Čistička vzduchu Eta Puris Smart a pozáručný servis
Ahojte
Prosím pekne o radu
Mam uz viac ako 2 roky kúpenú čističku vzduchu Eta puris smart . Pouzivala som ju iba ked sme boli u svokry, je tam strasne vela prachu asi tolko ze ho cez den utriem a vecer je vrstva prachu tam kde aj bola, vsetko je zaprasene a neupratuje sa tam...
Zakupila som čističku ktora ma vysla na 200€ a ocakavala by som aj nejaký vysledok za taku cenu. Po dlhom case som skontrolovala filtre nic , ciste ,hovorim si , ze asi to musi bezat dlhsie . Ale ani po dlhom case ked bola zapnuta na filtri nieje zachytene ze nic . Mate tuto cisticku? Reklamacia uz nieje mozna a dost ma to hneva nakoľko nebola lacná... Niekedy ked ju zapnem, tak na displeji mi ukazuje hodnota nad limit , cize je tam senzor , ktory skuma zrejme ovzdusie. Aj sa stane ze je cislo nad normou , cize vo vzduchu je vela prachu, ale aj po celom dni na filtri nieje nic. Tak som ju uz prestala zapínať... Robim nieco zle? Len ju zapnem a nic viac nerobim. Na koho sa mozem obratit ak uz neplati zaruka?
Dakujem pekne
Bola by som rada keby sa to dalo do poriadku...

K tomu cistemu filtru - Puris Smart nema jeden filter, ale tri a predavaju sa zvlast. Na eta.cz su ako nahradne diely vedene pre-filter 4569 90100, HEPA13 filter 4569 90200 a karbonovy filter 4569 90300. Viditelny prach chyta ten pre-filter, ktory je prvy v poradi. HEPA13 chyta castice, ktore okom nevidis, takze to, ze vyzera cisty, samo o sebe nic nedokazuje. Pozri sa, ci mas vytiahnute aj to prve sitko, nielen ten hruby filter za nim.
Co sa tyka servisu po zaruke, ETA ma na eta.sk stranku Servis malych domacich spotrebicov a na nej zoznam autorizovanych servisov. Tam s tym treba ist, nie do predajne, kde si to kupila.
A este jedna vec, na ktoru sa casto zabuda. ETA predava sluzbu Predlzena zaruka, ktora sa uplatnuje az po skonceni zakonnej dvojrocnej lehoty. Ak si pri kupe dostala certifikat a registrovala si ho, mozes mat kryte aj to, co je uz po zaruke. Overila by som si to skor, nez to zaplatis z vlastneho.