Jablotron alarm: Ako prejsť na pet friendly senzory?
namontovali nám do domu Jablotron 100 a máme tam tie pohybové senzory. Problém je, že máme doma mačku a už trikrát v noci nám to spustilo sirénu, skoro ma porazilo od strachu. Technik vravel, že tie senzory sú "pet friendly", ale zjavne nie sú. Máte niekto daky fígeľ, ako to nastaviť, aby to mačku ignorovalo, alebo mám tie senzory nejako prelepiť?
To su senzory na baze detekcie rozdielu teploty pri pohybe, tzv. PIR. Pred senzorom je fresnelova sosovka a vnutri mozno nastavenie citlivosti.
Moznosti : zmenis mierne polohu senzoru nahor, aby ti to nebralo podlahu, kde je macka. Ak ma macka sancu skakat po gaucovke alebo policiach, zase nic z toho. Alebo skusas zalepit paskou cast senzoru tak aby bol menej citlivy. Uplne prelepenie = zbytocne vyhodene peniaze, mozes to rovno vypnut.
Je k tomu nejaka apka ? Da sa tam nastavit citlivost ? Niektore senzory na spinanie svetla mavaju vzadu nastavovaci prvok.
Kde vsade ma macka pristup ? Zapinas na noc alarm na prizemie a spite hore ? Este mozes zmenit definiciu zon a nebudes to zapinat tam, kam sa vie macka dostat a nechas zapnutu len cast prizemia.

Pet friendly senzory fungujú, ale len za určitých podmienok – nie je to úplne 100 % spoľahlivé, hlavne pri mačkách, lebo tie sa vedia dostať všade a pohybujú sa aj vyššie, nie len po zemi ako pes. 🙂