icon

Ostali by ste pracovať vo Švajčiarsku?

aniss257
10. jan 2025

Ahojte, stojíme pred veľkou dilemou, pracujeme s priateľom vo Švajčiarsku, aktuálne vieme s výplat po odpočítaní všetkých nákladov odložiť mesačne 4000-4500. Celkom ok.
No rozmýšľame aj nad návratom na Slovensko, ale vyzerá to že to ide pekne do hajzlu, velke zdražovanie, ceny potravín skoro ako vo Svajci, Nájom tiež nie veľký rozdiel ak to porovnám s veľkými mestami na Sk. Co by ste robili? Zostať ešte? Trochu posetrit a uvidi sa ako sa to tu bude ďalej vyvíjať.

Strana
z4
jamidea
11. jan 2025

@aniss257 svajc.je moja vysnena krajina, ale je tazko sa tam dostat a zit normalne, oni velmi nemaju cudzincov v laske. Uzivajte, vyzera, ze ste tam doma. Na sk sa urcite ziadny mudry a sikovny Slovak v tomto case nevracia. Zostat v CH.

aniss257
autor
11. jan 2025

@jamidea ja som mala stastie na super Švajčiarov, teda ženy. Kameň úrazu kolegyna zo Slovenska, cele zle aká falošná😂

diaszoky
11. jan 2025

@aniss257 to poznam NErobit zo slovakmi je najlepsie co moze v zahranici byť

lenkalienka321
4. máj 2025

@aniss257 my sme na Sk bez hypo a v pohode. Pekne odložíme a máme oveľa viac voľného času ako v zahraničí+ 2 ochotne babky poruke. Jazyky ovládame, takze keď budú deti väčšie, kľudne opäť smer zahraničie.

Strana
z4