icon

Ako odblokovať mobil bez straty dát?

zuzik1822
Dnes o 14:14

Ahojte rada by som sa spýtala sa sa odblokovať mobil bez straty dát ? Zabudla som vzor a na internete som našla že by to malo ísť teda ale už dvaja ľudia mi povedala že pôjde to ale stratím dáta. Tak ako to je ?

pletko325
Dnes o 14:30

Ak si mala iba vzor a žiadne iné možnosti odblokovania, tak je to problém. Ak je mobil zablokovaný aj dáta sú šifrované a ani pomocou kábla a PC to nejde. Jediné dáta ktoré sa dajú zachrániť sú tie čo máš na SD karte, foto/videá (ak je v mobile). Prípadne ak si mala robenú zálohu cez Google, tak tá tam zostane (SMS, Foto, Čísla). A ak sa bavíme o iPhone tak zabudni.

zuzik1822
autor
Dnes o 15:58
@pletko325

Ak si mala iba vzor a žiadne iné možnosti odblokovania, tak je to problém. Ak je mobil zablokovaný aj dáta sú šifrované a ani pomocou kábla a PC to nejde. Jediné dáta ktoré sa dajú zachrániť sú tie čo máš na SD karte, foto/videá (ak je v mobile). Prípadne ak si mala robenú zálohu cez Google, tak tá tam zostane (SMS, Foto, Čísla). A ak sa bavíme o iPhone tak zabudni.

@pletko325 však ale internet tvrdí že to ide tak kde je pravda ? No mala som aj iné ale po restartovani pýta len vzor nič iné .

pletko325
Dnes o 16:02
@zuzik1822

@pletko325 však ale internet tvrdí že to ide tak kde je pravda ? No mala som aj iné ale po restartovani pýta len vzor nič iné .

@zuzik1822 A čo ti poradil internet? Či len toľko že to ide a nič bližšie?

anonym_27397f
Dnes o 16:08

No veď spýtala sa chát gepete a ta povedala že to ide 😅

zuzik1822
autor
Dnes o 16:50
@anonym_27397f

No veď spýtala sa chát gepete a ta povedala že to ide 😅

@anonym_27397f čo vám povedal?

zuzik1822
autor
Dnes o 16:56
@pletko325

@zuzik1822 A čo ti poradil internet? Či len toľko že to ide a nič bližšie?

@pletko325 poradil metódy ale otázka bola iná . Vy už ste mi odpovedali . Dali ste mi možnosť že to nejde čo je pre mňa prijateľná odpoveď ale prečo to nejde keď internet tvrdí opak, je veľa návodov na odblokovanie a ostatný tvrdia že to nejde. Tak to mi je záhada

pletko325
Dnes o 17:04
@zuzik1822

@pletko325 poradil metódy ale otázka bola iná . Vy už ste mi odpovedali . Dali ste mi možnosť že to nejde čo je pre mňa prijateľná odpoveď ale prečo to nejde keď internet tvrdí opak, je veľa návodov na odblokovanie a ostatný tvrdia že to nejde. Tak to mi je záhada

@zuzik1822 možno ak by to bol starý mobil, kde je starší Android, tam ešte nebolo až také zabezpečenie. No teraz je to už iné, operačný systém je čoraz zabezpečenejší, už len z toho dôvodu, že ak niekto nájde niekde mobil, aby nevedel získať osobné údaje o majiteľovi a zneužiť ich.
Keď si to vezmeš, tak v dnešnej dobe majú ľudia v mobiloch už takmer všetko, aplikácie ktoré riadia ich polovicu až väčšinu života, internetbanking, účty, platby. Ak by bolo možné dáko jednoducho odblokovať "cudzí" mobil, tak by sa kradli jedna radosť.

Teraz si myslím že už budem zbytočne asi hovoriť, že je potrebné mať záložnú možnosť odomknutia, pre tento prípad, že niekto zabudne PIN alebo vzor.