Prečo mi zmizli po synchronizácii na Kindle zvýraznené pasáže?
24. sep 2026
Ahojte.Mám Kindle Paperwhite a po poslednej synchronizácii mi pri jednej knihe zmizli všetky zvýraznené pasáže aj poznámky.Kniha tam normálne zostala.
Dá sa to ešte nejako obnoviť?

Najprv si over, ci su tie poznamky naozaj prec, alebo len zmizli z citacky. Zvyraznenia a poznamky sa neukladaju do samotnej knihy, ale na ucet, a da sa do nich pozriet z prehliadaca uplne nezavisle od Kindlu. Otvor si citanie v prehliadaci na read.amazon.com, myskou najdi hornu listu a klikni na ikonu zapisnika. Su tam vsetky zvyraznenia, poznamky aj zalozky. Ak ich tam vidis, mas problem len so synchronizaciou na citacke a staci knihu z Kindlu odstranit a stiahnut nanovo.
Ak tam nie su, pozri sa na nastavenie synchronizacie. Amazon sam pise, ze poznamky a zvyraznenia spravene v case, ked bola synchronizacia vypnuta, sa po jej opatovnom zapnuti mozu stratit. Na citacke je to v Settings, Device Options, Sync. Pre cely ucet to najdes v Manage Your Content and Devices v zalozke Preferences pod Sync Settings.
A este jedna vec, ktoru by som spravil hned, kym sa bude dalej synchronizovat. Kazda citacka Kindle si vedie vlastny textovy subor so vsetkym, co si na nej kedy zvyraznila, aj s nazvom knihy, datumom a casom. Pripoj ju USB kablom k pocitacu, otvor priecinok documents a hladaj subor My Clippings.txt. Skopiruj si ho bokom. Aj keby uz kopia na ucte nebola, samotny text tam mas.
Na Macu sa novsie citacky cez Finder nemusia zobrazit, lebo komunikuju cez MTP a treba na to zvlast program. Na Windowse naskoci ako obycajny disk.