icon

Apple Watch a riziko hypertenzie. Máte podobné skúsenosti?

Dnes o 13:44

Dievčatá, Apple Watch mi každý mesiac píše že zaznamenal u mňa riziko hypertenzie. Tlak si občas premeriam klasickým tlakonerom a zatiaľ ho mám úplne v poriadku. Nábeh úrčite mám, keďže v tehotenstve som mala tlak vysoký. Podarilo sa vám s touto značkou hodiniek zachytiť nejaký zdravotný problém?

anonym_4890f0
Dnes o 13:56

Pozri si štúdie o presnosti meraní hodinkami. Potom zistíš, že sa zbytočne stresuješ. A je jedno či Apple, garmin, Samsung, všetky majú niekedy obrovské odchýlky od reality.

anonym_880570
Dnes o 14:02

@anonym_autor
Toto povedala AI
Nie, hodinky Apple Watch nedokážu presne merať krvný tlak ani ukazovať aktuálne hodnoty systolického a diastolického tlaku na požiadanie

patka06
Dnes o 14:08

žiadne meranie krvného tlaku na zápästí nie je presné

janulik2008
Dnes o 14:18

Sestre ukazuju jej Samsung hodinky ze je v strese 🤣🤣🤣

anonym_979ee7
Dnes o 15:10

Mne ukazujú fibrilaciu a aj ju mám. Vlastne na základe hodiniek som si dala urobiť nirmalne EKG a následne potvrdiť holterom. Inak aw nevedia meriat tlak, možno to odhadujú na základe vysokého tepu, to mal zase môj muž, tlak normálny ale tep vysoko, dostal na to lieky. Odchýlku až takú nemajú, koľkokrát si meriam tlak u lekára toľkokrát mám rovnaký alebo veľmi približný pulz ako na aw.

anonym_9bfd4a
Dnes o 15:19

Mojej mame Apple Watch ukáže vždy fibrilacie a má naozaj permanentné fibrilacie, už nemáva vôbec sinusový rytmus, diagnostikované Dr.Mne neukáže fib.

simsalabim
Dnes o 15:27

Mne hodinky pocas zapalu pluc ukazovali velmi vysoky tep a stres, dr mi z toho dovodu robila aj vysetrenia na emboliu, nastastie sa nepotvrdila. Tep bol vysoky zrejme z teploty.

ivett311
Dnes o 17:59

Mne vzdy ukazuje saturaciu okolo 83% 😏

autor
Dnes o 19:36
@simsalabim

Mne hodinky pocas zapalu pluc ukazovali velmi vysoky tep a stres, dr mi z toho dovodu robila aj vysetrenia na emboliu, nastastie sa nepotvrdila. Tep bol vysoky zrejme z teploty.

@simsalabim píšeš o tejto značke hodiniek?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 19:41

Apple Watch sledujú vzorce, ktoré sa vyskytujú pri vysokom tlaku a keď sa vyskytujú isté činitele naraz, indikuje to vysoký krvný tlak.