Výmena senzorov tlaku v pneumatikách: Je to potrebné?
Zdravím. V aute mi začal svietiť senzor tlaku v pneumatikách.
Tlak je podľa servisu v poriadku, takže vraj môže byť problém v senzore alebo v baterke. Úprimne som ani nevedela, že sa tam niečo také rieši a že to nemusí byť úplne lacné.
Stalo sa vám to? Menili vám len senzor, alebo sa to dalo nejako vyriešiť jednoduchšie?
@anonym_autor mne na toyote blbne senzor vždy po prezutí, viem si ho potom vyresetovať sama na boku naľavo pri dverách. Na druhom aute sme s tým problém nemali v živote
Záleží od modelu, 90% senzorov má vstavanú nevymeniteľnú baterku, takže sa väčšinou kupuje nový. Je to cca od 25-60€, záleží od auta, plus výmena v pneuservise, prípadne ak je nutné aj nakódovať do RJ auta nový senzor.
Ak chceš jednoduchšie, prelep kontrolku, nech ju nevidíš že svieti 😂 😂
Keď som mala Peugeot 208ku po výmene pneumatík furt 🙈 mi to šlo total na nervy ale zresetovala som to. Jeep mi toto chvála bohu nerobí
@anonym_autor co to mas za servis,ked nevedia nacitat senzor a povedat ti,ktory je zly?
Baterka v senzore vydrzi cca.10 rokov,potom ich treba vymenit(senzory).Skusal som vymienat aj baterku,ale je to casovo narocne s neistym vysledkom.Zo styroch fungovali 3,asi zly kontakt po naletovani baterky.
Pokial mas druhu sadu pneumatik,daju sa kupit senzory,kde sa daju nakodovat kody z prvej sady a nemusis pokazdej vymene sady pneumatik,navstevovat servis.Originalne senzory,tuto moznost nemaju.Mozno sa v poslednych modeloch aut nieco zmenilo,ale na cca.10 rocnych autach je to tak,ako som napisal.
Pisem o toyote,subaru,lexus.
Za vymenu 4 senzorov a naklonovanie,som tiez platil 250fr.
@anonym_autor ahoj. Ja som mala s nimi problem asi 2roky kým som nešla na stk 😁 stále mi svietila kontrolka a pan povedal, ze je dobre si to dat spraviť, aby som na ďalšej stk prešla. Na sk stal jeden senzor do 60e. Na Ali som ich kúpila 4ks za 25e a fungujú uz vyše pol roka 💪

@anonym_autor ja som kupovala nové senzory TMPS na všetky 4 kolesá, s výmenou a zároveň prezutím má to vyšlo 250e. Ale asi záleží aj od značky.