icon

Môžete dôverovať inteligentným hodinkám pri meraní kalórií?

Dnes o 17:40

Ahojte. Tu nejde ani tak o značku, ale o celkovo inteligentne hodinky. Veríte, že píšu spravne kroky, alebo kolko kalorii spálite ?

Dnes mi ukazuju ze som spalila 19:39 2000 kcal ... je to realne ?pytam sa preto, nakolko mi fitnes trenerka povedala, ze to ani ona nespali na behani, a totalne ma odrovnala, že by som mala mat kalorie na 1000-1200 ak chcem chudnuť 🫣 tak som z toho frustrovana :( a ze nemam verit ani kalorickým tabuľkam..

anonym_75cb62
Dnes o 17:43

2000 kal spalis tak vysokohorskou turistikou ak vobec, tiez mi trenerka odporucala 1200 kal aj ked mi viaceri vraveli ze je to malo no pri 1700 som nechudla

anonym_ec324e
Dnes o 17:49

@anonym_autor kroky cca áno, kalórie nie.
Je inak veľký rozdiel či tvoje hodinky ti zobrazujú spalene kcal aktivitou alebo celkové aj s bazalom.

Trenerku s názorom 1000 kcal vymeň

zmrzlinka2021
Dnes o 18:00

@anonym_autor

Výmena trénerku. 1200 kalórií je hladovka

autor
Dnes o 18:00
@anonym_ec324e

@anonym_autor kroky cca áno, kalórie nie.
Je inak veľký rozdiel či tvoje hodinky ti zobrazujú spalene kcal aktivitou alebo celkové aj s bazalom.

Trenerku s názorom 1000 kcal vymeň

@anonym_ec324e lebo ja som si nastavovala kaloricke tabulky .. a ze to mam cele zle .. ze chudnut nebudem .. ze to ona okolo 1000-1200 kcal .. tak uz tomu nechapem😓

sense
Dnes o 18:01

kroky ano, kedze aspon moje a predpokladam ze viacere rataju na zaklade gps. Kalorie nie. Tych 2tis by mohlo byt teoreticky pokojove plus aktivne kalorie, za predpokladu ze si nebehala polmaraton alebo nebola na vysokohorskej turistike. Celkovo hodinky ukazuju spalene kalorie len na zaklade vzorca plus tepu ktory je na ruke aj tak menej presny, ako keby si merala hrudnym pasom. Ziadne hodinky ale nepoznaju tvoj metabolizmus a to ako tvoje telo spaluje. Takze rozhodne by som sa neriadila tym, co ukazuju hodinky. To by som mohla jest cez 3tis kalorii . A tiez sa priklanam k nazoru, ze trenerku ktora ti radi mat 1000 kcal denne pri chudnuti by som vymenila, pokial teda nemerias tak max 150cm

autor
Dnes o 18:01
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Výmena trénerku. 1200 kalórií je hladovka

@zmrzlinka2021 ja uz neviem ako si to spravne vyratat a naatavit a z toho co mam nastavene zatial za 10 dní 1,80kg dole

laskonkaa1
Dnes o 18:02

1. 2000kcal nespalim ani pri hyrexe,mozno tak pri pol maratóne, bežný den urcite nie.
2. Aby si schudla, 1000-1200kcal je nezmysel, pokiaľ nemas 10 rokov a 150cm.
3. Kroky počíta cca ok, kcal závisí od xy faktorov.

slovakboy
Dnes o 18:10

@anonym_autor hodinky vedia zmerať tep a kroky. Zvyšok môžu prepočítať podľa tvojej hmotnosti a veku. Ale to sú len orientačné a veľmi nepresné čísla. Jedlo ak vieš aké obsahuje kalórie si vieš nadávkovať. Ja bicyklujem a mal som merač tepu a rýchlosti s vsetkeho možného aj počtu nadychov. Ale nemal som merač výkonu. Počítač nejako vypočítal kalórie. Teraz už mám aj merač výkonu a to je už niečo úplne iné a oveľa presnejšie. Je to fyzikálne priame meranie mechanickej energie ktorú vydám. No nezmeria to energiu, ktorú vydám teplom atď. Straty rôzne nevie zmerať len odhadnúť podľa typu záťaže a hmotnosti. No je to najpresnejšie čo sa dá pre amatéra. Ak nebicykluješ, môžeš skúsiť cyklistický trenažér, alebo bežecký trenažér, ktorý dokáže merať aj silu a rýchlosť. Teda aj výkon, lebo výkon je sila krát rýchlosť, alebo moment krát otáčky pre rotačný pohyb.

klarissa25
Dnes o 18:25

Tak jedna vec je bazalny vydaj a vydaj aktivitami. Ak toto spocitas tak celkovy vydaj mozes mat kludne 2000 aj viac…

anonym_c67da0
Dnes o 18:31

@anonym_autor akú máš váhu, vek, výšku a dennú aktivitu?

lucik194
Dnes o 18:43

2000 kalorii nespalis len tak

pri 10 km behu spalim tak 450-500 kalorii
pri hodinovom skupinovom intenzívnom cviceni som mala 350-500, podľa typu cvicenia

monera
Dnes o 18:53

V prvom rade si zistite bazálny metabolizmus - vypočítajú vám to kalorické tabuľky alebo hocikde na nete nájdete vzorec, do ktorého dosadíte svoj vek, výšku a hmotnosť. Číslo, ktoré vám vyjde, je váš bazálny príjem, čiže energia, ktorú spotrebuje vaše telo len na svoje fungovanie, bez akejkoľvek fyzickej aktivity. K tomu si potom prirátajte fyzickú aktivitu - väčšina ľudí je aktívna menej ako si myslí, okolo tých 400-500 kcal denne dajme tomu... tie kalórie prirátajte k bazálu a vyjde vám číslo, koľko kcal denne môžete prijať, aby ste si udržali súčasnú hmotnosť. Ak chcete schudnúť, odporúčam deficit 300 kcal denne... Kilo tuku má zhruba 7700 kcal, čiže pri deficite 300 kcal schudnete kilo tuku za necelý mesiac. Samozrejme, dôležitá je aj strava, aby bola nutrične vyvážená a kvalitná.

autor
Dnes o 19:12
@monera

V prvom rade si zistite bazálny metabolizmus - vypočítajú vám to kalorické tabuľky alebo hocikde na nete nájdete vzorec, do ktorého dosadíte svoj vek, výšku a hmotnosť. Číslo, ktoré vám vyjde, je váš bazálny príjem, čiže energia, ktorú spotrebuje vaše telo len na svoje fungovanie, bez akejkoľvek fyzickej aktivity. K tomu si potom prirátajte fyzickú aktivitu - väčšina ľudí je aktívna menej ako si myslí, okolo tých 400-500 kcal denne dajme tomu... tie kalórie prirátajte k bazálu a vyjde vám číslo, koľko kcal denne môžete prijať, aby ste si udržali súčasnú hmotnosť. Ak chcete schudnúť, odporúčam deficit 300 kcal denne... Kilo tuku má zhruba 7700 kcal, čiže pri deficite 300 kcal schudnete kilo tuku za necelý mesiac. Samozrejme, dôležitá je aj strava, aby bola nutrične vyvážená a kvalitná.

@monera ano, moje udaje som si dala do kalorickej kalkulacky .. vyslo mi moje bm a kolko mam prijat aby som schudla .. ale ževraj je to hlúposť, tak už neviem čomu veriť

anonym_b73495
Dnes o 19:41

garmin hodinky mi merali najviac presne .. teraz mam samsung a katastrofa.. na presne meranie krokov treba krokomer .. vsetky vsak meraju priblizne a nie uplne presne

barka1
Dnes o 19:42
@anonym_autor

@monera ano, moje udaje som si dala do kalorickej kalkulacky .. vyslo mi moje bm a kolko mam prijat aby som schudla .. ale ževraj je to hlúposť, tak už neviem čomu veriť

@anonym_autor určite to nie je hlupost. Najdi si inu trenérku. V KT zadaj váhu, výšku, věk, režim na chudnutie, vypni zápis aktivit a nastav paušálnu aktivitu.