icon

Chladnička s mrazničkou: Odporúčania pre značky Samsung, LG a Haier

kristina82
16. dec 2024

Pokazila sa nam a kupujeme novu.viete mi nejaku odporucit/ cca 1000 eur)? Zvazujeme bud samsung LG alebo haier.ma niekto z vas tieto znacky a vedel by mi napisat odporucania? Plusy a minusy.dakujem.kedze je to investicia na dlhsiu dobu,bechcem kupit zlu

frflos_nespokojny
16. dec 2024

predpokladam, ze chces asi americku, ked si dala taku cenu.

stanulienkat
16. dec 2024

My mame Bosch. Ale odporúčim ti jedno- kúp si takú, kde sú dva kompresory -jeden na chladničku a jeden na mrazničku. Môžeš ich čistiť a rozmrazovať nezávisle od seba.

frflos_nespokojny
16. dec 2024

v dnesnej dobe netreba mat dvojkompresorove. nove chladnicky uz netreba rozmrazovat . vypnem, vyprazdnim a umyjem. otazka par minut

janetinka27
16. dec 2024

@kristina82 ahoj, mne pridu dost podobne. My sme kupovali drahsie, bo sme vyberali podla energetickej triedy, ale potom sme to lutovali. Rocne usetrime na elektrine doslova par e oproti nizsej triede, ale predajna cena bola ovela vyssia, cize sa to neoplatilo.akurat je to mozno o velmi malo setrnejsie k zivotnemu prostrediu.

madeincssr
16. dec 2024

@janetinka27 presne tak. Marketing je vsemocny... nepozerajte na pismeno energetickej triedy, ale na tom istom stitku udavanu priemernu rocnu spotrebu el. energie [kWh]. Niekedy je rozdiel v cene (aj 2 ci viac nasobok) ekonomicky tazko obhajitelny za predpokladanu zivotnost chladnicky. Dnes uz maloktory domaci spotrebic vydrzi 20 ci viac rokov.

blackwednesday
9. jún 2026

@kristina82 Ahoj, my sme riesili toto iste pred dvoma rokmi a tiez sme sa rozhodovali medzi Samsungom a LG. Skus pozriet chladnicky s mraznickou tu www.planeo.sk/chladnicky-s-mraznickou my sme odtial brali nasu a maju tam fakt super vyber a urcite sa do tvojho rozpoctu vojdes. Ja som sa rozhodla pre model Samsung RB34C600DSA/EF a musim povedat, ze kupu doteraz vobec nelutujem. Co sa tyka plusov, chladnicka je naozaj velmi ticha, ma No Frost system a vdaka tenkym stenam ma naozaj vela miesta zvnutra. Potraviny v nej vydrzia fakt dlho cerstve. Ak mam spomenut nejake minusy, co mi trosku vadi, tak bocne steny sa obcas dost zahrievaju. Vraj je to u Samsungu normalne, lebo tade chladnicka odvadza teplo, ale treba na to mysliet, aby nemala z bokov uplne natesno natlaceny nabytok. Tiez na tom povrchu obcas vidno otlacky prstov, ak mas doma deti, ale to sa da rychlo zotriet. Za mna je to ale urcite spolahliva volba na dlhe roky a isla by som do nej znova

frflos_nespokojny
10. jún 2026

@blackwednesday odpoved trosku opozdene, ale neva 😉
neviem ako dlho mas samsung, ale je to poriadna ..... ani sa to neda napisat.
ano mam doma samsung ma to same acka na spotrebu, ale setrili na materiale asi na vsetkom. nikdy viac samsung a ich predlzenu zaruku si mozu niekam strcit !!!