icon

Odporučíte značku a typ televízora od 250 do 300 eur?

13. aug 2026

Pokazila sa nám telka. Akú značku nám odporúčate? pozerala som Samsung alebo LG, alebo inú značku s akou ste spokojné. Uhlopriečku od 43-50. Cena od 250e - 350e. Telku moc nepozeráme, väčšinou večer. Ďakujem za radu

anonym_136fcd
13. aug 2026

@anonym_autor máme oboje, spokojnosť.. inú by som už ani nechcela.rozbila som LG tv a hneď sme kúpili tú istú.v spalni mame Samsung, tiež je fajn

jimmyy128
31. aug 2026

Anonym ma pravdu, ze obe znacky su v pohode, ale v tejto cene o vysledku nerozhoduje logo, ale typ panela. LG dava do lacnejsich 43 palcovych modelov vacsinou IPS, Samsung skor VA. Rozdiel je v kontraste, IPS ma zhruba 1000:1, VA aj tri az pat krat viac. Prakticky to znamena, ze na IPS ti cierna vecer v tmavej izbe vyzera skor sivo. Kedze pisete, ze pozerate hlavne vecer, tak by som isiel skor po VA paneli.

Druha vec, ktora sa ukaze az po kupe, je pocet HDMI vstupov. Lacnejsie modely maju casto len dva a jeden ti hned zoberie set-top box alebo konzola, takze ked k tomu chces este soundbar, si na hranici.

A do tretice, na 43 palcoch a beznej vzdialenosti sedenia v obyvacke rozdiel medzi full hd a 4k skoro nevidno. Nepriplacal by som za samotne 4k, radsej tie peniaze dat do panela a poctu vstupov.