Môže ísť 16-ročný syn pracovať s matkou do Švajčiarska?
Ahojte chcem sa len informovať že keby mi syn (16r) išiel pracovať so mnou do švajčiarska tak by ho zobrali normálne cez agentúru? Či sa musí evidovať na úrad práce? (Syn už nechodí do školy)
@sissy27 ja to velmi dobre chapem, ale mali sme toto doma s muzovym bratom (za ktoreho sme boli zodpovedni my). No slubovali, prosili, vyhrazali, aj bitku dostal, aj keby traktory padali do skoly sme ho nedotiahli. Tak jednoducho musel ist do prace a od 15tich maka- bez vzdelania, vyskusal uz co to vo viacerych krajinach a teraz, cuduj sa svete po 15 rokoch je vo svajci, zaraba nadpriemerne- staci mu to na velmi slusny zivot, ma vlastnu firmu🙃 kazdy mame vlastne rozhodnutia a vlastnu zodpovednost, i ked sa to nezhoduje s rodicovskymi predstavami a casto krat je to na mile vzdialene.😏😏
@vevesh kiež by to tak bolo častejšie. Ja pozerám väčšinou na ľudí v mojom okolí, napríklad žena, čo by chodí upratovať domov, babysitterka, čo som mala predtým. Ženy staršie než ja, povedzme okolo 40, stále robia tú istú nekvalifikovanu robotu, ktoru mohli presne tak robiť v 16tich. Nevidím bohužiaľ u nich nijaký pokrok... V čom bola kvalita brata tvojho muža, že tak napredoval? To by ma fakt zaujímalo, v čom to je, že jedni to dakazu a iní nie
@bluka2 moja skusenost - dokazu to ti, ktori nestratia chut, motivaciu , "drive", ti, ktori sa nezaradili do sedeho priemeru a neuspokojili sa s akoukolvek pracou, ale mali chut sa ucit celozivotne.. a je uplne jedno, ci maju/nemaju skoly, alebo ake maju skoly. A to, ze nejaka zena okolo 40ky stale robi nejaku nekvalifikovanu pracu, nemusi znamenat, ze je tam nestastna, mozno ju to bavi a naplna.. Aj upratovacku niekto robi musi..
@bluka2 my sme mali od neho poziadavky od zaciatku ako sme sa vzdali toho, ze bude pokracovat v skole. Musel prevziat plnu financnu zodpovednost za seba a za matku. Sem tam aj za jednu zo 4 sestier alebo ked nevydalo, tak vsetky. Casom toho pribudalo na zodpovednosti. Cize aj on sa z kuchynskej pomoci musel vypracovat vyssie, aby dokazal kryt dane naklady, co sme od neho pozadovali. A samozrejme my ideme prikladom (vzdelavame sa, posuvame, pracujeme na cieloch v zivote). Ale napriklad mam svagra, ktory si hovie na socialke v de a aj bude, lebo jemu je tak dobre. Pracovat? Naco. Jeho matka hladuje na ulici v domovskej krajine. Vsetko prehajdakal. A ked na neho tlacime, ze chlape, makaj- prace je na kazdom rohu a na kieho frasa si si bral zenu a robil deti, ked sedi iba na socialke, tak sa odudre, ze sa starame do jeho veci a ze on uz je zrely do hrobu- 45rocny chlap🙄🙄🙄🙄
@sissy27 to viem, podla mna velmi zalezi od rodiny, ako sa k tomu postavi. Do skoly v 16tich nedonutis, ale zodpovednost za seba si vies ako rodic vydupat (aj napriklad vyhodenim z domu ako posledne extremne riesenie). Lebo budme uprimni, vela krat je o tom, ze mladi nemaju naladu a chut do skoly a vela rodicov necha deti doma a la mama hotel a spameta sa az o par rokov, ze dieta nema zaujem ani pracovat. My sme si to hned vyjasnili, ze vylyhovanie suniek nebude- bud skola alebo makat a prachy odovzdavat (nejake drobne vreckove si mohol nechat, ale musel vykryt naklady na jedlo, najom, elektriku, plyn a co.)- to mu uz tak smiesno a jedno nebolo...🙈🙈🙈

Skôr hľadaj nejakú možnosť ako v Nemecku Azubi, že sa vzdeláva a zároveň pracuje a dostáva peniaze. Nech mu aj mozog trochu pracuje, ešte je vo veku, že čo do hlavy teraz dostaneš, desaťročia sa z toho dá profitovať. Proste ľudia sa zgrupuju (v každej krajine) podľa všeobecného rozhladu, vedomostí, vzdelania