Je PIN potrebný na opravu mobilu?
Niesla som mobil na výmenu displeja a v servise si vypýtali aj PIN, že ho potom potrebujú odomknúť a vyskúšať, či všetko funguje. Trochu ma to zarazilo, mám tam fotky, maily, bankové appky a vlastne celý život 😅
Naozaj sa PIN pri oprave bežne necháva? Nedá sa to po oprave skontrolovať nejako bezo mňa alebo tak, že si ho odomknem až pri preberaní?
pin som nedavala ale davala som kedysi heslo do mobilu... vtedy ale este v mobile nebolo nic take, ako dnes.. dnes by som nedala
Rozumiem, že tam máš všetko, ale je to akoby si dala auto do servisu a nedala im kľúče - keď to nevyskúšajú, tak nevedia otestovať veci, ktoré urobili.
Nie je pin potrebny, vies skontrolovat mobil s pinom pri prevzati. Nikdy by som pin ani heslo nedala
@anonym_autor nedavala by som pin a uz vobec nie, ked tam mas aj bankove appky. ved to mozes potom s nimi vyskusat, ked ti daju vediet, ze je mobil opraveny
@anonym_autor nedavala by som pin a uz vobec nie, ked tam mas aj bankove appky. ved to mozes potom s nimi vyskusat, ked ti daju vediet, ze je mobil opraveny
Banky máš hadam heslo ešte dalsie nie?
Ano dávala som, nevidím v tom problém
Určite potrebujú pin, musia sa vedieť dostat do mobilu. A nedá sa porovnávať výmena baterky s výmenou displeja 🙄
Vždy som dávala aj heslo do mobilu, aj heslo do notebooku... vyberám overené dôverhyodné servisy a všetky citlivé informácie mám ešte za ďalším heslom...
@anonym_autor dávam vždy heslo ale zase zásadne vždy dávam mobil do servisu kde tomu dotyčnému verím a dôveruje v mojom prípade je to zaznami pozná má od malička a už 2 som doneho kúpila mobil keď som svoj zničila ale ja zase keby dávam do servisu mobil keď nikoho nepoznám tak si aplikáciu ako FB a messenger odhlasim a internet banking pita predsa heslo keď chcete ísť na účet
A fotky by som tiež zblokovala
Ale keď dávam známemu do servisu v pohode mu dám heslo
Katkaseiner aj anonym_9c5692 maju obe pravdu, len kazda o inom ukone. Pri vymene baterie technik naozaj pin nepotrebuje - ze telefon nabija a aku ma kapacitu vidi aj na zamknutej obrazovke. Pri displeji je to inak: musi prejst dotykom cely povrch vratane okrajov, skontrolovat jas a automaticky jas a pri iPhone este Face ID a True Tone. To sa zo zamknutej obrazovky spravit neda, takze ten pozadavok si nikto nevymyslel.
Existuje ale stredna cesta, ktoru tu nikto nespomenul. Nemusis dat svoj pin - pred odovzdanim si nastav docasny, napriklad styri jednotky, a po prevzati si ho zmenis spat. Technik ma pristup, ktory potrebuje, a tvoj skutocny kod nikto nevidel. Trva to minutu.
Na Androide sa da ist este dalej a vytvorit druheho pouzivatela alebo hostovsky profil. Technik testuje v nom a k tvojim fotkam, spravam ani appkam sa nedostane, lebo tie ostanu v tvojom profile. iPhone nic take nema, tam je ta docasna zmena kodu jedina rozumna moznost.
A este k tomu, co pisala anonym_2a9dd1. Banka je fakt za dalsim heslom, takze o tu by som sa bal najmenej. Citlive su skor fotky a spravy, lebo tie su hned za odomknutim. Ked uz teda kod das, oplati sa vypytat preberaci protokol, kde je napisane, v akom stave si telefon odovzdala a co sa ma robit.

davala som menit baterku 2x a nedavala som pin ani nahodou