Hydrogélová fólia na mobil: Zmiznú z nej škrabance?
Pozerám hydrogélovú fóliu na mobil a všade píšu, že drobné škrabance sa vraj časom samy „zacelia“. Funguje to naozaj, alebo je to len marketing?
@anonym_autor áno zmiznú, ja som ju mala asi rok. Potom sa mi pod ňu dostala volaka špina a vyzeralo to akoby som tam mala naprášené tak som ju dala dole. Telefón mi veľakrát spadol, aj na displej a nic sa mu nestalo a to mam zaoblený displej. Teraz mam ďalšiu a iné si už na telefóny ani nedám.
Je tato folia vhodna na telefóny so zaoblenými okrajom? Lebo tie skla tvrdene nestiham lepit. Stale opukane opraskane okrajw
@anonym_autor ja mam zo shein a ako nesedi to na 100 percent na okrajoch ale teda aj ked spadne nerozbije sa a folia vydrzu fakt dlho. Tie sklenene stale praskali a kedze mam male deticky nezdalo sa mi to vhodne.
Áno, je to prvá fólia ktorá mi vydržala dlhšie ako pár dní. Totiž mne často padá mobil, som hrozne roztrzita a nesikovna, vždy som mala veľmi popraskanu fóliu. Ale táto drží už 3-4m a vyzerá ako nová. Ma len niekde malinkú bublinku ale tá mi nevadí. Je to super, len je to matné nie ako sklo
@ria_sprout Môžeš si kúpiť aj šňúrku na krk.
@ria_sprout Môžeš si kúpiť aj šňúrku na krk.
@niekto2hy ja pracujem fyzicky narocnu pracu s ľuďmi takze snurka na krk nie je vhodná.
@niekto2hy ja pracujem fyzicky narocnu pracu s ľuďmi takze snurka na krk nie je vhodná.
@ria_sprout Tak už nemusí byť len na krk. 😎
Nie je to cisty marketing, ale ani to nie je take, ako to znie v reklame. Hydrogelova folia je v podstate mekky TPU film a ten je pruzny - ked po nom prejdes klucom a spravis len povrchovy odrenik, material sa za par hodin sam vrati do tvaru a skrabanec zmizne. Co uz nezmizne, je vryp, ktory presiel cez celu hrubku vrstvy. Takze plati to na mikroskrabance, nie na to, ked ju poriadne zareze piesok.
slavomira236 sa pytala na zaoblene okraje a tam je odpoved v zasade ano. Hydrogel je jedina folia, ktora zaobleny displej rozumne zvladne, lebo sa lepi za mokra a da sa dotvarovat, tvrdene sklo je rovne a na zaobleni sa vzdy niekde odlepi alebo opukne. Ale ako pisala ivka21, zalezi na tom, ci je vystrihnuta presne na tvoj model - univerzalne kusy z lacnych trhovisk casto nedosadnu prave na tom zaobleni.
Jedna vec sa ale v tychto diskusiach casto plete. Hydrogel chrani proti skrabancom, nie proti rozbitiu. Ma tvrdost okolo 6H, tvrdene sklo 9H, takze piesok a kluce ho poskriabu lahsie, len sa to zahoji. A pri pade na roh sa hydrogel prehne a naraz prejde do displeja, kdezto sklo sa obetuje a praskne miesto neho. Ked ti mobil casto pada, tak je to vymena jedneho druhu ochrany za druhy, nie vylepsenie.
Tie male bublinky po nalepeni su normalne a vacsina z nich sama zmizne do par dni, ako sa folia dosadne.

Áno, je to prvá fólia ktorá mi vydržala dlhšie ako pár dní. Totiž mne často padá mobil, som hrozne roztrzita a nesikovna, vždy som mala veľmi popraskanu fóliu. Ale táto drží už 3-4m a vyzerá ako nová. Ma len niekde malinkú bublinku ale tá mi nevadí. Je to super, len je to matné nie ako sklo