icon

Chladnička Gorenje prestala chladiť. Ako postupovať?

dominik2795
28. aug 2026

Zdravim, mam 8 rocnu chladnicku gorenje a prestal chladit vrch chladnicky, mraznicka pod nou funguje… skusil som ju teda vypnut a ze ju zapnem po 24 hodinach. Pomoze to alebo zavolat tovno servis? Vdaka

Chladnička Gorenje prestala chladiť. Ako postupovať?
martinmmartin
28. aug 2026

Ak nempomoze svokat servis.....a na to by si neprisiel asi sam co?

simsalabim
28. aug 2026

@dominik2795 ak ma 2 kompresory, tak ten jeden sa pokazil... vacsinou byvaju delene na chladnicku a mraznicku. Ja by som volala opravara.

anonym_fc5c69
28. aug 2026

@dominik2795 Tejto otázke by som sa nečudovala,keby to napíše "prvorodička". Ale chlap?
Vlastne,aj tej by som sa čudovala...

anonym_e51e2e
28. aug 2026

Asi sa opravarovi nevyhnes. Otazka je, ze za vyjazd das 100 eur a povie potom, ze oprava 200-300 eur, ci nekupit rovno novu.
Chladnicka nie pc, ze skusili ste vypnut a zapnut?
Este moze byt pokazeny termostat, lepsia alternativa.

anonym_c0d84f
28. aug 2026

@dominik2795
To uz nie je ako kedysi ked ladnicky vydrzali 20+ rokov, vyhodene peniaze opravovat kupit novu

anonym_432210
28. aug 2026

@dominik2795 8-ročnú chladničku už nerieš, kúp rovno novú, to nie je nejaká špičková značka, ktorá stála majland. Vyhoď to a kúp novú

dominik2795
autor
28. aug 2026

No nic zapol som ju a uvidim za 2-3 hodky v trencine nejaky servis nepoznate? Dvaja z dubnice ma uz odmietli

anonym_fc5c69
28. aug 2026
@dominik2795

No nic zapol som ju a uvidim za 2-3 hodky v trencine nejaky servis nepoznate? Dvaja z dubnice ma uz odmietli

rozculena
28. aug 2026

https://sk.gorenje.com/podpora

Linka pre záručný a pozáručný servis
0800 105 505

dominik2795
autor
28. aug 2026

Nakoniec sa rozbehla a zatial chladi.

jimmyy128
Dnes o 13:28

To, ze sa po vypnuti rozbehla, nie je nahoda. Vypnutim si jej urobil manualne odmrazenie a tym si zaroven dost presne zistil, co jej je.

Keby bol pokazeny kompresor alebo cely okruh, vypnutie a zapnutie by nepomohlo. Ked mraznicka chladi, chladnicka nie a po odstavke sa to rozbehne, byva to zamrznuty vyparnik na chladiacej casti, primrznuty ventilator, ktory ma studeny vzduch dohanat hore, alebo upchaty odtokovy otvor, cez ktory ma odtekat voda z odmrazovania. Preto to zabralo a preto sa to o par tyzdnov moze vratit, ak pricina ostane.

Kym cakas, ci sa to zopakuje, pozri dve veci. Odtokovy otvor dole na zadnej stene vnutri chladnicky, ci nie je upchaty a ci pod nim nestoji voda. A tesnenie dveri po celom obvode, ci niekde neprisava teply vzduch, to je najcastejsi dovod, preco vyparnik zamrza dookola.

K servisu, ked ta dvaja odmietli: skus hladat chladiarenske firmy a nie opravy spotrebicov. Chladiarnici robia chladiace okruhy a klimy a starsie kombinacie beru ovela ochotnejsie ako znackovy servis.