icon

Kde kúpim použitý iPhone 12?

15. dec 2025

Dobrý večer,kde by ste odporučili kúpiť iphone 12 bielej farby pre dcéru ako vianočný darček? Samozrejme starší/repasovaný. Ďakujeme za každú radu a prajem ešte pekný večer 😀

matus229
15. dec 2025

Buď datesmobile alebo swappie 😀 máš tam aspoň rok zaruku

anonym_da4d0f
15. dec 2025

To sa ešte aj dá kúpiť?

nellyuana
Odpoveď bola odstránená
unbeholfen
16. dec 2025

Chvalabohu dá. Lebo 12 a 13 sú posledné čo ešte mali verziu mini. Po bazároch, záložniachbje toho habadej. Veksláci zoženú hocičo. Keby som povedal cigánom tak aj SE-čko mi zoženú.

kate9999
16. dec 2025

@anonym_autor ja mám

jimmyy128
19. júl 2026

K tomu roku záruky, čo tu padlo - je to dobrý ukazovateľ, lebo záruka sa medzi predajcami dosť líši. Swappie aj Back Market dávajú 12 mesiacov, viaceré slovenské e-shopy s vlastným servisom dávajú na repasy 24 mesiacov (napr. iguru.sk alebo Gigacomputer). Pri darčeku pre dieťa to má praktický význam - keď treba niečo riešiť, na Slovensku je to o dosť rýchlejšie ako posielať kus do zahraničia.

Cenovo: iPhone 12 v repase dnes začína zhruba na 200-220 € podľa pamäte a stavu, napríklad na iguru.sk je stav B za 209 €. To je rozumný orientačný bod - ak niekde vidíte podstatne menej, pozrite sa, čo presne je v popise, býva to slabá batéria alebo neoriginálny displej.

Tri veci, ktoré sa pri 12-ke oplatí skontrolovať:

- Kapacita batérie. Dvanástka má už päť rokov, veľa kusov je na 80-85 %. Pýtajte si číslo, nie "batéria je v poriadku".
- Displej. iOS v Nastavenia - Všeobecné - Informácie zobrazí upozornenie, ak je displej alebo batéria neoriginálna. Rýchla kontrola pri preberaní.
- Odhlásené Apple ID. Bez toho sa telefón nedá aktivovať. Pri bazári to je najčastejší problém, pri e-shope to má byť samozrejmosť.

Biela farba (pri 12-ke je to skôr biela/strieborná) býva menej žiadaná ako čierna, takže sa dá občas trafiť o niečo lacnejšie.