icon

Ako spraviť alarm Jablotron 100 spoľahlivejším?

4. máj 2026

Zdravím, máme doma nainštalovaný alarm Jablotron 100 asi rok a občas sa spustí bez zjavného dôvodu, najmä v noci. Firma čo to montovala tvrdí že to môže byť pohyb teploty alebo hmyz. Stretol sa s tým niekto a dá sa to nastaviť spoľahlivejšie? Vďaka

anonym_d8ab6a
4. máj 2026

@anonym_autor ano, stalo sa pri burke alebo asi vacsi pavuk...

anonym_6a42b0
4. máj 2026

Pozrela si ktorý senzor to robí?
Skontroluj či tam nie sú pavučiny, zdroj tepla, alebo sa tam nedostane zvieratko.

anonym_e68396
4. máj 2026

My máme od inej firmy a tak 2 x do roka sa spustil. Robila to pavučina, alebo vtáčik ktorý si chcel robiť hniezdo kúsok od senzoru.

autor
4. máj 2026

Aha, vďaka takže je to bežné. Myslela som, že to nie je až tak citlivé. Našťastie, stáva sa to len sporadicky. Vďaka

chrobak7
4. máj 2026
@anonym_e68396

My máme od inej firmy a tak 2 x do roka sa spustil. Robila to pavučina, alebo vtáčik ktorý si chcel robiť hniezdo kúsok od senzoru.

@anonym_e68396 Môže to byť čokoľvek, čo spustí alarm. Môže to byť aj porucha hlavného modulu.

Tiež máme J. 100 a raz sa nám stalo, že ráno o pol šiestej sa spustil. Vypol som ho, sám sa prepol do pohotovostného režimu a znovu sa spustil. Tak to šlo dokola asi hodinu. Volal som aj na zákaznícku linku, aj elektrikárovi, čo to montoval. Všetci len krútili hlavou, že to nemôže byť. Aj som to natočil na video. Potom to prestalo samé od seba.

Nafigu je, že si človek nepomôže - keď odpojím od napätia jednotku, má záložnú batériu. Ak odpojím aj batériu, spustí sa externá siréna a nedá sa vypnúť, lebo má tiež vlastnú záložnú batériu.

Takže áno - nie je to nič výnimočné, že sa spustí falošný poplach a nemusí ho spustil ani niektorý senzor. Alebo ho spustí niektorý senzor, lebo zaznamená pohyb.

anonym_d8ab6a
4. máj 2026
@anonym_autor

Aha, vďaka takže je to bežné. Myslela som, že to nie je až tak citlivé. Našťastie, stáva sa to len sporadicky. Vďaka

@anonym_autor nam poradili, ze pokial je to
1, iba 1 miestnost a nie je spustia sa vsetky kde su cidla a zaroven
2, je to "jednorazove" (vypnes hukanie, odalarmujes a hned zaalarmujes a uz sa nic nespusti, tak to asi zlodej nie je s najvacsou pravdepodobnostou... lebo ten by isiel z jednej miestnosti do druhej (alebo by ho "zabralo cidlo") a viac krat...

Ako vravim, silny hrom (ked sa "zatriasli okna"), prievan, pavuk... ale naozaj ako pises iba tak 2x za rok...
Alebo si este kup indoor kameru do obyvacky a spusti a uvidis... ci sa nieco hybe po dome

anonym_e68396
4. máj 2026
@chrobak7

@anonym_e68396 Môže to byť čokoľvek, čo spustí alarm. Môže to byť aj porucha hlavného modulu.

Tiež máme J. 100 a raz sa nám stalo, že ráno o pol šiestej sa spustil. Vypol som ho, sám sa prepol do pohotovostného režimu a znovu sa spustil. Tak to šlo dokola asi hodinu. Volal som aj na zákaznícku linku, aj elektrikárovi, čo to montoval. Všetci len krútili hlavou, že to nemôže byť. Aj som to natočil na video. Potom to prestalo samé od seba.

Nafigu je, že si človek nepomôže - keď odpojím od napätia jednotku, má záložnú batériu. Ak odpojím aj batériu, spustí sa externá siréna a nedá sa vypnúť, lebo má tiež vlastnú záložnú batériu.

Takže áno - nie je to nič výnimočné, že sa spustí falošný poplach a nemusí ho spustil ani niektorý senzor. Alebo ho spustí niektorý senzor, lebo zaznamená pohyb.

@chrobak7 to si chcel asi adresovať autorke 😉

chrobak7
4. máj 2026
@anonym_e68396

@chrobak7 to si chcel asi adresovať autorke 😉

@anonym_e68396 Aj tebe aj autorke.