili sme pelech zrušili inzeráty. Asi týždeň na to muz začal kašľať. V tej dobe uz boli deti na neho navyknute chodili sme na prechadzky. Dali sme ho na par dni dolu a sledovali cez detskú kameru. Ci muz bude menej kašľať. Na druhu noc skoro nekaslal. Zvažovali sme co dalej. Každým dňom nam bolo viac luto sa ho vzdať. Vyrobili sme volieru. Snažíme sa ako sa da. Nechceli sme ho ale prisiel ku nam. Pýtali sme sa ludi. Povedali nam ze mnohé psy maju oveľa horsie podmienky. Naši susedia priamo v bytovke ho nepocuju stekat. Vieme ze to nieje idealne ale nechceli sme ho nechat v jarku, nikto ho nechcel. Ozvali sa nam len ludia ktorym sme sa ho báli dat. Ja nechapem preco tie útoky. Je to zlá sytuacia ale pre nas. Ja neviem ako by ste zareagovali ak by vam z jarku vybehlo šteniatko. Nikde nic v strede medzi dedinami a igelitka. Mohli sme sa na neho vykašľať a ist dalej. Nemuseli sme platiť veterinára. Napadlo nas ze z nejakého dôvodu prisiel ku nam. O rok uz budeme mat dom žiadne zatváranie do voliery ci pivnice. Ideme mu najst rodinu ktorá ho bude mat dúfam ze rada. A je to tazke rozhodnutie. Muž je vela pri zvieratách a pokiaľ s nami nebol v byte nevedeli sme ze bude kaslat. Improvizijeme od jeho nájdenia. Za 6 týždňov co je pri nas je hravý rad skúma. Prvý týždeň sa len triasol a bál.

autor
Dnes o 00:25
@anonym_d83580

@anonym_autor Ziadny psik nie je spokojny sam zavrety v pivnici, kazdy tuzi byt s rodinou a tymto trpi.

@anonym_d83580 uz som to písala vela krat napíšem zas nasli sme ho v jarku medzi dvomi dedinami. Zaplatili sme veterinara. V útulku maju plno. Chceli sme mu najst domov po par dnoch sme sa ho rozhodli nechať. Bohužiaľ muz začal kaslat. Skúsili sme ho dat dolu a sledovali sme ho cez kameru. Muž v noci prestal kašľať. Tak sme sa ptrali ludi. Vraj psíkovia ziju v oveľa horších podmienkach. Prvý týždeň u nas bol neskutočne vystrašený teraz je hravý rad skuma. Nechceli sme ho ale ujali sme sa ho ked nebol nikto kto by ho chcel. Teraz mu chceme najst iny domov a je to neskutočne tazke rozhodnutie. Snažili sme sa byt pri nom co najviac vela dni bol cele s nami na zahrade v parku ale nevieme byt pri nom neustále.

colsami
Dnes o 05:15
@anonym_autor

@anonym_autor jejda, my sa tu bavime o 3 mesacnom steniatku???
Prosim, darujte ho niekomu cim skor. To ma teraz rok, ktory je prenho uplne najdolezitejsi na travenie casu s rodinou a fungovanie (aby ziskal spravne navyky, vychovu, atd) travit zavrety v koterci a v pivnici? Kym vy dostavate dom? Toto naozaj nie je cesta.

Ja som myslela ze sa tu bavime o niekolkomesacnom uz takmer dospelom psovi. 3 mesacne stena zavrete v koterci na zahrade cely den, ze sa vyvenci doobeda a potom az vecer?
Uplne bez ohladu na to odkial ho mate a bez ohladu na vase diagnozy co riesite za tych par tyzdnov.

Prosim, pre dobro steniatka aj vasej rodiny, cim skor mu hladajte domov. Ja chapem, ze vam psik pride mily a mate ho za par tyzdnov radi, ale toto fakt nie je a nebude dobre... Pre nikoho.

nika523
Dnes o 05:16
@anonym_autor

@anonym_d83580 uz som to písala vela krat napíšem zas nasli sme ho v jarku medzi dvomi dedinami. Zaplatili sme veterinara. V útulku maju plno. Chceli sme mu najst domov po par dnoch sme sa ho rozhodli nechať. Bohužiaľ muz začal kaslat. Skúsili sme ho dat dolu a sledovali sme ho cez kameru. Muž v noci prestal kašľať. Tak sme sa ptrali ludi. Vraj psíkovia ziju v oveľa horších podmienkach. Prvý týždeň u nas bol neskutočne vystrašený teraz je hravý rad skuma. Nechceli sme ho ale ujali sme sa ho ked nebol nikto kto by ho chcel. Teraz mu chceme najst iny domov a je to neskutočne tazke rozhodnutie. Snažili sme sa byt pri nom co najviac vela dni bol cele s nami na zahrade v parku ale nevieme byt pri nom neustále.

@anonym_autor tak mu nájdite iný domov ale to nie je také jednoduché aby nedoadol zle. Spojte sa s útulkom alebo OZ a hľadajte cez nich, vysvetlite aká je situácia a že ste ho našli a prečo si ho nemôžte nechať a hľadajte domov cez nich. Oni si ľudí vedia preveriť a majú s tým skúsenosti .Keď ho darujete len tak do dobrých rúk vo väčšine prípadov tie ruky nie sú až tak dobré , je to ťažké no.

colsami
Dnes o 05:18
@colsami

@anonym_autor jejda, my sa tu bavime o 3 mesacnom steniatku???
Prosim, darujte ho niekomu cim skor. To ma teraz rok, ktory je prenho uplne najdolezitejsi na travenie casu s rodinou a fungovanie (aby ziskal spravne navyky, vychovu, atd) travit zavrety v koterci a v pivnici? Kym vy dostavate dom? Toto naozaj nie je cesta.

Ja som myslela ze sa tu bavime o niekolkomesacnom uz takmer dospelom psovi. 3 mesacne stena zavrete v koterci na zahrade cely den, ze sa vyvenci doobeda a potom az vecer?
Uplne bez ohladu na to odkial ho mate a bez ohladu na vase diagnozy co riesite za tych par tyzdnov.

Prosim, pre dobro steniatka aj vasej rodiny, cim skor mu hladajte domov. Ja chapem, ze vam psik pride mily a mate ho za par tyzdnov radi, ale toto fakt nie je a nebude dobre... Pre nikoho.

@colsami a to nie je nijaky utok, len fakty. Ze ste nasli psika a pomohli mu je pekne, ale s vasimi podmienkami (pre stena nevyhovujucimi), keby bol pekne nafoteny a inzerovany za tych 5 tyzdnov by uz mal svoju rodinu a dobry domov. Bez tohto celodenneho vyckavania v koterci.

Strana
z2