icon

Ako hodnotíte život v Taliansku?

16. sep 2025

Zienky, ktore zijete v Taliansku, ako hodnotite zivot v tejto krajine? Ake su pre a proti v porovnani so SR? Zaciname zvazovat odchod odtialto (dovody su zname 🙂) a jeden z navrhov bolo aj Taliansko. Sme len dospeli, deti nemame, takze skolstvo, kruzky atd. neriesime.
Budem rada za vase realne skusenosti a postrehy.

isis234
16. sep 2025

@anonym_autor isto sa ti niekto ozve
Sledujem na rtvs 1 Cestou necestou a tam hovoril Slovák žijúci v Toskánsku, že sa mu tam veľmi páči.

autor
16. sep 2025

@anonym_autor Este doplnim, urcite by sme uprednostnili zivot v meste pred vidiekom, niekde, kde je dostatok pracovnych prilezitosti.

kiki68
16. sep 2025

@anonym_autor zijem pri hranici s IT, musite vediet dobre taliansky. Inak to bude narocne. Ked viete/ ucite sa a aspon b1, tak to uz mate sancu s tym najst job a tiez sa dohovorit. Oni strasne zle hovoria anflicky a nemecky, aspon moja skusenost . Nam den chodia z IT ludia kazdy vikend, lebo to maju blizko. A tiez pozor na ich socialny system

anonym_a7d240
16. sep 2025

dolezite je ake jazyky ovladate do velmi dobrej urovni a aku mate kvalifikaciu so zamestnanim to tam nie je jednoduche

v mestach je dost velka kriminalita celkom som bola prekvapena ako vsetko hned zamykaju po sebe boli sme u rodiny predmestie velkomesta na severe.

draha je tam zdravotna starostlivost veci co mi berieme ako bezne typu rtg a osetrenie urazov a pod su tam velmi velke palky
ale ak mate dobru pracovnu ponuku preco neskusit

albertto
16. sep 2025

Bohužiaľ, som občanom tejto nešťastnej krajiny a som príliš starý na to, aby som utiekol, a to som sa snažil. Nerobte túto hlúposť, slnko a pláž nie sú všetko. Masívna nezamestnanosť, všetko je veľmi drahé, zdravotná starostlivosť, dokonca aj tá verejná, je platená. Školy sú rovnaké, nie sú žiadne štipendiá a dane sú premrštené, bez ohľadu na to, kto pracuje.