Plustelka - potrebujem radu
Ahojte ludia, prosím vas ke tu niekto kto má plustelku? Potrebujem s niečím poradiť
Ďakujem. 🙏
Jasné. Pýtaj sa
@rooskoliv no mame teda tú plustelku teraz od 18.12, zaplatili sme na celý rok, ale nefungujú všetky programy ktoré by tam mali byt. Funguje je ich 18 ostatné nie. Na nejakom fóre som sa dozvedela ze to su programy na Multiplex 4( markíza,dajto atd) a práve tieto nefungujú. Nevieme to naladit. Ako si s tým poradiť? Ďakujem. 🙏
A máte kartu v TV, alebo ich setup box? My máme ich setup box, dal som automatické ladenie a našlo mi to všetko. Kôli signálu som ale musel dať aj vonkajšiu anténu. A to som BA Patrónka
A máte kartu v TV, alebo ich setup box? My máme ich setup box, dal som automatické ladenie a našlo mi to všetko. Kôli signálu som ale musel dať aj vonkajšiu anténu. A to som BA Patrónka
@rooskoliv kartu máme v seto boxe, anténu vonku
Potom mi nenapadá, v čom môže byť problém. 18 programov znamená, že idú aj z tých platených, čiže kartu setup box vidí. Ale stále je ich málo, lebo celá ponuka je okolo 25 programov
Potom mi nenapadá, v čom môže byť problém. 18 programov znamená, že idú aj z tých platených, čiže kartu setup box vidí. Ale stále je ich málo, lebo celá ponuka je okolo 25 programov
@rooskoliv 36 ich má byť, a keď som dala tú frekvenciu (522) ma Trenčín vôbec ich nenacitalo, neviem či to nejako ruší signál inovec alebo rokoš neviem( ja som z banoviec)
Napadla mi teraz jedna vec, čím to môže byť. Kódovanie. Niektoré programy sú kódované v MPEG-2 a niektoré tuším v HCEV. A asi máš starý setup box, ktorý nepodporuje to druhé kódovanie. Ale na ich webe by mala byť info, ako si jednotlivé kanály kódovanie. Skús porovnať, či to je tým
@rooskoliv 36 ich má byť, a keď som dala tú frekvenciu (522) ma Trenčín vôbec ich nenacitalo, neviem či to nejako ruší signál inovec alebo rokoš neviem( ja som z banoviec)
@chrobacik41 Inak, toto mi naslo AI
1. Programy v kodeku HEVC (H.265)
Tento formát vyžaduje prijímač s podporou DVB-T2/HEVC. V tomto kodeku vysielajú najmä stanice vo vysokom rozlíšení a nové prírastky:
Športové: ŠPORT HD HEVC (RTVS), JOJ Šport HD, JOJ Šport 2 HD, Sport 2 HD.
Filmové a dokumentárne: JOJ Cinema HD, JOJ Svet.
Všeobecné a spravodajské: JOJ HD (prechod v januári 2025), JOJ 24 HD.
Ostatné: Programy v 4. multiplexe postupne prechádzajú na tento formát pre úsporu kapacity.
2. Programy v kodeku MPEG-4 (H.264)
Väčšina platených staníc v balíku Plustelka Štandard je momentálne šírená v tomto formáte:
Markíza HD, Doma, Dajto HD.
ČT1 HD, ČT2 HD.
Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD.
Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, National Geographic HD.
3. Programy v kodeku MPEG-2
Tento starý formát sa v roku 2025 využíva už len pre verzie staníc v SD rozlíšení (štandardná kvalita), ktoré sú šírené voľne alebo v starších multiplexoch:
TV JOJ (SD), PLUS (SD), WAU (SD) – Tieto stanice v SD verzii stále bežia v MPEG-2, avšak od 1. januára 2026 dôjde k ich zakódovaniu a pravdepodobnej zmene technických parametrov pri presune do platených balíkov.
Jednotka, Dvojka (v SD verziách, ak sú ešte v danej lokalite dostupné v 3. multiplexe popri HD verziách).
Pre bezproblémový príjem všetkých staníc v roku 2025 a 2026 odporúča Plustelka používať zariadenie s podporou DVB-T2 a HEVC.

Jasné. Pýtaj sa