icon

Máte doma váhu s pokročilými funkciami?

Dnes o 16:16

Máte doma váhu čo odváži hmotnosť, telesný tuk, svalovú hmotu, vodu atď všetko možné? Vážite sa tým?
Ja som takú kúpila a je tam voľba jazyka po anglicky, keby sa tu našiel niekto kto by mi vedel vysvetliť jednotlivé ikonky čo znamenajú?

biba_18
Dnes o 16:17

čo potrebuješ?

anonym_e92bc8
Dnes o 16:26

@anonym_autor naša váži aj rozum a keď kliknem na ikonku a postavim sa na váhu,je tam error🤭

autor
Dnes o 16:28
@biba_18

čo potrebuješ?

@biba_18 Môžem pridať foto, vlastne všetky ikonky čo sú naľavo. Idem to odfotiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzinka888
Dnes o 16:34

Kokos a co tak pouzit google prekladac🙊.

autor
Dnes o 16:40
@zuzinka888

Kokos a co tak pouzit google prekladac🙊.

@zuzinka888 Čo by sa stalo keby si nerypala?
Potrebujem to vysvetliť po lopate od niekoho kto do toho rozumie preto som zadala otázku. Ak nemáš čo k tomu dodať preskoč diskusiu.

biba_18
Dnes o 16:42

váha
bmi
tuk %
váha tuku
% kostrového svalstva
váha kostrového svalstva
svalstvo %
váha svalstva
voda %
voda kg
viscerálny tuk
kosti
bazálny metabolizmus
proteiny %
stupeň obezity
fyzický vek

biba_18

a čo potrebuješ vysvetliť?

mondolina
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor
nemáš v telefóne prekladač? myslím čo ti preloží aj slová z foto?

mondolina
Dnes o 16:45

Google lens

autor
Dnes o 16:50
@biba_18

váha
bmi
tuk %
váha tuku
% kostrového svalstva
váha kostrového svalstva
svalstvo %
váha svalstva
voda %
voda kg
viscerálny tuk
kosti
bazálny metabolizmus
proteiny %
stupeň obezity
fyzický vek

@biba_18 Ďakujem za preklad ale čo znamenajú konkrétne pomenovania, príklad tuk a váha tuku, alebo aký je rozdiel medzi kostrové svalstvo a pod tým čo je svalstvo, čo je visceralny tuk a bazalny metabolizmus mi píše že mám strašne vysoký, prečo, ja vôbec nechápem tomu.

biba_18
Dnes o 16:58

tak hádam rozdiel medzi % a váhou vieš
kostrové svalstvo je svalstvo ktorým ovládaš tvoje telo - pri chôdzi, pri sedení, pri dýchaní, pri žuvaní a prehĺtaní, mimika…
viscerálny tuk je tuk okolo vnútorných orgánov
a metabolizmus ti vypočítalo podľa zloženia tela, neviem to potvrdiť ani vyvrátiť, na výpočet metabolizmu sú zložité rovnice… ak napísalo vysoký, tak ti dobre spaľuje…

autor
Dnes o 17:04
@biba_18

tak hádam rozdiel medzi % a váhou vieš
kostrové svalstvo je svalstvo ktorým ovládaš tvoje telo - pri chôdzi, pri sedení, pri dýchaní, pri žuvaní a prehĺtaní, mimika…
viscerálny tuk je tuk okolo vnútorných orgánov
a metabolizmus ti vypočítalo podľa zloženia tela, neviem to potvrdiť ani vyvrátiť, na výpočet metabolizmu sú zložité rovnice… ak napísalo vysoký, tak ti dobre spaľuje…

@biba_18 Ďakujem a podľa teba mám dobré hodnoty? Chcela by som trochu schudnúť.

rozculena
Dnes o 17:14

@anonym_autor priamo na váhe máš ikonky?
Ja takú váhu mám,ale na váhe nič neukazuje,všetko mi ukazuje v apke a tam sa aj jazyk nastavuje

biba_18
Dnes o 17:17

@rozculena ja mám váhu kde sa jazyk nenastavuje v apke 🤷‍♀️ ale je dosť pravdepodobné že jej sa nastavuje…

biba_18
Dnes o 17:20

@rozculena resp. tak - nastavuje, ale nie na slovenčinu 😂

markusrasford
Dnes o 17:25

@anonym_autor ja ti odporucim aby si nasla videa a pozrela si ako sa vaha používa. Na YouTube určite nájdeš. Alebo aj na stránke výrobcu.

nyusika
Dnes o 17:42

@anonym_autor
Chat GPT - odfotím display - preloží, vysvetlí

doriiis
Dnes o 17:46

Všetky pojmy, ktorým nerozumieš ti vie vysvetliť Google alebo AI. 🤦🏻‍♀️

thirstymonk
Dnes o 18:20
@biba_18

váha
bmi
tuk %
váha tuku
% kostrového svalstva
váha kostrového svalstva
svalstvo %
váha svalstva
voda %
voda kg
viscerálny tuk
kosti
bazálny metabolizmus
proteiny %
stupeň obezity
fyzický vek

@biba_18 Čau, nechcem ťa uraziť, ale aby sa nám lepšie počítalo, použijem východiskovú hodnotu 100kg (imaginárne si predstav, že vážiš 100kg, sory... lepšie sa bude počítať).

1. Váha - správne by malo byť hmotnosť. To je tvoja hmotnosť. Čiže 100kg v našom príklade
2. BMI - Body Mass index sa nejakým špeciálnym vzorcom počíta pomer tvojej výšky k tvojej hmotnosti. Táto hodnota je úplne hovno platná, napríklad kulturistovi Ronnie Colemanovi tam vyšla najhoršia možná obezita, pritom to bola hora svalov (ráta len hmotnosť a výšku, čiže on keď mal 180cm a 140kg, tak mu to vyšlo jak obezita). Nevšímať si...
3. Tuk % -> koľko percent tvojho tela tvorí tuk. Napr. 30. U žien je super okolo tých 20%, u mužov tých 10% je ideál (mne k šťastiu stačí aj 15). Vygoogli si "Man Woman fat rate" a uvidíš na fotkách ako to vyzerá
4. Hmotnosť tuku, čiže koľko váži tvojich 30% tuku. Tuk je ťažší ako voda, takže percento nerovná sa kilo.
5. % a váha kostrového svalstva ti ukáže, koľko % a koľko kg majú tvoje kosti. Táto hodnota by sa štandardne moc meniť nemala. Aspoň uvidíš, že žiadne ťažké kosti neexistujú
6. Svalstvo % a váha - to isté, len čo sa týka svalov. Tu chceš dosiahnuť čo najvyššie hodnoty.
7. Voda v % a voda v kg. Tu by malo platiť, že čo percento to kilo. Voda má hustotu tonu na kubík, čiže kg na liter. Čiže liter vody váži kilogram (destilovanej), takže plus mínus, lebo v tele nemáš destilovanú vodu.
8. Viscerálny tuk - to neviem, priznám sa.
9. Bazálny metabolizmus - ukazuje ti, koľko kcal minie tvoje telo, aj keĎ celý deň nerobíš nič, len ležiš so zatvorenými očami.
10. PRoteíny % - môže to znamenať, že koľko % tvojej stravy majú tvoriť proteíny, ale rovnako to môže znamenať, že koľko percent proteínov máš v tele. Treba kuknuť do navodu.
11. Stupeň obezity - predpokladám, že to vypočíta ako BMI, takže sa tým neriad
12. Fyzický vek - ako unavený je tvoj organizmus. Čiže môžeš mať 30, ale tým, že sa prežieraš, nehybeš, piješ, kuriš,...tak fyzicky si na tom ako pedesiatnik. Alebo aj naopak.

biba_18
Dnes o 18:31

@thirstymonk celkom nerozumiem prečo to vysvetľuješ mne??

autor
Dnes o 18:39
@thirstymonk

@biba_18 Čau, nechcem ťa uraziť, ale aby sa nám lepšie počítalo, použijem východiskovú hodnotu 100kg (imaginárne si predstav, že vážiš 100kg, sory... lepšie sa bude počítať).

1. Váha - správne by malo byť hmotnosť. To je tvoja hmotnosť. Čiže 100kg v našom príklade
2. BMI - Body Mass index sa nejakým špeciálnym vzorcom počíta pomer tvojej výšky k tvojej hmotnosti. Táto hodnota je úplne hovno platná, napríklad kulturistovi Ronnie Colemanovi tam vyšla najhoršia možná obezita, pritom to bola hora svalov (ráta len hmotnosť a výšku, čiže on keď mal 180cm a 140kg, tak mu to vyšlo jak obezita). Nevšímať si...
3. Tuk % -> koľko percent tvojho tela tvorí tuk. Napr. 30. U žien je super okolo tých 20%, u mužov tých 10% je ideál (mne k šťastiu stačí aj 15). Vygoogli si "Man Woman fat rate" a uvidíš na fotkách ako to vyzerá
4. Hmotnosť tuku, čiže koľko váži tvojich 30% tuku. Tuk je ťažší ako voda, takže percento nerovná sa kilo.
5. % a váha kostrového svalstva ti ukáže, koľko % a koľko kg majú tvoje kosti. Táto hodnota by sa štandardne moc meniť nemala. Aspoň uvidíš, že žiadne ťažké kosti neexistujú
6. Svalstvo % a váha - to isté, len čo sa týka svalov. Tu chceš dosiahnuť čo najvyššie hodnoty.
7. Voda v % a voda v kg. Tu by malo platiť, že čo percento to kilo. Voda má hustotu tonu na kubík, čiže kg na liter. Čiže liter vody váži kilogram (destilovanej), takže plus mínus, lebo v tele nemáš destilovanú vodu.
8. Viscerálny tuk - to neviem, priznám sa.
9. Bazálny metabolizmus - ukazuje ti, koľko kcal minie tvoje telo, aj keĎ celý deň nerobíš nič, len ležiš so zatvorenými očami.
10. PRoteíny % - môže to znamenať, že koľko % tvojej stravy majú tvoriť proteíny, ale rovnako to môže znamenať, že koľko percent proteínov máš v tele. Treba kuknuť do navodu.
11. Stupeň obezity - predpokladám, že to vypočíta ako BMI, takže sa tým neriad
12. Fyzický vek - ako unavený je tvoj organizmus. Čiže môžeš mať 30, ale tým, že sa prežieraš, nehybeš, piješ, kuriš,...tak fyzicky si na tom ako pedesiatnik. Alebo aj naopak.

@thirstymonk Jej ďakujem, takéto niečo vysvetlenie som potrebovala. Fyzický vek mi ukazuje 29 rokov a mám vyše 40 v skutočnosti. Chcela by som trochu schudnúť a nabrať svaly.
Inak nepijem alkohol nefajčím, mám myslím si že dosť pohybu, fyzicky ťažkú prácu.