Oplatí sa kúpiť prenosnú klimatizáciu?
Ahojte, prosim tych co maju doma prenosnu klimatizaciu, ci sa to oplati. Chladi to? Je to nieco platne? Chcem kupit rodicom oni nechcu montovat normalnu klimatizaciu.
Pripadne odporucte nejaky typ.
Dakujem.
@anonym_autor ano, chladi to. Ale pri spusteni musi byt otvorene okno a utesnene, lebo rura musi ist von. A je to dost neprakticke to stale utesnovat,ked chces spustit klimu. Mozno niekde na chatu fajn, ale na dlhodobe pouzitie by som to nevolila
Mala som obidve a je to neporovnatelne. Prenosnu by som uz nechcela ani zadarmo.
Prečo chces takú haraburdu rodičom keď nechcú klímu toto by bolo ako za trest
@anonym_autor
My sme mali aj taku zalezi aka velkosti je miestnost a ci to mate spravne osadene - utesnenie do okna ta doska je inac lacna .
Ked to mas spravne osadene tak funguje
Okenné tesnenie pre mobilnú klimatizáciu | Margaretkashop - Darčeky za super ceny https://share.google/yFjLYLRjZseiWnEXF
Pozeraj hlavne na výkon a hlučnosť, tie lepšie začínajú na 500 eur. Čo sa týka tesnenia okna, existuje jednoduchá sieťka na suchý zips, ktorá je na okne stále, dávala som dole iba v zime. Nástenná je lepšia ale zase ak si dobre vyberieš, aj mobilná dobre slúži a vychladi.
Pozeraj hlavne na výkon a hlučnosť, tie lepšie začínajú na 500 eur. Čo sa týka tesnenia okna, existuje jednoduchá sieťka na suchý zips, ktorá je na okne stále, dávala som dole iba v zime. Nástenná je lepšia ale zase ak si dobre vyberieš, aj mobilná dobre slúži a vychladi.
@martinka17
Este jedna vec treba davat pozor a kontrolovat kondenzat lebo lahko vytecie na podlahu
Prečo chces takú haraburdu rodičom keď nechcú klímu toto by bolo ako za trest
@anonym_b2c7cf mama sa furt stazuje ze jej neni z tepla dobre, brala som to ako altetnativu. Ale odradili ste ma.
To nekupuj v ziadnom pripade, jedine, co realne funguje, je klasicka klima s montazou a rozdelenim vonkajsia - vnutorna jednotka.
@martinka17
Este jedna vec treba davat pozor a kontrolovat kondenzat lebo lahko vytecie na podlahu
@anonym_6b968c to som nikdy nemusela, mala som fakt kvalitnú.
@anonym_autor za podmienky, ze "vyfukovu" hadicu vhodne vyvedies von, to jednu, hoci aj vacsiu miestnost, vychladi. Musia byt zatvorene okna a dvere. Osobna skusenost zo skoliacej miestnosti v najhorucejsom lete. Mali taku z tych vacsich, vykonnejsich. Velka/vykonna je dost velky spotrebic elektrickej energie. Na spanie by to bolo hlucne (ale to mnohym vadi aj standardna split klima, podobne ako prudenie chladneho vzduchu), takze silno vyklimovat pred spanim, vypnut a rychlo zaspat.
Dakujem krasne za komenty, premyslam ze to asi nebude dobry napad. Otec normalnu nechce byvaju v najme musel by sa spytat, byt je bez balkona a to uz financne je dost pre mna, chcela som im to dat
Dakujem krasne za komenty, premyslam ze to asi nebude dobry napad. Otec normalnu nechce byvaju v najme musel by sa spytat, byt je bez balkona a to uz financne je dost pre mna, chcela som im to dat
@anonym_autor na znamom vseobecnom bazarovom portali kupis mimo sezony zanovne mobilne klimy za cca 100€, tak pripadne takto vyskusat.
@anonym_autor Tak ked je to v byte, tato dilema je zbytocna, lebo to si nemozes nainstalovat tu vonkajsiu jednotku len tak, bez x povoleni.
@anonym_autor Tak ked je to v byte, tato dilema je zbytocna, lebo to si nemozes nainstalovat tu vonkajsiu jednotku len tak, bez x povoleni.
@anonym_a66d79 ved prave
@anonym_a66d79 ved prave
@anonym_autor moja sa už nevyrába (kupovala som tuším pred 8 rokmi, ale mala podobné parametre ako tieto - chladila, dal sa pri nej pozerať aj televízor bez rušenia a voda mi po zemi netiekla.
https://www.alza.sk//mobilne-klimatizacie/18879...
na okno toto riešenie
https://www.alza.sk/rohnson-r-8800-tesnenie-na-...
Určite nekupujte. Je to blbosť..prečo nechce normálnu?
@koniarova
Mala si? Ked prenajimas absolutne perfektna alternativa aj ked je to ako teraz na 1-2 tyzdne, ze sa vyspis, to stoji za to
Ahojte,
manžel sa venuje problematike – chladenie, klimatizácie. A hovoril, že značka Midea má na trhu nový produkt. Volá sa to PortaSplit. Skúste si pozrieť nejaké videá k tomu, parametre, že je to taký iný druh mobilnej klimatizácie. Má to vonkajšiu a vnútornú jednotku, dáva sa to do okna alebo na balkón.
Nevýhoda je to pootvorené okno alebo balkónové dvere, ktoré treba vhodným systémom utesniť.
Pre niekoho by toto mohlo byť riešenie, ak ste v podnájme a majiteľ nechce inštalovať klímu pre vás. Niektoré domy nedovoľujú inštalovať klímu na fasádu. Môžete to používať mesiac-dva v lete a potom to šupnete do pivnice alebo sa to dá stále predať ďalej (orientačná cena od €850).
Takže PortaSplit 😊
Ahojte,
manžel sa venuje problematike – chladenie, klimatizácie. A hovoril, že značka Midea má na trhu nový produkt. Volá sa to PortaSplit. Skúste si pozrieť nejaké videá k tomu, parametre, že je to taký iný druh mobilnej klimatizácie. Má to vonkajšiu a vnútornú jednotku, dáva sa to do okna alebo na balkón.
Nevýhoda je to pootvorené okno alebo balkónové dvere, ktoré treba vhodným systémom utesniť.
Pre niekoho by toto mohlo byť riešenie, ak ste v podnájme a majiteľ nechce inštalovať klímu pre vás. Niektoré domy nedovoľujú inštalovať klímu na fasádu. Môžete to používať mesiac-dva v lete a potom to šupnete do pivnice alebo sa to dá stále predať ďalej (orientačná cena od €850).
Takže PortaSplit 😊
@camelie12 850 je za mackopsa strasne vela.
Ahojte,
Takže PortaSplit 😊
@camelie12 Pozrel som si k tomu navod a suvisiace udaje, toto teda naozaj nie. To je ako vrazit do dveri / okna 5 cm papek a potom pracne drzat dvere "zatvorene" a nejako to utesnovat po obvode, aby to nenasavalo horuci vzduch cez netesnosti. Navyse co z toho, ze vnutorna hlucnost nie je velka, ked cez otvorene okno pocut vonkajsiu cast, ktora na 62 dB. A to cele za peniaze, za ktore mam v mimosezone normal klimu s montazou.
@anonym_autor mali sme, ale je to dosť nepraktické. Ale na druhej strane, keď bolo treba tak vychladila.
Ja mám v práci, miestnosť cca 25m2 a za mňa top, mám takú vyklápačku malé okno, to presne tá lišta upchala a mne to zachraňuje život, lebo slnko páli na okná celý deň, inú klímu nepotrebujem
Kamarátka nevyvádzala rúru, išla len do nejakej komory a tiež to veľmi pomohlo.
Druhá strana klímy kúri, to je nevýhoda kam dať ten horúci vzduch
@camelie12 Pozrel som si k tomu navod a suvisiace udaje, toto teda naozaj nie. To je ako vrazit do dveri / okna 5 cm papek a potom pracne drzat dvere "zatvorene" a nejako to utesnovat po obvode, aby to nenasavalo horuci vzduch cez netesnosti. Navyse co z toho, ze vnutorna hlucnost nie je velka, ked cez otvorene okno pocut vonkajsiu cast, ktora na 62 dB. A to cele za peniaze, za ktore mam v mimosezone normal klimu s montazou.
@patrike Ved ano, lenze oni ziju v najme, takze o "klasickej" klime mozu len snivat. Takze ako realna moznost ostava len tento mackopes. Problem je, ze treba mat otvorene okno a cena je tiez crazy, na to, ze to je to len take polovicate riesenie.
@koniarova
Mala si? Ked prenajimas absolutne perfektna alternativa aj ked je to ako teraz na 1-2 tyzdne, ze sa vyspis, to stoji za to
@anonym_6b968c samozrejme,že som mala. Hlučné, vytekala voda a kondenz na parkety, okno stále pootvorené, ten rukáv na hovno tesnil. Prekladst z izby do izby ako debil, inštalovať furt do okna. Nikdy viac.
@anonym_autor my ju máme vychladiť vychladi s tým nie je žiadny problém.Ano, je hlučná ja ju používam len cez deň, ale viac mi vadí tá rúra ja ju dávam medzi spalnu a chodbu a odtiaľ mi fúka a cítim ju až v kuchyni.V obývačke ju nechcem kvôli tej dlhej rúre, šnúram atď...lepšie ako nič, ale nie je to ideálne.Ja stiahnem vonkajšie žalúzie a tam zachytim ruru.Muz ju priniesol z roboty inak by sme ju nekupili

Je to hlučné a slabo výkonné, ako chcú riešiť dieru na výfuk?