icon

Oprava mobilného displeja mimo autorizovaného servisu. Riskli by ste to?

11. júl 2026

Oprava displeja na mobile mimo autorizovaného servisu - riskli by ste to?
Praskol mi displej na mobile a oprava v autorizovanom servise vychádza dosť draho.
Našla som lacnejší neautorizovaný servis, ktorý má dobré recenzie, ale bojím sa, či potom nebude problém s kvalitou displeja, dotykom alebo zárukou.

anonym_e91163
11. júl 2026

nie nešla by som do neautorizovaného. Telefón používaš roky, investuj do kvality.

anonym_0cca68
11. júl 2026

@anonym_autor nie

biba_18
11. júl 2026

so zárukou na čo, na prácu?
keď máš lacný telefon, kľudne by som šla do toho…
ako, nejaký 2-ročný telefon ktorý stál 8 kila ten by som opravovala v autorizovanom, ak by mal 4 roky, tak aj v neautorizovanom… 😏

anonym_aaa05c
11. júl 2026

Nikdy som nebol v autorizovanom. Vždy som si kúpil z Číny nový displej a vymenil som si ho doma. Čo myslíš, ako to dnes funguje, aj iný servis objedná podobný a predá ti ho 3x drahšie.
Choď do autorizovaného, keď ti ho opravia tak si ho doma otvor a zistíš že je tam rovnaká Čína.

biba_18
11. júl 2026
@anonym_aaa05c

Nikdy som nebol v autorizovanom. Vždy som si kúpil z Číny nový displej a vymenil som si ho doma. Čo myslíš, ako to dnes funguje, aj iný servis objedná podobný a predá ti ho 3x drahšie.
Choď do autorizovaného, keď ti ho opravia tak si ho doma otvor a zistíš že je tam rovnaká Čína.

@anonym_aaa05c jasne, lebo každý je macgyver a vie si doma vymeniť displej 🤦‍♀️

anonym_aaa05c
11. júl 2026
@biba_18

@anonym_aaa05c jasne, lebo každý je macgyver a vie si doma vymeniť displej 🤦‍♀️

@biba_18 no, stačí balík žuvačiek a jedna spinka na papier 🤣🤣
Jednoducho, daj ho spraviť do neautorizovaného, ak ti za pól roka alebo rok spadne a rozbije sa zasa, na to sa záruka nevzťahuje. A koľko máš bežne mobil, 4 roky a potom meníš aj tak.

anonym_364889
11. júl 2026

My sme menili displej v servise v obchodnom centre. Všetko bolo ok. Ale teda nemám mobil za tisícky.

luciaruz
11. júl 2026

Ja som souto témou pracovala nedavno. Ak s telefónom manipuloval neautorizovaný servis, automaticky padá záruka. Ale ak uz máš telefón dlhšie ako 2 roky, tak kludne choď do toho.

biba_18
11. júl 2026
@luciaruz

Ja som souto témou pracovala nedavno. Ak s telefónom manipuloval neautorizovaný servis, automaticky padá záruka. Ale ak uz máš telefón dlhšie ako 2 roky, tak kludne choď do toho.

@luciaruz tak le toto je hádam jasné každému že pokiaľ je niečo v záruke, ale len v záručnom servise…

anonym_e34405
11. júl 2026

@anonym_autor A ty si myslíš, že aký displej ti dajú v autorizovanom servise? Presne taký istý z Číny, ako v neautorizovanom. Alebo si myslíš, že bude vyrobený v Silicon Valley v USA?

Ja si také veci - baterky, displeje v mobile a tablete mením doma sám. Kúpim z Aliexpressu za 10 - 20 € a doma vymením. Fungujú ďalej roky.

Ale ak máš iPhone 17, alebo Samsung Galaxy Z Fold 7, tak choď do autorizovaného servisu, už len kvôli tomu pocitu istoty.

luciaruz
14. júl 2026
@biba_18

@luciaruz tak le toto je hádam jasné každému že pokiaľ je niečo v záruke, ale len v záručnom servise…

@biba_18 no veru nie je to kazdemu jasne 😂😂😂 minimalne raz do týždňa to musim vysvetľovat inemu zamestnancovi.

jimmyy128
3. aug 2026

K tej záruke – nie je úplne pravda, že zásah neautorizovaného servisu automaticky zruší celú záruku na telefón. Predajca by musel ukázať, že práve ten zásah spôsobil vadu, ktorú reklamuješ. V praxi sa s tým ale človek vie naťahovať mesiace, takže kým je telefón v záruke, oplatí sa riešiť displej radšej cez predajcu. Po záruke je dobrý neautorizovaný servis úplne v pohode, len sa treba pred opravou spýtať dve veci: aký displej montujú (originál vs. lacný incell – ten má horšie farby a slabší dotyk) a akú dávajú záruku na diel aj na prácu. Seriózny servis odpovie bez vykrúcania – napríklad iguru.sk dáva na diel 24 mesiacov a na prácu 12 a vopred povedia, čo montujú, podobne fungujú aj ďalšie väčšie servisy. Ak niekto mlží alebo záruku na opravu nedáva vôbec, radšej ísť inam.

simca06022011
3. aug 2026

displej je dost vazna vec, ale ja osobne by som to riesila s rozumom, podla toho kolko mam este do konca zaruky a rozdiel v cene ... a aj pomer cena mobilu/oprava.

anonym_289e50
3. aug 2026
@jimmyy128

K tej záruke – nie je úplne pravda, že zásah neautorizovaného servisu automaticky zruší celú záruku na telefón. Predajca by musel ukázať, že práve ten zásah spôsobil vadu, ktorú reklamuješ. V praxi sa s tým ale človek vie naťahovať mesiace, takže kým je telefón v záruke, oplatí sa riešiť displej radšej cez predajcu. Po záruke je dobrý neautorizovaný servis úplne v pohode, len sa treba pred opravou spýtať dve veci: aký displej montujú (originál vs. lacný incell – ten má horšie farby a slabší dotyk) a akú dávajú záruku na diel aj na prácu. Seriózny servis odpovie bez vykrúcania – napríklad iguru.sk dáva na diel 24 mesiacov a na prácu 12 a vopred povedia, čo montujú, podobne fungujú aj ďalšie väčšie servisy. Ak niekto mlží alebo záruku na opravu nedáva vôbec, radšej ísť inam.

@jimmyy128 bohuzial, toto kopa ludi nevie a vsetci sa idu z tych autorizovanych servisov pokakat a ti su nateseni, lebo ceny davaju luxusne. A o tom, ze aj opravy maju mat zaruku ani nehovorim, to si clovek uzije napr aj pri autoservisoch :D