icon

Zdravíte sa so svojimi susedmi?

23. aug 2026

Ahojte. Zdravite sa vsetkym susedom? Akurat som sla do obchodu a nepozdravila som sa jednej pani co sla k susede a uz som pocula ako hovori druhemu susedovi ze co to za generacia ze keby ona sa nepozdravila tak by jej stena dala druhu. 😀
Len teda ja sa zdravim susedom vzdy len uz viac x sa stalo ze sa pozdravi clovek a druhy clovek len pozera a neodzdravi sa. Ok stane sa ale nie stale 😀

Strana
z2
anonym_8d0eb5
23. aug 2026

ano zdravim, ved sa s tymi ludmi stretam casto nedalo by mi to

stellarstar
23. aug 2026

Áno zdravím sa

simsalabim
23. aug 2026

Ano, zdravim.

anonym_5d8ac3
23. aug 2026

zdravím každého koho stretnem vo vchode, aj keď to nie je sused, ale návšteva alebo nejaký opravár

autor
23. aug 2026

Byvame v dome 😀 a jasne susedov ano co je cela ulica ale ked ich vidim raz za polroka tak naco. A ked spm sa zdravila tak len odvrkli. 😀

anonym_283cf9
23. aug 2026

@anonym_autor zdravím ale keď som bývala v inom paneláku boli niektorí čo sa neobťažovali odpovedať... Tak som ich prestala, niektorí ptm zacali aj sami. A myslím, že muž by sa mal pozdraviť prvý a nie čakať kým ho síce mladšia ale žena pozdraví.

anonym_d8307e
23. aug 2026

Zdravim podla etikety ak ja prichadzam ako druha do spolocnych priestorov pozdravim ako prva, ak niekto pride po mne a nepozdravi ani ja. Ak sa miname starsej zene sa zdravim prva, mladsej zene a muzovi nie ak sa pozdravia samozrejme odzdravim.

glorikarebeka
23. aug 2026

Samozrejme zdravím

anonym_5d8ac3
23. aug 2026

V dome som bývala dávno ako slobodná, zdravila som susedov z ulice, aj blízkeho okolia.
Dodnes sa zdravíme, keď sa stretneme v meste.

anonym_0ed87b
23. aug 2026

Zdravím sa susedom a aj ľuďom, ktorí idú k susedom na návštevu,stretnem ich vo vchode,vo výťahu.Dokonca sa zdravím aj "teliatkam,, ktoré sa ešte nenaučili pozdraviť/a tu nenarazam na deti a mládež, ale na niektorých rodičov/Máme u nás rodinu, kde rodičia vo veku 35-40 rokov sa nevedia pozdraviť/alebo majú pocit, že podľa bontónu by som sa mala ja stará baba zdraviť ako prvá/,ale ich dcéra pubertiacka/+-15r./sa pozdravi vždy .

cyberk
23. aug 2026

Zdravim sa vsetkym, i ked mi to pripada, ze kazdy len caka, kto sa mu prvy pozdravi a hlavne stara generacia idu ako telata a na nich priam vidno, ze si myslia, ze su nieco viac…

zuzana76
23. aug 2026

zdravim a zdravila som aj vsetkych co vosli do panelaku, ked som tam byala, aj ked sli len na navstevu a nepoznala som ich, je to slusnost, ziadne take, ze naco, jednoducho slusnost a vychova

zuzana76
23. aug 2026
@cyberk

Zdravim sa vsetkym, i ked mi to pripada, ze kazdy len caka, kto sa mu prvy pozdravi a hlavne stara generacia idu ako telata a na nich priam vidno, ze si myslia, ze su nieco viac…

@cyberk tak logicky volia vyckavaciu taktiku, ma pozdravit mladsi

althejka
23. aug 2026

Zdravím, starších automaticky, susedov tiež, decká tiež, ja to vôbec neriešim, kto je kto. Szn sa naučil sám , takže pozdraví hneď po mne,alebo sám skôr. Našťastie to nie je žiadna veda🙂

anonym_a9e3ad
23. aug 2026

Sme mala dedina,takze ano,pozdravim vzdy a vsade,aj deti,ale deti zdravia kazdeho aj v meste a to uz im vysvetlujem,ze v meste sa to nerobi.

anonym_a9e3ad
23. aug 2026

Ja som aj v robote mnohych naucila zdravit,teraz ked ma uz vidia hned ma zdialky zdravia,vtedy sa vzdy usmejem.

terezia74
23. aug 2026

@anonym_autor bývam v paneláku, kde sa často striedajú nájomníci, resp predávajú byty , dávajú do podnájmu, niektorí susedia sú ako telce, hlavne ženy, keď nepozdravila niekoľko krát, tak som zdraviť prestala, myslím že je to všetko najmä o slušnosti

anonym_bcd9ae
23. aug 2026
@anonym_autor

Byvame v dome 😀 a jasne susedov ano co je cela ulica ale ked ich vidim raz za polroka tak naco. A ked spm sa zdravila tak len odvrkli. 😀

@anonym_autor mas pocit, ze je zbytocne ich zdravit, tak preco ta vytocil ten jej komentar?
Ja pozdravim, to ci niekto odzdravi alebo nie mi je uplne ukradnute. Vypoveda to o nom dost ale tak ci tak to akurat mna trapit nemusi.

veselo_neveselo
23. aug 2026

@anonym_autor
Zdravim sa vzdy. A je mi jedno ci mi odzdravia alebo nie, to je ich vizitka. Ja povazujem za slusne pozdravit, tak zdravim. Ze ini su neslusni, s tym nic nespravim, ale nebudem sa znizovat na ich uroven.

cyberk
23. aug 2026
@zuzana76

@cyberk tak logicky volia vyckavaciu taktiku, ma pozdravit mladsi

@zuzana76 Ja stara koza sa viem mladsiemu bez problemov pozdravit, vies preco? Lebo mam vsetkych ludi na stejnom poradi.
Nastastie tato ficogeneracia, ktora si zaklada na veku, coskoro vymre, jedine pozitivum bezmozgovcov.

anonym_3a711b
23. aug 2026

Zdravím všetkých a prvá. Nebudem stat a kukať jak tela na nove vráta.
Zdraviť je elementárna slušnosť.
Mne je jedno či som strašia - mladšia, nadriadena - podriadená, či je oproti mne muž - žena - dieťa
Proste zdravím

doux
23. aug 2026

z nášho vchodu zdravím všetkých. zo susedných sa zdravíme s tými, čo sa častejšie stretávame. výnimkou je jedna čudáčka. žije s 2 psami a ja som sa jej v minulosti zdravila a ona nič. tak som si povedala 3x a dosť. a prestala som sa jej zdraviť aj ja. ale to je jediná výnimka a očividne ju to vôbec netrápi. a ani mňa.

anonym_5e8143
23. aug 2026

Zdravím prvá, aj mladších, starších, muzov, zeny, deti proste všetkých, ako ich zbadám.
Nezaujima ma, či je to mladsi človek alebo muz.Pozdravim a hotovo.

slavomira236
23. aug 2026

@anonym_autor ano zdravim vsetjym susedom do kola hlavne starsim ktori tu ziju roky na ulici..byvame v dome.

anonym_1d6bd9
23. aug 2026

áno zdravím sa všetkým susedom a pre istotu aj návštevám vo vchode, nepamätám si každého či je to sused alebo len návšteva
či sa odzdraví alebo nie neriešim, môže mať zlý deň, môže nad niečím premýšľať a nevnímať len fungovať so zotrvačnosti, alebo prepočuť, alebo je taká povaha

zuzana76
23. aug 2026
@cyberk

@zuzana76 Ja stara koza sa viem mladsiemu bez problemov pozdravit, vies preco? Lebo mam vsetkych ludi na stejnom poradi.
Nastastie tato ficogeneracia, ktora si zaklada na veku, coskoro vymre, jedine pozitivum bezmozgovcov.

@cyberk ok, ja zdravim tiez skor prva, ale ked je niekto naozaj viditelne mladsi a pride niekam a nepozdravi, tak si tiez pomyslim svoje a nie, vtedy nezdravim, napr sedim v cakarni a pride 20 rocna zaba, nepozdravi, tak npozdravim, porusila az dve pravidla etikety - ona prisla neskor, a je mladsia

biba_18
23. aug 2026

ja zdravím a keď sa mne niekto na ulici nečakane pozdraví, odzdravím…

zuzana76
23. aug 2026
@cyberk

@cyberk mas v profile 33 rokov, prepac, ale to nie si stara koza, to by som azda mohla byt ja 50 rocna a nie, 20-tku by som prva nepozdravila, jedine ak by ona uz niekde bola a ja pridem potom, tak zachovam bonton a pozdravim, radim sa medzi bezmozgovcov

zuzana76
23. aug 2026

Ale inak zdravim aj vo vytahoch v nakupnom centre, ci v poliklinike

anonym_0c23f4
23. aug 2026

@anonym_autor bývame na dedine a od malička sme naučení, že zdravíme každého, tu sme všetci susedia 🙂

Strana
z2