icon

Ako neviditeľne poškodiť starý mobil?

30. nov 2025

Prosím, vie mi niekto poradiť ako pokaziť starší typ mobilu, tak aby nebolo vidno že ho niekto pokazil? Ďakujem

Strana
z3
dadis
1. dec 2025
@unicornlady

@dadis Aká je psychiatrická diagnóza, ktorá spôsobuje, že si dievča píše na nete s chlapmi?

@unicornlady Spytala som sa chatchpt, nech nedavam mylne informacie: 1. Bipolárna porucha – manická alebo hypomanická epizóda
Najtypickejšia súvislosť.
V manickej fáze sa u niektorých dospievajúcich môže objaviť:
zvýšená energia
impulzívne správanie
znížené sociálne zábrany
výrazne zvýšené libido
Hypersexualita je jeden z diagnostických symptómov mánie.
2. Poruchy správania / impulzivity
U niektorých mladistvých s výrazne impulzívnym alebo rizikovým správaním (napr. ADHD, porucha správania) sa môžu prejaviť:
nízka schopnosť brzdiť impulzy
vyhľadávanie riskantných situácií
aj riskantné sexuálne správanie (niekedy mylne zamieňané za „vysoký pud“)
Tu nie je hypersexualita primárnym symptómom, ale môže sa objaviť sekundárne cez impulzivitu.
3. Hraničná porucha osobnosti (BPD) – u starších adolescentov
Príznaky môžu zahŕňať:
silnú potrebu blízkosti
impulzívne správanie
emočnú nestabilitu
Niekedy sa objaví aj promiskuitné alebo zvýšene sexuálne správanie, ale nie je to nutne zvýšený pud, skôr regulácia emócií.
4. PTSD (trauma) – najmä sexuálne zneužitie
Paradoxne môže dôjsť k:
hypersexualite
kompulzívnemu sexuálnemu správaniu
disociácii pri sexualite
To však vyžaduje veľmi citlivý klinický prístup.

autor
1. dec 2025
@dadis

@unicornlady Nie som psychiater - ale naprikald histrionskan porucha osobnosti, pri manickej faze 70r zena zbalila 4 chlapov za 2 mesiace, pri socializovanych poruchach atd. Ono z nejakeho dovodu sa to dievca citi dobre, ze ziska pozornost, pochvalu, pozitivne reakcie.. treba prist na pricinu, nie zvysovat konflikt takymto neprimeranym zasahom.

@dadis Absolutne si s ňou neviem rady.Ja som vyskúšala všetko možné! Pedopsychiatrička odporúča polepšovňu, diagnózu píše poruchy správania.Psychologička mi dala vyplniť dotazník, chodí k nej 2 roky.Zlepšenie nevidím žiadne.

anonym_cde6dc
1. dec 2025

Otec sa k tomu ako stavia? Rešpektuje ho?

dadis
1. dec 2025
@anonym_autor

@dadis Absolutne si s ňou neviem rady.Ja som vyskúšala všetko možné! Pedopsychiatrička odporúča polepšovňu, diagnózu píše poruchy správania.Psychologička mi dala vyplniť dotazník, chodí k nej 2 roky.Zlepšenie nevidím žiadne.

@anonym_autor Nemyslim si, ze pomoze s nou bojovat - hadky, zla atmosfera v rodine, odobranie mobilu situacii nepomoze. Porozmyslaj, co jej prinasa taketo spravanie - ti muzi jej skladaju komplimenty, su mili, ocenuju ju, zaziva prijatie a "lasku". Dostava toto doma? Podla mna bejde o sex. Su za tym hlbsie rany v jej dusi, ktore ju vedu k takemuto spravaniu. Porad sa s jej psychiatrom, ako predist tomu, aby si v takychto vztahoch este viac neublizila. Vysvetlit jej jej hodnotu, ze ti muzi hladaju rychle uspokojenie svijich pudov, pricom nepozeraju na to, co to spravi s jej dusou. Ze sa zamiluje, bude chciet tie vztahy rozvijat, no tito muzi bud hladat ine uspokojenie inde.

autor
1. dec 2025
@anonym_cde6dc

Otec sa k tomu ako stavia? Rešpektuje ho?

@anonym_cde6dc Jemu je všetko jedno.

autor
Autor odpoveď zmazal
dadis
1. dec 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor V com to je rizikove? Tiez sme v tomto veku vyhladavali chlapcov. Ja som stratila panenstvo v 16, nic mi to neublizilo

Strana
z3