icon

Ako preniesť uloženú hru z PS4 na PS5?

10. aug 2026

Prešli sme z PS4 na PS5 a pri jednej hre nám nezostal uložený postup, začína úplne od začiatku. Dá sa ešte nejako preniesť pôvodná uložená hra z PS4?

jimmyy128
29. aug 2026

Najskor by som overil jednu vec, lebo to byva pricina vo vacsine pripadov: ci ide o tu istu verziu hry. Vela titulov ma zvlast PS4 a zvlast PS5 verziu a kazda ma vlastne ulozene pozicie. Ked na PS5 spustite PS5 verziu, PS4 save sa do nej sam nepreklopi a hra zacne od nuly, aj ked su data na konzole. Na dlazdici hry stlacte Options - ak ma hra obe verzie, ponukne vam to volbu verzie a v PS4 verzii by mal byt postup tam, kde ste ho nechali.

Niektore hry vedia PS4 save naimportovat priamo vo svojom menu, byva to ako Import save alebo prenos dat z PS4. Nerobia to ale vsetky, je to na vyvojarovi, a ked to hra nema, tak sa s tym neda nic urobit.

Ak sa data este vobec nedostali na PS5, daju sa dotiahnut dvoma sposobmi. S PS Plus staci na PS4 nahrat ulozene pozicie do cloudu a na PS5 ich stiahnut. Bez PS Plus to ide cez USB kluc - na PS4 Nastavenia, Sprava ulozenych dat aplikacii, Ulozene data v systemovom ulozisku, Kopirovat na USB zariadenie, a na PS5 potom opacne.

Hlavne to zatial nehrajte dalej v tej novej verzii, aby sa stary postup neprepisal.