Zdravíte sa so svojimi susedmi?
Ahojte. Zdravite sa vsetkym susedom? Akurat som sla do obchodu a nepozdravila som sa jednej pani co sla k susede a uz som pocula ako hovori druhemu susedovi ze co to za generacia ze keby ona sa nepozdravila tak by jej stena dala druhu. 😀
Len teda ja sa zdravim susedom vzdy len uz viac x sa stalo ze sa pozdravi clovek a druhy clovek len pozera a neodzdravi sa. Ok stane sa ale nie stale 😀
Samozrejme, že sa pozdravím čo som teľa, tak isto sa pozdravím, keď ideme na výlet na túru a stretnem aj cudzích ľudí poviem dobrý deň, a čo si všímam robia to všetci čo sú správne vychovaný
Ano zdravim. Pozdravim aj vsade, kde pridem. Vobec nepozeram na vek. Ak ma nejaky pubis/dieta pozdravy dobry den, odpoviem dobry den (nie ahoj)…. Mne vzdy zdvihne obocie, ked niekto nevie usta otvorit na pozdrav. Najviac, ked v skolke v satni je 90% rodicov ako telata 😰
@anonym_autor my sme mala bytovka, všetci sa zdravime, väčšinou aj pokecáme. Predtým som bývala v paneláku, ale aj tam sme sa zdravili
@anonym_autor Ja sa zdravím tým susedom, ktorých poznám alebo sa bežne stretávame. 😄 Ale určite nebudem mať výčitky, ak niekoho raz prehliadnem alebo si ho nevšimnem. Veď človek môže byť zamyslený, ponáhľať sa alebo jednoducho nevnímať.
A úprimne, robiť z jedného nepozdravenia tému na celý susedský rozbor mi príde oveľa zvláštnejšie než samotné nepozdravenie. 😂
@anonym_autor samozrejme, nepôjdem okolo ako trubka. Zdravim aj mladších, aj starších aj deti. Na deťoch je krásne, ako sa to na nich nalepí a potom zdravia aj sami. V práci nás bolo cca 100 a noví zamestnanci (prevažne VŠ) išli po chodbe ako teliatka. Ale naučili sa.
Byvame v dome 😀 a jasne susedov ano co je cela ulica ale ked ich vidim raz za polroka tak naco. A ked spm sa zdravila tak len odvrkli. 😀
@anonym_autor poniektori to mame uz vzite vychovou ako reflex, ze pozdravis "znameho" alebo suseda... nic to nestoji... v principe nezdravim, aby ma niekto odzdravil...
Zdravim sa vsetkym, i ked mi to pripada, ze kazdy len caka, kto sa mu prvy pozdravi a hlavne stara generacia idu ako telata a na nich priam vidno, ze si myslia, ze su nieco viac…
@cyberk ja mám presne opačnú skúsenosť, aj tu z Kanady (žiadni ficovoliči) a aj nedávnu zo Slovenska. Starší zdravia, mladí idú ako teľce a to aj na dedine, či na horách, tí ledva odzdravia ak vôbec. Ešte dodám, že ak má niekto 60 a ty 30, tak je hádam jasné, že sa zdravíš prvá.
Čo sa mi na druhej strane páčilo, mladí mi prišli na Slovensku slušnejší, generácia 50+ mala dosť nevhodné, drzé správanie, od takých reakcií som si za vyše 20 rokov života v zahraničí odvykla. Na slušnú otázku, očakávam slušnú odpoveď.
@zuzana76 Ja stara koza sa viem mladsiemu bez problemov pozdravit, vies preco? Lebo mam vsetkych ludi na stejnom poradi.
Nastastie tato ficogeneracia, ktora si zaklada na veku, coskoro vymre, jedine pozitivum bezmozgovcov.
@cyberk to nie je o bezmizgovcoch, ale etiketa káže, že zdraviť sa má mladší staršiemu.
Ale áno, to ti nič nevraví.
To aj svojich rodičov dakto dehonestujes?
Byvam v dome a susedov zdravim, samozrejme.. nejaku navstevu susedov alebo ludi, ktorych nepoznam, nezdravim
@anonym_autor my sa zdravíme, ale nerob si z toho nič, pozdrav sa a keď sa ti niekto tri krát neodzdraví, tak sa už potom nezdrav. Ja to tak robim. A nemám s tým problém. Niektorí sa neodzdravia, lebo im je to jedno. Mne sa podarilo tiež niekoľko krát nepozdraviť, lebo som bol zamyslený. Preto daj dva tri krát šancu a až potom sa nezdrav. Nie si nikomu povinná sa zdraviť. Zdravíš sa dobrovoľne lebo sa to sluší a udržuje to dobré susedské vzťahy. Ale nie je to žiadna povinnosť ani tvoja, ani toho druhého.
Zdravím. To, či niekto neodzdraví alebo nepozdraví ukazuje jeho úroveň, takže sa tým nezaoberám a ja si idem svoje.
Ja sa zdravím aj s ľuďmi ktorých stretávam cestou do práce 😁
A teliatka a ovečky ignorujem
Zdravim sa vsetkym, i ked mi to pripada, ze kazdy len caka, kto sa mu prvy pozdravi a hlavne stara generacia idu ako telata a na nich priam vidno, ze si myslia, ze su nieco viac…
@cyberk tak ono je tp tým, že zo slušnosti mladší zdraví prvý.
@anonym_autor zdravim. Aj ked prideme k mame na navstevu a uz nie vsetkych susedov z bytovky poznam.
@anonym_autor Zdravim ludi v chatovej oblasti. Miestni sa vzdy odzdravia alebo pozdravia prvi. Takze ano, susedov z ulice by som urcite pozdravila. To co je za argument, ze ich vidis len raz za pol roka? Zdravim ludi aj v obchode na dovolenke. A to ich uz nikdy neuvidim. Hovori sa tomu slusnost. Ucia sa to deti v skolke.
@anonym_autor mas pocit, ze je zbytocne ich zdravit, tak preco ta vytocil ten jej komentar?
Ja pozdravim, to ci niekto odzdravi alebo nie mi je uplne ukradnute. Vypoveda to o nom dost ale tak ci tak to akurat mna trapit nemusi.
@anonym_bcd9ae lebo stale pocuvame o tom ze ach ta dnesna generacia 😀😀😀 ale som koza mohla som jej povedta ze hej hej vy ste sa zdravili, starych ludi v autobuse pustali sadnut ale ked sa dievca "prespalo" sup hned svadba 😀😀😀
A nvm ci som pisala nie je problem pozdravit ale ked pozdravis 3x a stale sa clovek neodzdravi tak je to podla mna o inom
@anonym_bcd9ae lebo stale pocuvame o tom ze ach ta dnesna generacia 😀😀😀 ale som koza mohla som jej povedta ze hej hej vy ste sa zdravili, starych ludi v autobuse pustali sadnut ale ked sa dievca "prespalo" sup hned svadba 😀😀😀
A nvm ci som pisala nie je problem pozdravit ale ked pozdravis 3x a stale sa clovek neodzdravi tak je to podla mna o inom
@anonym_autor ja zdravim tak automaticky, ze ani nevnimam ci niekto odzdravi ci nie. Toto som uz davno vyhodila z hlavy, pozdravim sa a tym to pre mna skonci. Skus to aj ty, uvidis, budes mat o jednu starost menej.
Zdravim sa. Ale uz sa mi stalo, ze sused viackrat neozdravil, nehovoriac o tom, ze mal pozdravit on prvy. Tak na toho sa kaslem.
@anonym_autor zdravim vzdy starsich alebo rovestnikov. Mladsich nezdravim. Odzdravim, ak pozdravia.
@anonym_autor áno, zdravim, keď je susedka na dvore a ja tiež, tak aspoň zamavam, ak sa stretneme zdravime sa obe, pokecáme ak máme cas. Máme dobré susedské vzťahy.
Samozrejmá ze sa pozdravím, každému. A že sa niekto neodzdravi? No a čo, nevadí. To je jeho nevychovanost, nie moja.

@anonym_autor tak za mňa je to prejav slušnosti....veď s tými ľuďmi žiješ v jednom vchode, denne ich môžeš stretnúť.....nepoviem keby človek žil v mrakodrape, ale naozaj mu huba neodpadne aj keby denne pozdraví vo vchode 10-15 ľudí ktorých stretáva pravidelne....
to je ako nepozdraviť kolegov v práci