icon

Ako riešiť nekompatibilné zásuvky s bežiacim pásom?

Dnes o 09:41

Ahoj viete mi povedat poradiť co mam robiť ak pri ... beziacom páse... pise : Táto položka nie je kompatibilná s elektrickými zásuvkami vašej krajiny
Musím si prerobiť elektrickú zásuvku alebo sa da kupit nejaka prípojka??? Alebo ako co robit ? Ďakujem

Ako riešiť nekompatibilné zásuvky s bežiacim pásom?
parvinka0001
•
Dnes o 09:44

Bude treba inú koncovku . Ale zamna za tú cenu aj tu nájdeš pozri na Kaufland.sk tiež tam boli podobné v tej cene alebo trošku viac .

anonym_471b4f
•
Dnes o 09:49

Kupis si adapter ...
ale pouzijes tuto domacu vychytavku, je to lacnejsie 🙂
https://www.facebook.com/reel/1650880863375264

minenkaa
•
Dnes o 10:14

Prečo práve takýto veď za tu cenu sú aj lepšie a s eu koncovkou

aalt
•
Dnes o 10:52

Napajanie to ma "nasich" 230V, takze budes "iba" potrebovat alebo redukciu, alebo niekoho, kto ti to prehodi na nasu (alebo proste zalezi ako to je pripojene, mozno staci vymenit privodny kabel ???). Ja by som to asi nekupil. Ked uz nevedia k tomu dat nasu zastrcku, tak ktovie co vsetko to nesplna ...
Mimochodom, podla tych rozmerov ma ta baba na obrazku vysku tak 130cm.

patrike
•
Dnes o 11:47

Zastrcku na beziacom pase musis vymenit, ale celkovo by som bol skepticky k elektrickej bezpecnosti niecoho, co nema testy z nasej skusobne. Moze sa stat cokolvek (prebijanie, poziar).

jimmyy128
•
Dnes o 13:49

Zasuvku doma neprerabaj, ta je v poriadku, problem je na strane pasu.

Skor nez zacnes riesit koncovku, pozri sa do specifikacie na napatie, lebo od toho zavisi vsetko ostatne. U nas je v zasuvke 230 V a 50 Hz. Ked ma pas na stitku napisane 220 az 240 V, riesi sa naozaj len zastrcka a je to lacna vec. Ked by tam ale bolo 100 az 127 V, ziadna redukcia nepomoze, to uz chce napatovy menic a pri stroji s motorom to nema zmysel. Ten oznam na Temu hovori doslova o zasuvkach, cize o tvare koncovky, o napati nehovori nic, takze sam o sebe ti nepovie, ktory z tych dvoch pripadov to je.

S adapterom by som bol opatrny. Bezne univerzalne cestovne adaptery maju v popise napisane, ze zvladnu do 1500 W, a vyrobca rovno vymenuva, ze nie su vhodne pre spotrebice s vysokym prikonom ako fen alebo ohrievac vody. Bezecky pas s motorom je presne taky spotrebic, takze prvy udaj, ktory si na stitku najdi, je pocet wattov. Druha vec je uzemnenie. Nasa zasuvka ma kolik na ochranny vodic, ale lacna dvojkolikova redukcia ho neprenesie, a pri stroji s kovovym ramom, na ktorom stojis, to nie je detail. Ta domaca vychytavka z reelu je v tomto to najhorsie z moznosti.

Prakticky by som to riesil takto. Pozri sa vzadu pri vypinaci, ci sa privodny kabel da od pasu odpojit. Ked ano, kupis obycajny sietovy kabel s nasou zastrckou za par eur a mas vybavene bez improvizacie. Ked je kabel pevny, nechaj si vymenit zastrcku od niekoho, kto to robi, nie redukciou. A este jedna vec, ktora sa zide. Aj ked to obchod napisal dopredu, pri nakupe na dialku mas 14 dni na odstupenie od zmluvy, takze ked to po rozbaleni nedava zmysel, nemusis si to nechat.

aalt
•
Dnes o 14:19
@jimmyy128

Zasuvku doma neprerabaj, ta je v poriadku, problem je na strane pasu.

Skor nez zacnes riesit koncovku, pozri sa do specifikacie na napatie, lebo od toho zavisi vsetko ostatne. U nas je v zasuvke 230 V a 50 Hz. Ked ma pas na stitku napisane 220 az 240 V, riesi sa naozaj len zastrcka a je to lacna vec. Ked by tam ale bolo 100 az 127 V, ziadna redukcia nepomoze, to uz chce napatovy menic a pri stroji s motorom to nema zmysel. Ten oznam na Temu hovori doslova o zasuvkach, cize o tvare koncovky, o napati nehovori nic, takze sam o sebe ti nepovie, ktory z tych dvoch pripadov to je.

S adapterom by som bol opatrny. Bezne univerzalne cestovne adaptery maju v popise napisane, ze zvladnu do 1500 W, a vyrobca rovno vymenuva, ze nie su vhodne pre spotrebice s vysokym prikonom ako fen alebo ohrievac vody. Bezecky pas s motorom je presne taky spotrebic, takze prvy udaj, ktory si na stitku najdi, je pocet wattov. Druha vec je uzemnenie. Nasa zasuvka ma kolik na ochranny vodic, ale lacna dvojkolikova redukcia ho neprenesie, a pri stroji s kovovym ramom, na ktorom stojis, to nie je detail. Ta domaca vychytavka z reelu je v tomto to najhorsie z moznosti.

Prakticky by som to riesil takto. Pozri sa vzadu pri vypinaci, ci sa privodny kabel da od pasu odpojit. Ked ano, kupis obycajny sietovy kabel s nasou zastrckou za par eur a mas vybavene bez improvizacie. Ked je kabel pevny, nechaj si vymenit zastrcku od niekoho, kto to robi, nie redukciou. A este jedna vec, ktora sa zide. Aj ked to obchod napisal dopredu, pri nakupe na dialku mas 14 dni na odstupenie od zmluvy, takze ked to po rozbaleni nedava zmysel, nemusis si to nechat.

@jimmyy128 ona to este nekupila a podla foto to je z temu. V popise je 230V a zasuvka typu F - co by mala byt nemecka. Cize asi zastrcka bez dierky na kolik s uzemnovacimi pasikmi.